Brasserie Om de dobben review

7.0
Positief0%
Neutraal100%
Negatief0%
Periode2021
Geen lid

Deze reviews zijn ouder dan een jaar.

Jean Luc Picard
31-07-2021

Lekker eten & drinken, maar met schoonheidsfoutjes

Vandaag (317-2021) de 80e verjaardag van mijn moeder hier gevierd, met het gezin plus aanhang (totaal 8 personen). Aangezien deze brasserie, gelegen midden in een natuurgebied, veel positieve recensies krijgt, besloten mijn ouders om hier de verjaardag van mijn moeder te vieren.

Van te voren hadden m'n ouders alles doorgesproken; de hoek met vrij uitzicht, dat we begonnen met koffie & gebak, daarna borrelen met hapjes en daarna brunch. Eenmaal aangekomen, werden we naar de andere kant van de zaal geleid, met uitzicht op de speeltuin. Dus niet de eerder besproken hoek met vrij uitzicht.

Helaas konden ze het niet veranderen, want er was ondertussen (dus nadat mijn ouders al hadden gereserveerd!) een groep van 19 personen die dezelfde hoek wouden hebben. Na wat excuses dat het niet goed begrepen was dat die hoek door ons was vastgelegd, gingen we toch zitten. We hadden de neiging om gewoon op te stappen, want afspraak is afspraak. Dan zet je de tafels maar anders en zet je de grote groep maar bij de speeltuin.

Eenmaal aan de borrel toegekomen, waren er geen hapjes, hoewel ook dat duidelijk was afgesproken. We konden de kaart wel even bekijken, want ook dat er hapjes gereserveerd waren, was blijkbaar niet onthouden.Het kan zo simpel zijn: als ze opgeschreven hadden wat de wensen van mijn ouders waren, dan hadden ze bij aanvang van de borrel de gekozen hapjes klaar kunnen hebben. Het ging niet om bijzondere zaken, maar dàt er hapjes op tafel zouden staan bij de borrel. Als dat doorgesproken is bij de (persoonlijke) reservering, dan had men binnen een paar tellen alles klaar kunnen hebben en hoefden we niet nog een keer een keuze te maken.

Het werd alsnog snel gebracht en zag er zeker keurig uit (en smaakte ook uitstekend), maar iedere keer een hapering, ondanks dat de wensen doorgesproken waren, levert zwarte gezichten op.

De brunch verliep eigenlijk op dezelfde manier: blijkbaar was er niet goed doorgesproken wat er mogelijk was en dat we van de kaart konden kiezen. Met wat aandacht hadden ze ons bij binnenkomst eigenlijk moeten vertellen wat we konden kiezen. Zowel voor de borrel als de brunch. Nu moest iedereen op het laatste moment nog de kaart doornemen (we dachten dat er al wat besproken was, maar dat was niet dus niet het geval).

Helaas moesten we de grote groep voor laten gaan, want die waren ons net voor met de brunch. Waarom gaat een groep die later gereserveerd heeft vòòr de groep die het eerst gereserveerd had? Vraag op de dag dan wie ongeveer hoe laat de brunch wenst te krijgen, zodat je de planning daar op af kunt stemmen.

Het voelde nu niet meer als een verjaardagsfeest waarbij alle wensen keurig werden uitgevoerd, maar meer alsof we zomaar losse gasten waren, die onverwachts uitgebreid wouden borrelen en brunchen. Er zijn wel een paar keer excuses aangeboden, maar als je jezelf profileert als locatie waar er plek is voor iedereen en waar je verjaardagen kunt vieren, of vergaderen, dan moet je groepen beter inplannen of de zaal anders inrichten. Dan ben je echt klantvriendelijk. Ze hebben ook een aparte schuur voor met name bbq, maar dan hadden ze dat voor de grote groep kunnen gebruiken. De messen bij de brunch waren niet echt scherp genoeg om het brood te kunnen snijden.

Opmaak en smaak van de gerechten waren wel keurig, evenals de bediening in het algemeen (die moest eerst even op gang komen). met name het 12-uurtje is een aanrader: soep naar keuze, een broodje kroket en een broodje naar keuze (b.v. met gebakken ei) met salade, een zakje mosterd en een klein kuipje boter.

