Ervaringen met Telfort

3.4 / 10Korting bij Telfort
 • 14% beveelt dit bedrijf aan
 • 419 ervaringen
01-12-2015

Slechte service

Acht maanden geleden heb ik telefonisch een Telfort abo afgesloten. Op de vraag wat mijn wensen waren voor het gebruik van de telefoon had ik expliciet aangegeven dat ik willen kunnen E- mailen. Mij werd de LG 70 aangeraden. Aangezien ik niets weet van instellingen heeft een servicemedewerker mijn telefoon ingesteld. Na enkele weken kwam ik er achter fat mijn E-mail niet werkten. Enkele malen terug geweest, maar bleek niet te werken. Tig keer de klantenservice gebeld, zonder resultaat. Op mijn mailtjes kreeg ik standaard een handleiding om mijn E-mail in te stellen, ook dit lukte niet. Laatste keer naar Telfort winkel gegaan alwaar de service medewerker constateerden dat het echt niet lukte. Waar ik bij stond maakte hij een servicerapport op en stuurde deze naar Telfort. Op zijn advies heb ik direct met de klantenservice gebeld. De medewerker had het servicerapport gelezen en stelde voor mijn contract open te breken en een andere telefoon. Hier mocht zij niet zelf over beslissen maar zij zou een verzoek indienen. Hierop werd ik gebeld door een medewerker. Deze was alles behalve klantvriendelijk. Hij suggereerde dat ik zelf verantwoordelijk zou zijn ( zou de telefoon zelf foutief hebben ingesteld ) ook gaf hij aan te twijfelen aan mijn bezoek aan de service winkel, daar hij het servicerapport niet terug kon vinden. Hij vertelde dat de service medewerkers wel vaker hun servicerapporten vergaten door te sturen. Ook zou Telfort niet verantwoordelijk zijn voor mijn E-mail account. Na dit gesprek ben ik naar de service winkel gegaan, alwaar de seervicemedewerker zonder problemen het door hem opgemaakte sservice rapport boven water haalden. Ook beweerde de medewerker dat het voorstel van openbreken van mijn contract niet gedaan zou zijn. Ook dit kon de service medewerker boven water halen.

Ik vind het jammer en vooral niet erg klantvriendelijk. Zeker het feit dat die medewerker zijn eigen collega's afvalt. Mij is een telefoon geleverd die niet doet wat ik gevraagd heb. Waar de fout ligt laat ik in het midden. Ik heb de afgelopen maanden veel belkostenwijzer gemaakt en ben herhaaldelijk onnodig lang aan het lijntje gehouden.

Verder adviseer ik Telfort mobiel om hun klantenservice personeel een cursus communicatieve/sociale vaardigheden aan te bieden. Dit zou een hoop frustratie schelen.

 • 0
 • 0
 • Reageer
28-11-2015

Trage internetverbinding

Ik heb voorheen bij elk ander provider mijn internetsnelheid weten binnen te halen, maar bij Telfort gaat dat gewoon niet.
Ook na meerdere telefoontjes te hebben gepleegd met Telfort, blijft het een trage internetverbinding.

Ik woon naast een internetcentrale waarbij ik normaliter de maximale internetsnelheid kan benuttigen.
Bij Telfort heb ik maar een 30 mbit internetabonnement, niet eens superieur maar toch desondanks haal ik met moeite net aan 20 mbit binnen met de speedtest.

Ik ben hoe dan ook zeer ontevreden over Telfort en ga dan ook overstappen naar een andere Provider,

Dan maar iets meer geld spenderen, maar in ieder geval wel waar voor je geld.

 • 0
 • 0
 • Reageer
28-11-2015

2 jaar slecht internet, nemen klachten niet serieus

Ik heb 2 jaar zeer slecht internet. Telfort heeft me steeds beloofd om de klachten op te lossen. Na 2 jaar problemen heb ik Telfort opgezegd en gevraagd om compensatie voor niet geleverd goed internet (100 M bit).

Ik kreeg onderstaande reactie:

Bedankt voor uw bericht.

Zoals eerder aan u is gemeld zal er geen verdere compensatie worden uitgekeerd.

U heeft sinds 2013 ieder jaar steeds uw contract opnieuw verlengd.

Wanneer u niet tevreden bent met onze diensten, heeft u ieder jaar de keuze gehad om over te stappen naar een andere provider. U heeft er zelf voor gekozen om dit contract steeds te laten verlengen.

