Ervaringen met FBTO

5.5 / 10Meer FBTO
  • 27% beveelt dit bedrijf aan
  • 90 ervaringen
25-07-2016

Rechtsbijstand slecht

We hebben 20 jaar premie betaald, en als we hulp nodig hebben blijkt dat ze ons niet kunnen helpen omdat het dan weer niet onder hun voorwaarden valt,... we hebben per direct opgezegd,... zonde van alle nutteloos betaalde premie

  • 0
  • Reageer
24-07-2016

Fbto

in principe ben ik wel tevreden, ook wat de prijs betreft ze zijn een van de goedkoopste zorgverzekeringen die er zijn, maar met verschillende dingen moet je toch uit kijken want soms moet je toch bij betalen.

  • 0
  • Reageer
19-07-2016

Zeer slecht behandeld

Vandaag geïnformeerd waarom een digitaal ingediende declaratie niet is vergoed. Daarbij werd ik onbeschoft behandeld door een medewerkster die maar bleef praten en mij niet de gelegenheid gaf om een en ander toe te lichten. Ik ben zeer kwaad op notabene mijn werkgever en ben van plan om alle verzekeringen op te zeggen.

  • 0
  • Reageer
16-07-2016

Erg jammer dat ze je in de kou laten staan.......

Ik ben al jaren klant bij de FBTO en nog nooit problemen gehad, echter nu wel. Ik heb 3 jaar geleden een auto van 3 jaar oud gekocht bij een BOVAG en RDW erkende garage. Uiteraard direct all-risk verzekerd bij FBTO. Afgelopen maand ontving ik een brief van de RDW dat mijn auto onderzocht diende te worden op gestolen onderdelen en veiligheid. Helaas was de uitslag dat een gedeelte van de auto niet identificeerbaar is en het dak onveilig vanwege gelaste dakstijlen, de auto wordt door de RDW onveilig verklaard en mag nooit meer de weg op, total loss dus.

In deze zaak wijst iedereen naar elkaar maar dedupeerde ben ik. Ook FBTO wil van niets weten omdat de auto niet op de weg total loss is geraakt, niet gestolen is en niet in uit is gebrand. Erg jammer, want je verzekerd je toch niet voor niets........

De garagehouder, die ook gedupeerde is vanwege de onterechte goedkeuring door de RDW, heeft het autowrak opgekocht tegen twee maal de testwaarde. Ik heb dit FBTO laten weten en hopelijk vergoeden ze nu het resterende bedrag..... wordt vervolgd..........

  • 0
  • Reageer
01-07-2016

Goede verzekeraar.

Wij zijn zeer tevreden over de FBTO en daarom zijn we al 27 jaar klant bij FBTO. Je wordt goed en vriendelijk geholpen. De aan en uit modules zijn ook een pre.

  • 0
  • Reageer
Ingrid16-05-2016

WAARDELOOS

Heb per abuis een verkeerde module aangevinkt ipv ""Tandzorg"heb ik "Gezichtszorg en Orthodontie" aangezet,kost me ff €200 voor iets waar ik niets aan heb,tussentijds uitzetten gaat niet,had maar beter op moeten letten was hun reactie ,foutje maken is toch menselijk,maar de FBTO is niet te vermurwen ,knap WAARDELOOS en een makkelijke manier om geld binnen te harken

  • 0
  • Reageer
29-03-2016

Na ongeval, toch veel zelf betalen.

Ik ben drie jaar geleden overgestapt naar FBTO, vanwege het modulaire karakter. In de eerste twee jaar heb ik geen gebruik gemaakt van het tussentijds aanzetten van de modules, maar het leek me een mooi concept.

Onlangs (2016) heb ik helaas een ernstig motorongeluk gehad, waarvan ik moet revalideren. Omdat ik me bewust ben van het verhoogd risico van motorrijden heb ik een aantal modules standaard aanstaan.

Even mijn modules langs: Zorg en Herstel; Hoewel de titel anders doet vermoeden, betekent deze module werkelijk helemaal niets voor iemand in een revalidatietraject na een ongeval. Jammer, verkeerde keuze.

