4.1van de 10

Ohra ervaringen

Aanbevolen39
Neutraal10
Afgeraden74
123 ervaringen
Roel
06-02-2018

Ohra dierenverzekering

Nadat mijn kat klachten begon te vertonen overlegd met de klantenservice en naar de dierenarts gegaan en doorverwijzing naar kliniek. Medische noodzaak dus zou worden vergoed. Na indienen van declaratie is de declaratie afgewezen omdat het zou gaan om vervolgklachten die hij had voor we de verzekering hadden afgesloten.

Voor ik de verzekering aanging, dit nb nog besproken met de klantenservice en dit zou geen probleem zijn.

Mensen, kijk hiermee uit. Ohra schuilt zich in (ik heb meer verhalen hierover gelezen op zeker.com) vaak achter het feit dat er eerder klachten waren voordat de verzekering is afgesloten. Je bent na een declaratie verplicht het dossier van je dier op te sturen. en in zon dossier staat altijd wel iets waaraan Ohra het recht kan ontlenen niet uit te keren omdat het zou (kunnen) gaan om een vervolgklacht.

Ik heb wel een tip voor de mensen die zsm van Ohra af willen: Op pagina 12 van de polisvoorwaarden staat dat je de verzekering mag stopzetten binnen 30 dagen na afwikkelen van een schade. Echter, Ohra meent dat een schade alleen geldt als het om een vergoeding gaat, krijg je geen vergoeding, dan zou er geen schade volgens hen zijn. Ze proberen er hiermee onderuit te komen, maar laat je niet van de wijs brengen. dit staat er niet.

Je staat in je recht wanneer je een schade meldt (ongeacht of deze wordt vergoed of niet), dat je 30 dagen na afwikkeling (wel of geen vergoeding, dat maakt niet uit) de verzekering mag stopzetten. Ik heb dit volgehouden en de verzekering is stopgezet.

Voor mij nooit meer Ohra!

Tim
20-12-2017

Neem niet de Ohra Huisdierenverzekering

Door misleidende wervingspraatjes bleek achteraf pas dat onze hond nooit verzekerd was. Uiteraard zaten we er toen al aan vast.

Pas op met Ohra

Merel
19-12-2017

Waardeloze maatschappij =OHRA

Onze boomer is nu 2 jaar. Toen hij 1 jaar was heb ik een verzekering afgesloten bij OHRA. Helaas zit ik er nu 4 jaar aan vast. Ook bij ons is maag en darm problemen uitgesloten. Hij heeft een paar keer gespuugd en is aan de diaree geweest. Toen hij bloed spuugde hebben we toch maar een foto van zijn maag laten maken en ook zijn bloed is onderzocht. 344 euro. Gelukkig is er niks uit gekomen, hij heeft medicijnen gekregen en gaat heel goed met hem. Maar OHRA betaalt dus niks uit. Ik heb ze gebeld en ze verteld wat een waardeloze maatschappij ze zijn. Afzetters zijn het. Ik was echt woest en nog steeds. Over 4 jaar geen OHRA meer.

Nathalie
19-12-2017

Top verzekering

De dierenverzekering is echt top nu al meerdere malen bij de dierenarts geweest met onze labrador pup. De declaraties ingediend en snel reactie van de ohra en wat vergoed wordt ook zeer snel terug gekregen! Dus erg tevreden over de ohra.