De herentoiletten mogen m.i. wel wat beter, want de urinoirs hingen vrij laag (voor de kinderen gedaan denk ik) en dicht op elkaar zonder tussenschot. Volwassenen staan dan zo'n beetje schouder aan schouder te plassen en hebben geen enkele privacy (om het maar netjes te omschrijven). De urinoirs en de gewone w.c. waren wel keurig schoon.

Kortom: deze dag had soepeler kunnen verlopen, als men de wensen van mijn ouders maar hadden genoteerd. We hadden echt het idee dat er maar half geluisterd is. Het was de 80e verjaardag van mijn moeder en nu ze nog gezond van lijf en geest was, wou ze met gezin en aanhang even naar de Dobben. Ik heb het idee dat ze geen nee willen verkopen, ondanks dat de ruimte soms beperkt is. Wel groot willen doen alsof het een groot restaurant of zalencentrum is, maar niet de ruimte hebben om meerdere groepen de privacy te geven om een (in dit geval) verjaardag te kunnen vieren. Toen wij aan de brunch zaten, werden er totaal drie verjaardagsfeestjes gehouden. Daar is de locatie niet geschikt voor als men het kleinschalige promoot.

Afspraken nakomen: moet ik een 1 voor geven, want blijkbaar was het niet goed begrepen.

Bediening: Nadat we in het begin zelf naar de bar moesten lopen om de borrel 'in werking' te stellen, ging het soepel en netjes. Ik hou het er maar op dat men niet te snel aan de tafel wou staan, om niet opdringerig over te komen.

Voorzieningen: er is buiten ruimte zat om kleine kinderen ongestoord te laten spelen en volwassenen kunnen eventueel een stukje wandelen of gewoon even buiten staan / op het terras zitten. Met wat er te bieden is aan wandelroutes e.d. komt men niets te kort. De toiletten verdienen zoals gezegd wel wat aandacht. Het is een gloednieuwe locatie, dus dat had beter gekund. De gemiddelde snackbar heeft nauwelijks minder ruimte in de toiletten. Nu in de Corona-tijd zouden er dan ook geen twee personen tegelijk naar het toilet mogen. 1.5 cm afstand misschien als er twee volwassenen van de urinoirs gebruik willen maken.

Eten en drinken: prima opgemaakt, uitstekend van smaak, keurig en vlot opgediend en netjes geprijsd.

Voor een hapje en drankje na een wandeling, is het een prima locatie. Maar op de website vermelden dat je alle groepen en feestjes een plekje kunt geven, is nog een stap te ver. Richt de schuur in voor groepen en houd het brasserie gedeelte zelf voor de kleine groepjes en losse bezoekers.

Met wat aandacht komt het vast wel goed. De locatie verdient het ook wel en het eten was prima.


Update van 01/08/2021:
Wat betreft de zaken die fout gingen: We hebben nooit ook maar zoiets als een gratis drankje aangeboden gekregen en ik heb van mijn ouders begrepen dat er ook geen korting gegeven is. Had op z'n minst tijdens de borrel wat extra's geboden (gratis drankje, een speciale wijn en/of wat extra bitterballen), of had een goeie fles wijn meegegeven. Niets van dat alles en zo is de verjaardag van een 80-jarige vakkundig om zeep geholpen. Absoluut niet professioneel. Niemand is perfect, maar dit getuigde absoluut niet van gastvrijheid. Zit je klem met een reservering: overleg dan met de andere groep. Maar het is blijkbaar hun keuze om nu acht personen, die allen voor het eerst daar kwamen, weg te jagen. De meesten van ons komen uit de buurt, dus deze ervaring komt ook bij andere potentiële gasten terecht, die wellicht nu een andere eetgelegenheid kiezen voor een uitje. Totaal niet verwacht. Kom eerst met een serieuze spijtbetuiging, voordat wij overwegen weer langs te komen. Alleen excuses aanbieden was in deze situatie niet genoeg.