Telfort gaat in deze dan ook geen compensatie toekennen voor problemen die in de afgelopen jaren hebben plaats gevonden.

Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 • 0
 • 0
 • Reageer
28-11-2015

Al 2 jaar zeer slecht internet

Ik heb al 2 jaar zeer slecht internet. Gevraagd om compensatie van ten onrecht betaalde internet 100 M bit. Heb 6 maand gratis internet gekregen dat niet werkte. Waarde dus 0 euro. Klachtenafhandeling onder de maat.

 • 0
 • 0
 • Reageer
Ryanne26-11-2015

Al twee jaar bij telfort...geweldig

Paar keer klantenservice in Breda gebeld..super..tis gewoon kpn maar dan goedkoper

 • 1
 • 2

Jort Gerritsen
Ik ben blij voor je dat Telfort jou dat wijs heeft kunnen maken. Telfort maakt gebruik van het KPN netwerk, dat klopt, maar KPN is geen eigenaar van Telfort.
27-11-2015

24-11-2015

Goedkoop blijkt irritatie en frustratie

Voorheen had ik een Ziggo Z2 internet abonnement en wilde Telfort een kans geven omdat zij goedkoper zijn. Ik koos voor Telfort + internet omdat ik niet teveel qua snelheid in wilde leveren. De besparing zou op €5,00 per maand uitkomen, hetgeen dus €60,00 op jaarbasis is.

Ik kreeg een wifi modem in bruikleen omdat ik draadloos wil kunnen werken vanaf mijn laptop. Nadat ik alles aangesloten had, begon het gedonder gelijk. Ik had eerst enorme schommelingen in mijn internet snelheid en haalde daarbij als piek maar 60% van de beloofde internet snelheid. Daarna begon het internet helemaal weg te vallen en moest ik meerdere malen het modem resetten om weer een verbinding tot stand te laten komen met het internet.

Daarop ben ik gaan bellen met Telfort en kreeg ik na lang wachten een man aan de telefoon. Ik heb mijn probleem uitgelegd en vertelde erbij dat het voor mijn gevoel aan het Telfort wifi modem moest liggen, maar dat ontkende hij want alles zag er goed uit vanuit Telfort gezien. Het internet signaal zou stabiel en goed zijn en ook het modem vertoonde geen storing(en) bij Telfort.

Het probleem zou in mijn laptop zitten volgens de Telfort medewerker. Omdat ik toch ging twijfelen, gaf ik Telfort hierin het voordeel van de twijfel en ging het uitzoeken. Mijn eerste actie was de laptop bedraad aansluiten op het wifi modem en ik had internet...maarrrr...opnieuw enorme schommelingen in snelheid en ook daarbij een pieksnelheid van slechts 60% van de beloofde snelheid. Het internet viel echter niet meer weg zolang ik mijn laptop bekabeld aan het modem hield.

Daarop ben ik naar mijn buurman gegaan met mijn laptop en heb hem gevraagd of ik mijn netwerkkaart op zijn internet (Ziggo) uit mocht proberen middels speedtest. Dat mocht en daarop heb ik mijn laptop eerst bekabeld aangesloten op zijn wifi modem. De snelheid was enorm en stabiel. Ziggo beloofde 80 mbit en dat haalde speedtest met gemak. Daarop de kabel van het wifi modem gehaald en nu draadloos een verbinding tot stand gebracht. Ook daarin waren geen problemen zichtbaar. De snelheid zakte heel iets (±10%), maar dat was te verwaarlozen. De snelheid bleef echter gewoon stabiel, dit in tegenstelling tot Telfort.

Opnieuw contact gezocht met de klantenservice van Telfort en na lang wachten kreeg ik opnieuw iemand aan de lijn. Ik heb het hele verhaal uitgelegd en vroeg of Telfort nogmaals wilde kijken waarom het geleverde product (internet) niet voldeed -lees schommelingen in snelheid, teveel verlies van snelheid en uitvallen draadloos internet-. De medewerker kon het niet verklaren en merkte daarbij op dat hij niets meer kon betekenen voor mij.

Na lang speurwerk heb ik het e.e.a. uit kunnen zoeken en wat blijkt? Telfort adverteert met de tekst:

Internet op het betrouwbare KPN netwerk
Altijd een goede verbinding met Internet van Telfort via het KPN netwerk. Daar kun je op vertrouwen!

