4.1van de 10

Ohra ervaringen

Aanbevolen41
Neutraal10
Afgeraden76
127 ervaringen
Edwin
21-05-2018

Betaling

Ik zit nu ruim 2 jaar bij Ohra en ben al een paar keer bijneemt dierenarts geweest en toch alwat aardig wat kosten gemaakt. Ik krijg een dag later weer een melding terug van wat ik terug krijg van wat ik heb gedreclareerd en op dag 2 staat het al op mijn rekening geen problemen met ohra alles netjes geregeld.

Bonita
18-05-2018

Huisdierenverzekering is een aanfluiting!

Toen ik besloot mijn Chihuaha Reus te verzekeren, heb ik voor Ohra gekozen. Hij was op dat moment al 3 jaar. In de voorwaarden staat dat klachten die al voor het afsluiten van de verzekering bekend waren niet vergoed zouden worden. (wat uiteraard logisch is)

in 2017 heeft mijn hond een allergische reactie gehad op een vlooienmiddel en daardoor enorme jeuk gekregen over zijn hele lichaam. Ik ben hiervoor naar de dierenarts gegaan om te vragen wat ik eventueel nog meer kon doen om de enorme jeuk die mijn hond had, te kunnen verzachten. De dierenarts heeft hem een injectie gegeven tegen de jeuk en dit werkte gelukkig. Conclusie: vlooienmiddel niet meer gebruiken en probleem opgelost. (ik was op dit moment nog niet verzekerd)

nu, april 2018 likt mijn hond aan zijn voorpoten zodra hij zich moet inspannen. Spelen, hard rennen etc. hij stopt abrupt zijn spel en gaat aan zijn voorpootjes likken. Ik heb het even aangekeken en heb toch besloten dit even te laten nakijken bij de dierenarts. Nu was ik wel verzekerd dus ik dacht: deze rekening kan ik mooi declareren.

Nou, u raad het al: Ohra wijst de declaratie af want Reus heeft al eerder jeuk gehad en dit is de zelfde klacht als in 2017.

Volgens mij snapt iedereen die enigszins begrijpend kan lezen dat deze klacht niets te maken heeft met de klacht uit 2017.

Ik heb Ohra gebeld en zij zouden het opnieuw gaan bekijken. Maar helaas, zij houden hun poot stijf en blijven volhouden dat het in hun ogen de zelfde klacht is!

ZEER teleurstellend en helaas zie ik hier dat ik geen uitzondering ben.

Neem NOOIT een huisdierenverzekering bij de Ohra, want ze doen er werkelijk alles aan om onder het uitkeren van declaraties uit te komen.

M.D
18-04-2018

Zonder dollen, SUPER

Zonder dollen, tot nu toe echt SUPER. In november een kat uit het asiel geadopteerd. Helaas na 6 maanden heeft kat problemen met plassen: blaasontsteking, bacterie en blaasgruis, het arme beest. Er was een spoedbezoek aan de dierenarts nodig, en nog een bezoek, druppeltjes en nog meer druppeltjes.heb alles teruggekregen behalve dan de eigen bijdrage natuurlijk. En wel binnen 1 week! Echt SUPER! En met kattebeest gaat het inmiddels een stuk beter :)

Ben
05-04-2018

Ohra betaalt niet uit

Er is bij mij ingebroken en er zijn juwelen gestolen. OHRA betaalt niets uit omdat er geen aankoop bewijzen van het gestolen zijn. Mijn dringende advies is: als u, net als iedereen, geen bonnetje meer heeft van ieder potje/pannetje/tafeltje/ringetje, of wat dan ook van uw inboedel, direct deze verzekering opzeggen. Uw betaalt premie, maar u zult nooit iets ontvangen.

Roel
06-02-2018

Ohra dierenverzekering

Nadat mijn kat klachten begon te vertonen overlegd met de klantenservice en naar de dierenarts gegaan en doorverwijzing naar kliniek. Medische noodzaak dus zou worden vergoed. Na indienen van declaratie is de declaratie afgewezen omdat het zou gaan om vervolgklachten die hij had voor we de verzekering hadden afgesloten.

Voor ik de verzekering aanging, dit nb nog besproken met de klantenservice en dit zou geen probleem zijn.

Mensen, kijk hiermee uit. Ohra schuilt zich in (ik heb meer verhalen hierover gelezen op zeker.com) vaak achter het feit dat er eerder klachten waren voordat de verzekering is afgesloten. Je bent na een declaratie verplicht het dossier van je dier op te sturen. en in zon dossier staat altijd wel iets waaraan Ohra het recht kan ontlenen niet uit te keren omdat het zou (kunnen) gaan om een vervolgklacht.