Ongevallen; Gelukkig niet nodig gehad. Deze module keert eenmalig een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden.

Tand ongeval - heb ik standaard aanstaan. Tijdens de valpartij is een stuk tand afgebroken, maar hierover heeft het ambulance personeel en het ziekenhuis geen melding gemaakt bij de initiële opname. Ik kwam er zelf ook pas een paar dagen later achter. Bij melding bij FBTO worden er eerst een hoop barrières opgeworpen; aanvankelijk accepteerden ze alleen een rapport van de kaakchirurg. (WTF?!) Er is maar een klein stukje afgebroken, dit kan mijn eigen tandarts tzt ook verzorgen. Maar goed; ik hierover ben nog in overleg, ik zie het echter somber in. Dus deze rekening zal waarschijnlijk voor mezelf komen. (standaard tandverzekering, ik heb een goed gebit).

Spieren & Gewrichten; Dit is een mooie. In deze module valt fysiotherapie. In eerdere jaren (2014/2015) was het mogelijk om tussentijds deze module te activeren. Er was dan wel een limiet op de uitkering. Dit verzekeringsjaar heeft FBTO in al haar gierigheid besloten om tussentijdse activatie niet meer toe te staan. Eindresultaat: Mijn revalidatie heeft een langdurige indicatie. Dit betekent dat vanaf de 20ste fysiotherapie sessie, de verzekering pas uitkeert. De eerste twintig sessies (620,-) komen geheel voor mijn rekening. Zowel de fysiotherapeut als het ziekenhuis waren onaangenaam verrast. In mijn regio zien ze veel VGZ en CZ en deze verzekeraars hebben fysio blijkbaar veel beter geregeld.

Kortom; volgend jaar weer terug naar VGZ of CZ.

  • 0
  • Reageer
Carlijn15-03-2016

Fbto is ok

Je kunt bij fbto paketten aanzetten. Dit heeft als voordeel dat je nooit betaald voor zorg dat je niet nodig bent. Het nadeel is dat wanneer je bijvoorbeeld plotseling fysiotherapie nodig bent dat je eerst je paket aan moet zetten. Je kunt er dan gebruik van maken in de eerst volgende maand. Dit kan soms erg vervelend zijn. Vervolgens betaal je het hele jaar voor dat paket. In het nieuwe jaar vervalt dit paket weer en betaal je alleen voor het basis paket. Mocht je gebruik maken van bijvoorbeel fysiotherapie dan moet je er goed om denken dat je je paket opnieuw aanzet.

Verder kun je op internet veel informatie vinden over de paketten, de kosten e.d

  • 0
  • Reageer
09-03-2016

Hoezo module aanzetten voor 1-1-2016?!

FBTO maakt reclame over de modules die je tussentijds aan kunt zetten, dit is de reden geweest dat ik vorig jaar ben overgestapt. Nu heb ik fysiotherapie nodig en nu is die module niet aan te zetten na 1-1-2016... En ga ik dus voor alle kosten zelf opdraaien. Laatste jaar FBTO voor ons!

  • 1
  • Reageer
06-03-2016

Waterschade niet vergoed

Ik kreeg een fikse waterschade (ruim Euro 1500,-) veroorzaakt door een lekkage bij de aansluiting tussen gevel en kozijn niet vergoed van FBTO. Hun motivatie was dat hun expert had geconstateerd dat de oorzaak sinds oplevering van de woning reeds aanwezig was en dat ik er sinds 2007 (bouwjaar woning) niets aan gedaan had waardoor de schade niet onvoorzien was! Nu vermelde het schade rapport van hun expert waarvan ik een kopie heb niets over hoe lang de aansluiting al niet goed was noch over het feit dat ik hier iets van had kunnen weten. Tevens heb ik een Bouwkundig opleveringsrapport en is het betreffende kozijn tot 2x toe door een professioneel schilderbedrijf geschilderd in de afgelopen 8 jaar. Hun fantasie is even groot als hun wens om geen schade uit te hoeven betalen.