Het KPN netwerk en dat zal ongetwijfeld zo zijn...maarrr...Telfort vermeld er niet bij dat zij niet de internet servers van KPN gebruiken maar hun eigen servers en daarin ligt het probleem van en bij Telfort. Tevens is achteraf gezien gebleken en bewezen dat de wifi modems van Telfort uitermate slecht zijn. Ik heb mijn jaar uitgezeten bij Telfort met veel irritatie en ergenis. Nu ben ik terug gegaan naar Ziggo en betaal nu met alle liefde €5,00 meer per maand.

Voor mij NOOIT geen Telfort meer....

 • 1
 • 0

Ryanne Ryanne
KPN is Telfort slimmerd
26-11-2015

Jort Gerritsen
KPN is geen Telfort schat. Ik heb me namelijk ook in deze materie verdiept omdat ik wilde weten hoe het nou eigenlijk zat met Telfort en waarom hun geleverde internet zo bagger kan zijn.

Telfort huurt het kabelnetwerk van KPN, maar gebruikt haar eigen servers en daarin ligt het probleem. KPN levert namelijk betere kwaliteit internet via een ADSL verbinding, daar waar de ADSL verbinding van Telfort zwaar bagger is.

Ik las elders ook al dat XS4ALL 'gewoon' KPN zou zijn, maar dan ADSL2 en glasvezel. Dat wil ik best geloven, want KPN gaat zich echt niet de vingers branden aan 'goedkoop, maar mindere kwaliteit' van de geleverde diensten.
27-11-2015

20-11-2015

Vreselijke rot troep die telfort aanbied

Elke week gaat er een brief van mij naar telfort, bijna elke dag valt internet en tv weg Je belt krijg te horen dat het 10 minuten kan duren eer je geholpen word, 25 minuten later krijg je iemand aan de lijn en die heeft mijn gegevens meteen in beeld voor hem, omdat mijn gegevens gekoppeld zijn aan mijn telefoonnummer En wat denk je terwijl de persoon zijn zin afmaakt er is een storing in Delft krijg ik weer verbinding 6 euro verder En dan vrijdag 20 november kom om half vijf thuis weer geen verbinding , nu 23.00 uur nog steeds geen verbinding. TROEP TROEP EN NOG EENS TROEP

 • 2
 • 0
 • Reageer
20-11-2015

Nu weer storing.

Doe eens wat terug voor je klanten en biedt ze de HOTSPOT aan. Bij de KPN is die reeds beschikbaar en kost u dus niets.
Voor u als dochter moet dit mogelijk zijn en zeker weten u doet er een hoop klanten een plezier mee!

 • 1
 • 0
 • Reageer
20-11-2015

Geen mogelijkheid om tot oplossing te komen

onlangs e.e.a. overgesloten met gevolg diverse spookrekeningen,
ga je bellen krijg je moeiijk NL sprekende mensen die het niet begrijpen..?
vreemd is toch een NL bedrijf. daarna naar de web-mal verwezen deze die werkt niet na diverse pogingen! vervolgens bij het algemene feedback klacht ingredient, kreeg reactie deze is alleen voor onze verbetering kunnen niet beloven voor oplossingen.!

dus van het kasje naar de muur en maar afschrijven!
daarbij bij elk telefoontje €0,50 per gesprek voor geen service

 • 1
 • 0
 • Reageer
19-11-2015

Geen oplossend vermogen

Wifi deed het al een aantal weken niet in ons huis. Na continue aan de telefoon gehangen te hebben en meerdere 'oplossingen' uitgeprobeerd te hebben, kwam er eigenlijk een monteur langs die zei dat er niets aan de hand was. Vervolgens kregen we na aandringen een nieuw modem. Ook dit werkte niet. Weer belden we de klantenservice, maar toen kregen we te horen dat zij ons niet meer konden helpen en dat zij hun handen er vanaf haalden. Oftewel, we hebben per direct ons abonnement opgezegd. Kost het probleem hun teveel tijd en moeite, zijn ze liever een lidmaatschap armer.

