Fitrex Taxatie-plein.nl reviews

7.8
Positief75%
Neutraal0%
Negatief25%
PeriodeLaatste 12 maanden20222021
Geen lid
Maurice
23-06-2023

Had 3 offertes opgevraagd. Dit was duidelijk de goedkoopste. Snel gegaan en mocht factuur bij passeren bij de notaris betalen. Top service.

Maurits
22-06-2023

Erg fijn geholpen. Herken me niet in het negatieve verhaal hieronder.

Deze reviews zijn ouder dan een jaar.

Fallesca
06-08-2022

Wij zijn juist wel goed geholpen door fitrex bij de taxatie voor de aankoop van onze eerste woning. Ze waren juist erg klantvriendelijk en stonden telkens klaar als er vragen waren. Wij kunnen dan ook niks anders zeggen dan ontzettend bedankt voor al jullie moeite en tijd

Fallesca

Kjeld
29-08-2021

Uitkijken met taxatie-plein.nl, dat eigenlijk het bedrijf Fitrex is

** Kort samengevat: **

Handelt mogelijk onder andere namen, bij aanvaarding van een opdracht even opletten of het om Fitrex gaat. Want:

- Loopt gemakkelijk weg bij een taxatie na zogenaamd geen toegang te hebben. Maakt zich er het gemakkelijk van af.

- Brengt ondanks dat geen taxatie is afgegeven, toch de kosten in rekening en staat er op dat deze betaald worden. Dreigende sfeer.

- Vraagt om een review op makelaarbeoordeling.nl maar laat kritische reviews daar verwijderen. Die website is dus aan ze gekoppeld en geeft een vertekend beeld van de ervaringen.

- Schuift als zelfbenoemd ‘expert’ diens verantwoordelijkheden af naar klant, door niet vooraf met een intake te informeren naar ogenschijnlijke redenen die een taxatie niet mogelijk maken.

- Beschuldigt klant zonder gegronde redenen van het opzettelijk achterhouden van informatie.

- Stuurt naderhand pas notificatie dat de taxatie reeds heeft plaatsgevonden.

** Het uitgebreidere verhaal: **

Bijzonder slechte ervaring met deze brutale, onprofessionele partij.

Tijdens telefonische intake met toen nog vriendelijke mevrouw, was gewenste taxatiedatum geen probleem. Er werd slechts gevraagd om het adres, en bij het schriftelijk aangaan van de opdracht heb ik verklaard dat de huidige eigenaar nog op dat adres woont. Verder geen vragenlijst noch is verzocht om verdere informatie. Na ondertekenen was de sfeer een stuk minder en de datum wel een probleem.

Na een paar dagen kreeg ik achteraf echter toch het bericht dat de taxatie de dag ervoor al had plaatsgevonden. Fijn, maar onverwacht, beetje rommelig, had voorafgaand contact verwacht, en ik heb met de beste bedoelingen nog wat eigen aantekeningen/bezorgdheden kenbaar gemaakt: o.a. de aanwezigheid van een huurder. Dit zodat de taxateur bij het opstellen van het rapport daar extra aandacht aan kon besteden.

Reactie ontvangen van een verontwaardigde mijnheer, dat bij aanwezigheid van een huurder geen taxatie plaats kan/mag vinden en dat geen rapport afgegeven zal worden. Ik had werkelijk geen enkel idee (en begrijp nog steeds niet waarom) dat een huurder een probleem is. Maar zij blijken in de volle overtuiging dat ik dit van tevoren kenbaar had moeten maken.

Nog veel erger vind ik dat Fitrex er van uit gaat dat ik dit moedwillig zou hebben verzwegen; en herhaalt die bewering. Zo wil je als klant zeker niet behandeld worden.

Tevens kwamen ze met de loze bewering dat de taxateur ter plaatse de toegang is ontzegd. Geen van de betrokkenen weet hier iets van, dus flauwekul. Bij de opmerking dat hij op dat moment dit even kenbaar had kunnen maken door te bellen, geen verdere verklaring van taxateur. Die zelf nota bene de aanwezigheid van iemand onnodig vond.

Fitrex/taxatie-plein.nl gedraagt zich op geen enkele wijze als de professional/expert; jij dient zelf de expert te zijn en de regie te nemen.

Na kenbaar maken van mijn visie op zaken kreeg ik een onbehoorlijke sneer, wat het gebrek aan professionaliteit compleet maakte. Aanvankelijk besloten ze onder totaal onterechte zweem van coulance dat ik niet voor de opdracht hoef te betalen.

Vraagt vervolgens om een review op makelaarbeoordeling.nl. De kritische, eerlijke review beviel schijnbaar niet en deze hebben ze daar laten verwijderen. De klantenservice van makelaarbeoordeling.nl zweeg na herhaaldelijk verhaal willen halen dus die spelen ogenschijnlijk onder één hoedje met ze. Dus dat is een totaal onbetrouwbare bron van ervaringen. Nadat ik dezelfde (deze) review op Google heb geplaatst, was Fitrex dermate gepikeerd dat de kosten alsnog volledig in rekening zijn gebracht. Met een geïntimideerd gevoel de rekening betaalt (de vordering is overigens afgekocht door rechtsbijstand-verzekeraar).

Mijn advies: geen Fitrex of Taxatie-plein kiezen, of geen enkel portaal waarbij je een overeenkomst aangaat met ‘Fitrex’.

En ook niet afgaan op reviews op makelaarbeoordeling.nl. Deze worden naar de hand gezet. Ik vermoed zelfs, maar dit is een gevoel, dat ze daar over zichzelf positieve reviews plaatsen.

Goedkoop is duurkoop. Handel direct met een lokale taxateur.