Liza
02-12-2017

Super slechte verzekering

Ik heb een chihuahua van twee jaar. Ik heb ervoor gekozen hem goed te verzekeren, zodat ik niet voor onvoorziene kosten zou komen te staan. Ik heb dan ook een "top" verzekering afgesloten bij Ohra. Helaas is in februari van dit jaar patella luxatie geconstateerd bij mijn hondje. Hiervoor moet hij in de nadere toekomst geopereerd worden. Ohra vroeg mij om zijn patiëntenkaart op te sturen, dus dit heb ik gedaan. Daaruit bleek dat ik voor dat de verzekering in ging al eens bij de dierenarts was geweest omdat hij vreemd liep. De dierenarts had echter destijds verklaard dat er niks met hem aan de hand was en dat zijn poot niks mankeerde. Ik ben er dus vanuit gegaan dat mijn hondje kern gezond was op het moment dat ik de verzekering afsloot. Pas later bleek dat hij wel patella luxatie heeft, dit onderzoek viel tijdens de looptijd van de verzekering. Nou zegt Ohra dus glashard: " er wordt niks vergoed want de klachten zijn al ontstaan voordat de verzekering inging". Ah fijn dus als ik nooit naar de dierenarts was gegaan omdat ik mij zoals een normale eigenaar zorgen maakte over mijn hond, dan was er nu niks aan de hand. Ohra laat het niet alleen bij geen vergoeding, maar plaatst hierbij ook nog eens een clausule op skelet, gewrichten en wervelkolom. Dit betekend dus dat ik werkelijk niks meer aan mijn verzekering heb. Te belachelijk voor woorden.

Marlies
18-11-2017

Zeer slecht!

Goede ervaringen bij Proteq en de Hema. Maar voor onze 3e hond eens rondgekeken en omdat de premie wel gunstig was eens voor Ohra gekozen. Dit hadden we nooit moeten doen. Onze kerngezonde hond van 3 jaar is afgelopen jaar vaker dan 2x bij de dierenarts geweest voor het ledigen van de anaalklieren en daardoor in de verzekering uitgesloten van alle maag en darm problemen! Dit is echt belachelijk. Gewoon een "huis tuin en keuken" kwaaltje. Als ze nu de anaalklieren niet zouden vergoeden snap ik, maar om een jonge gezonde hond meteen een uitsluiting te geven van het hele maag en darm stelstel.onvoorstelbaar. Dus tip: laat anaalklieren behandelen bij een trimsalon, dan weet Ohra van niks. Maar een nog betere tip: GEEN OHRA!

Thomas
Thomas
08-11-2017

Fantastisch!

Wordt altijd keurig geholpen! Een mooi merk, dat voor je klaar staat!

Nicole
07-11-2017

Ohra huisdieren verzekering NIET DOEN

Had een verzekering afgesloten in juni en op 14 mei had ze last van diaree. Dit bleek Giardia(wormen) te zijn na ontworming niets meer aan de hand. Toen ik echter in September naar de dierenarts ging voor diaree vergoeden ze NIETS meer omdat ze daar in mei was geweest voor wormen die helaas ook diaree geven. Ook kwam er een clausule maag en darmen uitgesloten in de polis! Zelfs na een brief van de dierenarts dat het 1 niets met het ander de maken had, bleven ije bij hun standpunt!

DIEVEN zijn het en uitkeren ho maar!

Patjuh
15-09-2017

Honden verzekering zeer veel spijt van

Zou lekker protec nemen dan ben je vanaf dag 1 verzekerd en bij ohra pas na 30 dagen is dan niet te hopen dat je hondje wat op loop kan je het gewoon de volle mep zelf betalen laaie lichters ze geven ook geen uit leg daar over als je het telefoonnishe afsluit

Laura Palmer
10-08-2017

Ze keren niet uit

Na een inbraak middenin de nacht, terwijl ik thuis sliep, zijn er kostbare spullen van mij gestolen. OHRA keert doodleuk niet uit omdat er een raam op een kier stond (mag ik wat frisse lucht als ik slaap met 30 graden?) en er zogenaamd geen sporen van inbraak zijn. Onzin natuurlijk want die zijn er wel degelijk (barst in het houtwerk van mijn raam en een beschadigd rolgordijn). Ik voel mij dubbel bestolen.

Dirk
27-07-2017

OHRA vergoed bijna niets en declareren is een hel !