 • 2
 • 0
 • Reageer
19-11-2015

Geen oplossingen

Wifi doet het al een aantal weken niet in ons huis. Bijna elke dag gebeld en meerdere 'oplossingen' uitgeprobeerd, maar niets hielp. Nu werd ons vanmiddag verteld dat zij niets meer voor ons kunnen betekenen en dat het probleem bij ons wordt neergelegd. Oftewel, ons abonnement maar meteen opgezegd. Totaal niet oplossingsgericht. Het heeft weken geduurd voordat er een monteur langs kwam en aan de telefoon vertellen ze allemaal wat anders. Ontzettend slechte service

 • 1
 • 0
 • Reageer
19-11-2015

Zeeer slechte service

Maandag 16-11-2015 10:30 uur doorgegeven geen internet
maandag 16-11-2015 16:00 uur monteur kpn doormeten lijn
lijn is in orde
Dinsdag 17-11-2015 09:15 monteur kpn geeft door aan telfort lijn is orde maar de modem is defect
dinsdag 16-11-2015 gebeld met telfort modem wordt opgestuurd
(wordt door de service medewerker onbeschoft behandeld)
woensdag 17-11-2015 19:30 gebeld er is geen modem opgestuurd service medewerker beloofd modem zelfde dag nog op te sturen
Donderdag 19-11-15 weer gebeld modem is nog steeds niet opgestuurd
service medewerker loopt melding na en moet nog wachten op bericht van kpn ?
moet achter deze storing constant achter na bellen
wordt niet door telfort op de hoogte gehouden
ben er klaar mee ga kijken voor een andere provider

 • 2
 • 0
 • Reageer
18-11-2015

Zeer slecht oplossend vermogen

Al ruim 6 maanden volcontinue verbindingsproblemen. Na bezoek te hebben gehad van maar liefst 7 monteurs is men er nu achter. De centrale is de boosdoener. De oplossing hiervan zou maar liefst 6 maanden kunnen duren!. Maar gelukkig werd ik daags erna gebeld dat 10 november jl er groot onderhoud zou zijn in de POP en mijn probleem daarmee waarschijnlijk zijn verholpen.

Niet dus.
Geen telefoongesprek kunnen voeren zonder dat de verbinding verbreekt. Geen normale internetverbinding maar één die continue fluctueert en zelfs wegvalt, Een abonnement van Netflix wat niet te gebruiken is wegens wegvallende verbinding of een freezze. geen Playstation kunnen spelen omdat de verbinding wegvalt. Analoge tv welke blokt en stottert. Interactieve tv welke af en toe gewoon wegvalt en je een testbeeld van Erricson ziet met daarop -18db. En nog meer.

ik heb inmiddels wel in de gaten dat de samenwerking tussen Telfort en Reggefiber slecht is. Men beloofd elkaar dingen en doen vervolgens niets (bron Reggefiber monteurs).
Maar je moet wel elke maand blijven betalen.
als klant wordt ik zwaar in de maling genomen.

 • 0
 • 0
 • Reageer
16-11-2015

Na wat opstartproblemen best tevreden..

Nadat wij door Telfort waren "ingelijfd" (was eerst Leibrand) begonnen de problemen! De eerste maand
vaak geen internet, digitale TV die het niet meer deed.
Paar keer gebeld/gemaild. Bij Telfort wisten ze te
vertellen dat "alles hetzelfde was". Toch gek: met
Leibrand nooit geen last?

Enfin, na dat belletje werd het wel beter, ik ben ook
zelf aan de slag gegaan. Wat een betere=duurdere
router al niet doet! Moet eigenlijk niet kunnen omdat
bij Leibrand de oude router het WEL goed deed?
Heel af en toe valt het signaal nog weleens weg
met de nieuwe router. Maar alles beter, dan 10X
op een dag naar de meterkast lopen om de boel
te resetten.. Probleem opgelost.

Sinds een paar maanden geen analoge TV meer
in de slaapkamer.. Gemaild, en twee dagen later
werd ik opgebeld door een medewerker van
Telfort, voor een afspraak, om het modem te
vervangen..

Op dezelfde dag dat de afspraak
werd gemaakt, kon de servicemonteur nog
langskomen om het modem te vervangen!
Het blijkt dat het "analoge gedeelte" soms
kapot kan gaan van het modem (voor de
mensen die opeens ook geen analoge TV
meer hebben).

Na wat opstart problemen, al met al
tevreden over Telfort en de service die
Telfort verleent..