Ik heb wel een tip voor de mensen die zsm van Ohra af willen: Op pagina 12 van de polisvoorwaarden staat dat je de verzekering mag stopzetten binnen 30 dagen na afwikkelen van een schade. Echter, Ohra meent dat een schade alleen geldt als het om een vergoeding gaat, krijg je geen vergoeding, dan zou er geen schade volgens hen zijn. Ze proberen er hiermee onderuit te komen, maar laat je niet van de wijs brengen. dit staat er niet.

Je staat in je recht wanneer je een schade meldt (ongeacht of deze wordt vergoed of niet), dat je 30 dagen na afwikkeling (wel of geen vergoeding, dat maakt niet uit) de verzekering mag stopzetten. Ik heb dit volgehouden en de verzekering is stopgezet.

Voor mij nooit meer Ohra!

Tim
20-12-2017

Neem niet de Ohra Huisdierenverzekering

Door misleidende wervingspraatjes bleek achteraf pas dat onze hond nooit verzekerd was. Uiteraard zaten we er toen al aan vast.

Pas op met Ohra

Merel
19-12-2017

Waardeloze maatschappij =OHRA

Onze boomer is nu 2 jaar. Toen hij 1 jaar was heb ik een verzekering afgesloten bij OHRA. Helaas zit ik er nu 4 jaar aan vast. Ook bij ons is maag en darm problemen uitgesloten. Hij heeft een paar keer gespuugd en is aan de diaree geweest. Toen hij bloed spuugde hebben we toch maar een foto van zijn maag laten maken en ook zijn bloed is onderzocht. 344 euro. Gelukkig is er niks uit gekomen, hij heeft medicijnen gekregen en gaat heel goed met hem. Maar OHRA betaalt dus niks uit. Ik heb ze gebeld en ze verteld wat een waardeloze maatschappij ze zijn. Afzetters zijn het. Ik was echt woest en nog steeds. Over 4 jaar geen OHRA meer.

Nathalie
19-12-2017

Top verzekering

De dierenverzekering is echt top nu al meerdere malen bij de dierenarts geweest met onze labrador pup. De declaraties ingediend en snel reactie van de ohra en wat vergoed wordt ook zeer snel terug gekregen! Dus erg tevreden over de ohra.

Liza
02-12-2017

Super slechte verzekering

Ik heb een chihuahua van twee jaar. Ik heb ervoor gekozen hem goed te verzekeren, zodat ik niet voor onvoorziene kosten zou komen te staan. Ik heb dan ook een "top" verzekering afgesloten bij Ohra. Helaas is in februari van dit jaar patella luxatie geconstateerd bij mijn hondje. Hiervoor moet hij in de nadere toekomst geopereerd worden. Ohra vroeg mij om zijn patiëntenkaart op te sturen, dus dit heb ik gedaan. Daaruit bleek dat ik voor dat de verzekering in ging al eens bij de dierenarts was geweest omdat hij vreemd liep. De dierenarts had echter destijds verklaard dat er niks met hem aan de hand was en dat zijn poot niks mankeerde. Ik ben er dus vanuit gegaan dat mijn hondje kern gezond was op het moment dat ik de verzekering afsloot. Pas later bleek dat hij wel patella luxatie heeft, dit onderzoek viel tijdens de looptijd van de verzekering. Nou zegt Ohra dus glashard: " er wordt niks vergoed want de klachten zijn al ontstaan voordat de verzekering inging". Ah fijn dus als ik nooit naar de dierenarts was gegaan omdat ik mij zoals een normale eigenaar zorgen maakte over mijn hond, dan was er nu niks aan de hand. Ohra laat het niet alleen bij geen vergoeding, maar plaatst hierbij ook nog eens een clausule op skelet, gewrichten en wervelkolom. Dit betekend dus dat ik werkelijk niks meer aan mijn verzekering heb. Te belachelijk voor woorden.

Marlies
18-11-2017

Zeer slecht!

Goede ervaringen bij Proteq en de Hema. Maar voor onze 3e hond eens rondgekeken en omdat de premie wel gunstig was eens voor Ohra gekozen. Dit hadden we nooit moeten doen. Onze kerngezonde hond van 3 jaar is afgelopen jaar vaker dan 2x bij de dierenarts geweest voor het ledigen van de anaalklieren en daardoor in de verzekering uitgesloten van alle maag en darm problemen! Dit is echt belachelijk. Gewoon een "huis tuin en keuken" kwaaltje. Als ze nu de anaalklieren niet zouden vergoeden snap ik, maar om een jonge gezonde hond meteen een uitsluiting te geven van het hele maag en darm stelstel.onvoorstelbaar. Dus tip: laat anaalklieren behandelen bij een trimsalon, dan weet Ohra van niks. Maar een nog betere tip: GEEN OHRA!