Onze hond is hier verzekerd. Al bij aangaan van de verzekering werden door de OHRA alle huidklachten uitgesloten, omdat wij de hond een maand voorafgaande aan de verzekering een vlooien-/tekenpil hebben gegeven. Dit was iets nieuws en zou effectiever zijn. Met kleine kinderen die anders aan de vacht met tekengif zouden komen, leek ons dit niet gek. OHRA leidt hieruit af dat hij huidklachten heeft en sluit dit nu uit. Daarover waren wij boos, maar ala.

Nu moest onze hond worden geopereerd aan een abces en bleek zijn prostaat opgezwollen, waar hij last van had. Aangeraden werd om meteen te castreren.

Nu is castratie uitgesloten (want aanvullende module). Maar ook zijn alle klachten aan voortplantingsorganen uitgesloten. Nu worden de kosten van de operatie geheel door OHRA toegeschreven aan de prostaat en worden alle kosten uitgesloten. Ook de kosten van medicatie, pijnstillers, consult, injectie etc.

Onze rekening van €628, waarvan €147 castratie, wordt nu slechts voor €68 vergoed. Vrijwel alle kosten worden door de OHRA weggewuifd! Schandalig hoe ze hiermee omgaan. Wanneer je denkt dat je verzekerd bent, dan kom je bedrogen uit!

Het declareren is verder ook een ramp. Je moet op een heel omslachtige manier de rekening van de dierenarts als een "schade" melden. Vervolgens moet je zelf alles regel voor regel invullen. Dus in ons geval moeten wij 20 regels 1 voor 1 invoeren en daarbij selecteren uit een lijst met meer dan 100 keuzes, waar de regel betrekking op heeft. Wanneer je dit hebt gedaan (het koste mij meer dan een half uur), dan krijg je vervolgens te horen dat vrijwel alles is uitgesloten en krijg je een beknepen €68 euro terug van een factuur van €628.

Schandalig! Sluit je verzekering vooral bij een ander bedrijf af. OHRA is BIJZONDER KLANTONVRIENDELIJK !

Catharina
26-07-2017

Huisdierenverzekering, voel me gefopt

Ik sloot online een 2 jaar verzekering af voor mijn hond, een St. Bernard. Omdat deze voor ik de verzekering aanging twee tenen had gebroken, werd er zonder enig overleg een clausule gemaakt voor gewrichten. Dat ontdekte ik pas toen ik bij de dierenarts kwam voor problemen met.gewrichten. Ik voel me door Ohra in het ootje genomen. Betaal nu twee jaar maandelijks een flink bedrag voor niets.

Anita
23-07-2017

Slechte hondenverzekering. Erg veel spijt.

Denk je een verzekering af te sluiten voor een dekking als je naar de dierenarts gaat,maar niets ie anders waar. Onze labrador van 6 jaar had wat klachten aan rechet voor poot,waardoor zij mank loopt.Pijn stillers gekregen, en eenweek daarna fotos laten maken.Ohra wilde na een week de fotos zien en de gehele patiente kaart oke, dit allemaal doorgestuurd. Ben 140 euro kwijt en Ohra vergoed niks. erg slechte verzekering.

Jeimmy
Jeimmy
20-06-2017

Top verzekering!

Ik heb op 23-05-2017 top verzekering afgesloten omdat ik op 14-05 een pup had gekregen! Nou heeft mijn pup 10 dagen na de ingangsdatum een maag en darm probleem gekregen willen ze het niet vergoeden omdat ik nog in de bedenktijd zit en omdat het inmiddels 20-06 is mag ik het ook niet meer opzeggen of zelfs niet eens mijn contract jaar verlagen naar een jaar en meer premie maandelijks betalen! Ze willen je gewoon niet tegenmoet komen. Nu zit ik vast aan een verzekering die niet (nooit) dekt wat mn pup nodig heeft mocht zij in de toekomst weer darm of maag problemen krijgen kan ik door de strond zakken! Ohja en omdat ze een urine onderzoek hebben gedaan ondanks dat daar niks uit gekomen is is dat ook weer uitgesloten conclusie mn pup mag nooit meer in die 4 jaar iets met haar darmen maag en of urine blaas of iets dergelijks hebben?!