 • 0
 • 0
 • Reageer
09-11-2015

Niet tevreden

Ik was eerst bij Lijbrandt met glasvezel dat perfect werkte. Lijbrandt is gestopt waardoor ik automatisch over werd gezet naar Telfort. Sindsdien heb ik regelmatig problemen o.a. Het internet daar de verbinding niet stabiel is het kan zo zijn dat de verbinding weg valt en na twintig seconden weer goed is. Dat komt regelmatig voor. Al diverse keren gemeld en dan sturen ze weer een nieuwe router toe die de problemen op moet lossen. Maar je raad het al dus niet. Ik was niet de enigste die met deze klachten te maken had. Het kan ook zijn als ik aan het telefoneren ben dat het gesprek spontaan beëindigd wordt. Of dat de tv zo nu en dan hapert. Al met al als hier geen oplossing in komt dan overweeg ik om over te stappen.

 • 0
 • 0

Michael
Hier precies hetzelfde. ook van Lijbrandt naar telfort moeten gaan. Wat een ramp dat Telfort. Ik heb al 6 maanden zeer ernstige verbindingsproblemen en wordt van het kastje naar de muur gestuurd. maar mag wel al 6 maanden betalen voor ............. niets
18-11-2015

Ryanne Ryanne
bellen naar breda..serieus..daar zijn ze super...
26-11-2015

09-11-2015

Prima

Omdat de internet verbinding en tv van bij ziggo steeds uit viel over gestapt naar telfort. Dit is prima meer zenders voor minder geld, constante internet verbinding en de tv valt ook niet meer uit. Kortom wij zijn tevreden en zijn blij dat we zijn overgestapt.

 • 0
 • 0
 • Reageer
Jacqueline08-11-2015

Netjes afgehandeld

Ik heb een jaar al een mobiel abonnement bij telfort. Afgelopen zomer gingen we naar turkije en had ik zo'n EU bundel aangeschaft.
Verder niet gekeken en dacht dat het goed zat.
Heel dom van mij want ik was natuurlijk helemaal niet in een EU land.

Kreeg een na factuur van 192euro!
Ik natuurlijk eerst over de zeik en gelijk gebeld en werd me vriendelijk verteld dat het niet voor Turkije geld.
Stom stom stom, maar door hun service kreeg ik de eerste week vergoed omdat ik wel die bundel had aangevraagd!
Super netjes natuurlijk, het zou verekend worden met mijn volgende maandfactuur.
Helaas gebeurde dat niet en hing weer aan de lijn bij telfort.
Ze hadden netjes excuses aangeboden en hebben toen het hele bedrag (dus niet alleen de eerste week) helemaal vergoed!

Super netjes, dat mag ook wel eens gezegd worden!
Ik heb nooit problemen met mijn facturen en ook nooit rare bedragen die afgeschreven worden.

We zijn nu ook overgestapt naar alles in 1 pakket voor in huis!
Ziggo laat daar de wensen over bij hun vaste klanten!

 • 0
 • 0
 • Reageer
08-11-2015

Top!

Het enige wat ik kan zeggen is Veel voor weinig.
Nooit geen problemen vastlopers etc.
Alles doet wat het moet doen!

 • 0
 • 0
 • Reageer
02-11-2015

Alles in 1

nu 2 weken aangesloten op het glasnetwerk.
beter beeld dan bij ziggo, waar ik jaren bij ben geweest.
heel veel storingen bij ziggo, nu nog geen een.

 • 0
 • 0
 • Reageer
02-11-2015

Zeer slecht, afspraken worden niet nagekomen

Mijn email adres van 12 move is door Telfort in qaurantaine gezet al bijna 30 dagen geen mail meer ontvangen.Vele excuses gehad maar nog steeds niet opgelost.
1e belofte , wordt binnen 5 dagen opgelost !
2e belofte U wordt maandag teruggebeld
3e belofte, wordt binnen 12 dagen opgelost !
4e belofte, sorry maar diegene die in actie moet komen is met vakantie, maar is maandagmiddag weer terug en neemt contact met u op.
5e belofte, medewerker van Telfort heeft persoonlijk nog een keer een afspraak gemaakt om mij terug te laten bellen en zo spoedig mogelijk de fout te herstellen .
Wat ik wel steeds kreeg te horen was, hier moet een schadevergoeding tegenover staan, schandalig dat wij het nog steeds niet voor u hebben opgelost, normaal is er een afhandel termijn van maximaal 13 dagen, U wacht al bijna 30 dagen.
Geen enkele belofte is tot nu toe nagekomen, wel is er nog een medewerker van Telfort geweest die mij beloofde voor eind van het jaar is het opgelost. Zeer triest.

 • 3
 • 0
 • Reageer
Toon meer Telfort reviews
Hoeveel sterren geef jij Telfort?
© 2011-2015 | Ervaringen.nl