Thomas
Thomas
08-11-2017

Fantastisch!

Wordt altijd keurig geholpen! Een mooi merk, dat voor je klaar staat!

Nicole
07-11-2017

Ohra huisdieren verzekering NIET DOEN

Had een verzekering afgesloten in juni en op 14 mei had ze last van diaree. Dit bleek Giardia(wormen) te zijn na ontworming niets meer aan de hand. Toen ik echter in September naar de dierenarts ging voor diaree vergoeden ze NIETS meer omdat ze daar in mei was geweest voor wormen die helaas ook diaree geven. Ook kwam er een clausule maag en darmen uitgesloten in de polis! Zelfs na een brief van de dierenarts dat het 1 niets met het ander de maken had, bleven ije bij hun standpunt!

DIEVEN zijn het en uitkeren ho maar!

Patjuh
15-09-2017

Honden verzekering zeer veel spijt van

Zou lekker protec nemen dan ben je vanaf dag 1 verzekerd en bij ohra pas na 30 dagen is dan niet te hopen dat je hondje wat op loop kan je het gewoon de volle mep zelf betalen laaie lichters ze geven ook geen uit leg daar over als je het telefoonnishe afsluit

Laura Palmer
10-08-2017

Ze keren niet uit

Na een inbraak middenin de nacht, terwijl ik thuis sliep, zijn er kostbare spullen van mij gestolen. OHRA keert doodleuk niet uit omdat er een raam op een kier stond (mag ik wat frisse lucht als ik slaap met 30 graden?) en er zogenaamd geen sporen van inbraak zijn. Onzin natuurlijk want die zijn er wel degelijk (barst in het houtwerk van mijn raam en een beschadigd rolgordijn). Ik voel mij dubbel bestolen.

Dirk
27-07-2017

OHRA vergoed bijna niets en declareren is een hel !

Onze hond is hier verzekerd. Al bij aangaan van de verzekering werden door de OHRA alle huidklachten uitgesloten, omdat wij de hond een maand voorafgaande aan de verzekering een vlooien-/tekenpil hebben gegeven. Dit was iets nieuws en zou effectiever zijn. Met kleine kinderen die anders aan de vacht met tekengif zouden komen, leek ons dit niet gek. OHRA leidt hieruit af dat hij huidklachten heeft en sluit dit nu uit. Daarover waren wij boos, maar ala.

Nu moest onze hond worden geopereerd aan een abces en bleek zijn prostaat opgezwollen, waar hij last van had. Aangeraden werd om meteen te castreren.

Nu is castratie uitgesloten (want aanvullende module). Maar ook zijn alle klachten aan voortplantingsorganen uitgesloten. Nu worden de kosten van de operatie geheel door OHRA toegeschreven aan de prostaat en worden alle kosten uitgesloten. Ook de kosten van medicatie, pijnstillers, consult, injectie etc.

Onze rekening van €628, waarvan €147 castratie, wordt nu slechts voor €68 vergoed. Vrijwel alle kosten worden door de OHRA weggewuifd! Schandalig hoe ze hiermee omgaan. Wanneer je denkt dat je verzekerd bent, dan kom je bedrogen uit!

Het declareren is verder ook een ramp. Je moet op een heel omslachtige manier de rekening van de dierenarts als een "schade" melden. Vervolgens moet je zelf alles regel voor regel invullen. Dus in ons geval moeten wij 20 regels 1 voor 1 invoeren en daarbij selecteren uit een lijst met meer dan 100 keuzes, waar de regel betrekking op heeft. Wanneer je dit hebt gedaan (het koste mij meer dan een half uur), dan krijg je vervolgens te horen dat vrijwel alles is uitgesloten en krijg je een beknepen €68 euro terug van een factuur van €628.

Schandalig! Sluit je verzekering vooral bij een ander bedrijf af. OHRA is BIJZONDER KLANTONVRIENDELIJK !

Catharina
26-07-2017

Huisdierenverzekering, voel me gefopt

Ik sloot online een 2 jaar verzekering af voor mijn hond, een St. Bernard. Omdat deze voor ik de verzekering aanging twee tenen had gebroken, werd er zonder enig overleg een clausule gemaakt voor gewrichten. Dat ontdekte ik pas toen ik bij de dierenarts kwam voor problemen met.gewrichten. Ik voel me door Ohra in het ootje genomen. Betaal nu twee jaar maandelijks een flink bedrag voor niets.