Wat een ongelofelijke KUT VERZERKING! Wat heb ik spijt dat ik voor ohra heb gekozen!

Mensen ! LET OP! SLUIT HIER GEEN VERZEKERING AF VOOR JE HUISDIEREN!

Anita
06-05-2017

Beroerder kan je het niet treffen als bij de Ohra

Joep onze Teckel is verleden week een dag goed ziek geweest spugen, diarree en algehele malaise, voor alle zekerheid toch naar de dierenarts gegaan zekerheid voor alles, na onderzoek en een foto bleek dat hij iets verkeerds te pakken had gehad wat hem goed dwars zat, tja bij jonge honden ben je niet alles voor wat ze buiten naar binnen willen werken.

Na pilletjes voor de misselijkheid en de geruststelling dat verder alles goed was weer huiswaarts gekeerd, twee dagen daarna was Joep weer de spring in het veld en alles was weer in orde.

De dierenarts vroeg of ik verzekerd was en dat was dus niet zo waarop ze zei denk er eens over na wat ik dus heb gedaan en bij wat vergelijkingen ben ik uitgekomen bij de Ohra en ik moest een aantal vragen invullen vanwege aandoeningen waaronder maag/darm en of Joep de laatste twaalf maanden bij de huisarts was geweest en Joep was dus een dag eerder bij de dierenarts geweest voor zijn misselijkheid en diarree en heb dat netjes opgegeven.

Krijg ik een mail of ik de patiëntenkaart naar hun op wil sturen waaruit blijkt dat het een eenmalig bezoek bij de dierenarts is geweest en of er niets meer aan de hand is aan Joep zijn darmen of maag dit om een clausule uit te sluiten en omdat ik niets hoeft te vrezen heb ik netjes de kaart opgestuurd.

Na een aantal keren te hebben gevraagd of er al een beoordeling was kreeg ik vandaag een telefoontje ze hadden de zaak bekeken en er kwam wel een clausule op maag/darmen ze wilde niet riskeren dat het zich zou herhalen in de toekomst dus voor de rest van de lopende verzekering zou er niets meer uitbetaald worden als Joep iets aan zijn maag/darmen zou krijg, kortom Joep zou nooit meer aan de diarree mogen en nooit meer misselijk mogen zijn en al zeker niet voor dit probleem een dierenarts kunnen bezoeken want ze betalen niets uit.

Ik heb de verzekering natuurlijk per direct opgezegd want daar had ik twee weken de tijd voor en mijn ongeloof geuit bij de man die mij te woord stond en laat hij het nou heel raar vinden dat ik verder heb bedankt voor hun gluiperige diensten.

Heb gelijk mijn dierenarts gebeld om het uit te leggen en tot mijn stomme verbazing was ik vandaag de tweede die belde met precies het zelfde probleem bij Ohra ook maag/darm waar om niets ook een clausule was opgelegd.

Leuke reclame op tv Ohra maar zo diervriendelijk zijn jullie helemaal niet het is meer op een makkelijke manier de kas vullen de klant is verder maar bijzaak dus zal zeker niet nalaten dit aan anderen kenbaar te maken en desnoods elke dierenarts een berichtje te sturen zodat Ohra zeker niet meer aanbevolen zal worden.

Jiska
20-04-2017

Goede reisverzekering

Nooit discussies gehad, ze zijn goed bereikbaar, professioneel en betalen snel en netjes uit.

Tijs
13-04-2017

Slechtste verzekering

Dit is de slechtste verzekering die ik ooit heb afgesloten. Werkelijk bijna niets wordt vergoed. Alle dierenartsbezoeken (preventief, maar ook als mijn kat ziek is) vul ik netjes in, waarna ik altijd te horen krijg dat of het medicijn niet in een of andere database geregistreerd was (en dus niet vergoed wordt), of dat het type behandeling (vaccinaties, ontworming etc.) niet vergoed wordt. Kortom, deze verzekering kost je vooral een duit met geld waar je niets van terugziet. Ik heb inmiddels bijna 600 euro premie betaald, en er is in totaal nog geen 50 euro vergoed van de 500 euro dierenartskosten die ik heb gemaakt. Echt een lachertje.