  • 0
  • Reageer
03-03-2016

Uitermate tevreden

Ik heb hele goede ervaringen met FBTO. Nadat ik hulp nodig had ivm priveomstandigheden hebben de medewerkers van fbto er alles aan gedaan om mij goed te begrijpen en te helpen, Nog nooit problemen mee gehad. Zeer tevreden

  • 0
  • Reageer
01-03-2016

PAS OP MET FBTO

Ik wilde graag weten of de Roosevelt kliniek, die bekend staat met de beste zorg voor een bepaalde klacht, vergoedt gaat worden door FBTO. Wanneer je de klantenservice belt kunnen ze je niet meer vertellen dan wat er op de website staat en blijkt ook nog eens dat ze maar 75% vergoeden en geen overeenkomst hebben met de Roosevelt kliniek en veel gerespecteerde zorginstellingen. Ze kunnen je niet eens een alternatief aanbieden. Het is toch te absurd, ik betaal 130 euro per maand en kan niet de zorg krijgen die nodig is.

  • 0
  • Reageer
21-02-2016

Klantvriendelijk

De werknemers van FBTO zijn zeer klantvriendelijk. Ze nemen rustig de tijd om vragen van de klant uit te zoeken. Ik heb geen enkel moment het gevoel gehad dat ze gehaast waren.

  • 0
  • Reageer
19-02-2016

TOP ZORGVERZEKERAAR

FBTO is zeker aan te raden, wij hebben er veel plezier van

  • 0
  • Reageer
15-02-2016

Fijn die modules

Onverwacht geopereerd aan mijn schouder. Dus niet voor 1 januari de module fisiotherapie aangezet. Nu dus onverwacht wel fisiotherapie nodig alleen minder dan 20 behandelingen. Ik betaal genoeg aan deze onzin en oplichterij en nu word er doodleuk gezegd we kunnen niks voor u betekenen u zal het zelf moeten betalen. Prima aankomend jaar met 5 man maar overstappen ookal zal hun dat niks interesseren.

  • 2
  • Reageer
08-02-2016

Verkeerde adres overgenomen

We zijn zeer ontevreden over FBTO, ze hadden per ongeluk ons oude adres ingevuld bij de woonverzekering. We waren dus 1,5 jaar niet verzekerd door een fout aan hun kant. Slordig is een understatement in dit geval.

  • 0
  • Reageer
07-02-2016

FBTO site

Het declareren gaat super makkelijk en snel. Alles staat ook duidelijk aangegeven en kan je dus alles overzichtelijk zien

  • 0
  • Reageer
02-02-2016

Fbto

Vorig jaar was ik klant bij de fbto zorgverzekeraar en dat was vooral vanwege inzetbare modules. Daar heb ik ontzettend profijt van gehad ook mijn gezin want de tandverzekering die normaliter erg prijzig is kon ik nu later inzetten en de module aanzetten was gemakkelijk en alles is verder goed afgehandeld. Omdat de modules er in dit jaar 2016 uitgingen ben ik toch overgestapt ivm net iets voordeliger polis voor mijn volwassen zoon die thuiswoont. Maar ik was tevreden over de fbto.

  • 0
  • Reageer
26-01-2016

Erg sloom

ingediende facturen worden op slakkengang verwerkt wat ik nogal jammer vind. betaal namelijk genoeg aan deze onzin verzekering die je nog verplicht bent ook. en het mooiste van alles is altijd als je zelf te laat betaal. 2 dagen later ligt er dan al iets binnen. dus zo zie je maar weer waar ze de meeste tijd in stoppen.

  • 0
  • Reageer
24-01-2016

Ik bepaal zelf wat en hoe ik verzekerd wil zijn.

Te oud voor kraampakket en fysio bepaal ik aan hand van mijn klachten, hoeveel ik denk nodig te hebben per jaar. Zijn mijn lasten/ klachten minder neem ik ook minder.

  • 0
  • Reageer
Toon meer FBTO reviews