Melanie
Melanie
01-02-2017

Prima!

Ik heb een Ohra dieren verzekering sinds mijn pup er is. Deze brak een pootje helaas, eerste contact was een drama! Kattige dame aan de lijn, ik moest toestemming hebben voor de operatie want ca 2000 euro, wilde ze niet geven want was vrijdag middag en duurde 2 dagen, toen ik aangaf dat bij een ongeluk dit nodig was, was zij dit niet met mij eens! Staat wel in contract zo dus ze had geen poot om op te staan, tweede contact kreeg ik excuus en was het bedrag binnen 5 dagen betaald. Je moet wel alles voorschieten, en Ohra betaald alleen betaalde facturen uit! Tot op heden zeker 2700 euro moeten claimen en altijd snel uitbetaald, je sluit een contract af van 1 of 4 jaar.

R. Vriezen
31-01-2017

'T maakt niet zoveel verschil.

.welke zorgverzekeraar je neemt, dwz als je gezond bent en alleen een basisverzekering hebt. Ik ben inmiddels meer dan 10 jaar verzekerd bij Ohra. Ik doe ook de administratie voor andere familieleden die bij andere verzekeraars zitten en mijn conclusie/ervaring is: als je gezond bent, weinig te claimen hebt en geen chronische ziektes hebt, maakt het voor het nemen van alleen de basisverzekering, het echt niet zoveel uit bij wie u dat doet. Het enige waar u op moet letten is of de verzekeraar vrije zorgkeuze biedt of niet, of ze nota's een correct en binnen redelijke termijn verwerken, en of ze bereikbaar zijn als je een probleem hebt. Al het andere valt m.i. onder 'handel in de illusie van zekerheid'.

De redenen dat ik na 10+ jaar nog bij Ohra zit zijn (behalve dat het in de balans zorgkosten-premie uiteindelijk overal mij of meer even duur is): - klantenservice over het algemeen in orde, goed bereikbaar, en ter zake kundig - correcte niet al te trage afhandeling van nota's - correspondentie/post/nota's zijn begrijpelijk en de info die ze sturen/geven klopt - nog géén kafkaëske administratieve drama's tot nu toe - vrije zorgkeuze - niet alles "moet" online. Als ik om wat voor reden dan ook even niet iets online kan of wil doen, kan het telefonisch of per post.

Verder vind ik dat een aanvullende verzekeringen op jaarbasis vrijwel altijd een sigaar uit eigen doos is - bij elke verzekeraar en ook bij Ohra. Ik ben gezond en heb bijna nooit wat, en als ik dan eindelijk een keer wel iets te claimen heb, wordt het vaak niet vergoed omdat net weer buiten e.o.a. clausule valt, of wordt er uiteindelijk maar zo weinig vergoedt, dat ik beter helemaal geen aanvullende verzekering kan nemen, omdat de premie voor zo'n verzekering op jaarbasis hoger is dan de kosten die je maakt.

Marisa
21-01-2017

Ohra huisdieren verzekering. Nooit doen!

Ik heb voor mijn 2 katten een huisdieren verzekering afgesloten zeker 4 jaar geleden en heb ze nu eindelijk op kunnen zeggen! Totaal heeft het mij een zekere 1200 euro gekost aan premie en de totale vergoedingen zo'n kleine 200 euro. Zinloze verzekering dus. Beste advies als je een dier hebt. Stop die premie zelf in een potje en gebeurd er iets dan kun je het daar uit betalen. En je kan altijd een betalingsregeling treffen met je dierenarts. verzekering voor huisdieren is een geldklopperij van verzekeringen!

Meer Ohra reviews
Welk cijfer geef jij Ohra?
12345
67
8910

AfradenAanraden