Anita
23-07-2017

Slechte hondenverzekering. Erg veel spijt.

Denk je een verzekering af te sluiten voor een dekking als je naar de dierenarts gaat,maar niets ie anders waar. Onze labrador van 6 jaar had wat klachten aan rechet voor poot,waardoor zij mank loopt.Pijn stillers gekregen, en eenweek daarna fotos laten maken.Ohra wilde na een week de fotos zien en de gehele patiente kaart oke, dit allemaal doorgestuurd. Ben 140 euro kwijt en Ohra vergoed niks. erg slechte verzekering.

Jeimmy
Jeimmy
20-06-2017

Top verzekering!

Ik heb op 23-05-2017 top verzekering afgesloten omdat ik op 14-05 een pup had gekregen! Nou heeft mijn pup 10 dagen na de ingangsdatum een maag en darm probleem gekregen willen ze het niet vergoeden omdat ik nog in de bedenktijd zit en omdat het inmiddels 20-06 is mag ik het ook niet meer opzeggen of zelfs niet eens mijn contract jaar verlagen naar een jaar en meer premie maandelijks betalen! Ze willen je gewoon niet tegenmoet komen. Nu zit ik vast aan een verzekering die niet (nooit) dekt wat mn pup nodig heeft mocht zij in de toekomst weer darm of maag problemen krijgen kan ik door de strond zakken! Ohja en omdat ze een urine onderzoek hebben gedaan ondanks dat daar niks uit gekomen is is dat ook weer uitgesloten conclusie mn pup mag nooit meer in die 4 jaar iets met haar darmen maag en of urine blaas of iets dergelijks hebben?!

Wat een ongelofelijke KUT VERZERKING! Wat heb ik spijt dat ik voor ohra heb gekozen!

Mensen ! LET OP! SLUIT HIER GEEN VERZEKERING AF VOOR JE HUISDIEREN!

Anita
06-05-2017

Beroerder kan je het niet treffen als bij de Ohra

Joep onze Teckel is verleden week een dag goed ziek geweest spugen, diarree en algehele malaise, voor alle zekerheid toch naar de dierenarts gegaan zekerheid voor alles, na onderzoek en een foto bleek dat hij iets verkeerds te pakken had gehad wat hem goed dwars zat, tja bij jonge honden ben je niet alles voor wat ze buiten naar binnen willen werken.

Na pilletjes voor de misselijkheid en de geruststelling dat verder alles goed was weer huiswaarts gekeerd, twee dagen daarna was Joep weer de spring in het veld en alles was weer in orde.

De dierenarts vroeg of ik verzekerd was en dat was dus niet zo waarop ze zei denk er eens over na wat ik dus heb gedaan en bij wat vergelijkingen ben ik uitgekomen bij de Ohra en ik moest een aantal vragen invullen vanwege aandoeningen waaronder maag/darm en of Joep de laatste twaalf maanden bij de huisarts was geweest en Joep was dus een dag eerder bij de dierenarts geweest voor zijn misselijkheid en diarree en heb dat netjes opgegeven.

Krijg ik een mail of ik de patiëntenkaart naar hun op wil sturen waaruit blijkt dat het een eenmalig bezoek bij de dierenarts is geweest en of er niets meer aan de hand is aan Joep zijn darmen of maag dit om een clausule uit te sluiten en omdat ik niets hoeft te vrezen heb ik netjes de kaart opgestuurd.

Na een aantal keren te hebben gevraagd of er al een beoordeling was kreeg ik vandaag een telefoontje ze hadden de zaak bekeken en er kwam wel een clausule op maag/darmen ze wilde niet riskeren dat het zich zou herhalen in de toekomst dus voor de rest van de lopende verzekering zou er niets meer uitbetaald worden als Joep iets aan zijn maag/darmen zou krijg, kortom Joep zou nooit meer aan de diarree mogen en nooit meer misselijk mogen zijn en al zeker niet voor dit probleem een dierenarts kunnen bezoeken want ze betalen niets uit.

Ik heb de verzekering natuurlijk per direct opgezegd want daar had ik twee weken de tijd voor en mijn ongeloof geuit bij de man die mij te woord stond en laat hij het nou heel raar vinden dat ik verder heb bedankt voor hun gluiperige diensten.

Heb gelijk mijn dierenarts gebeld om het uit te leggen en tot mijn stomme verbazing was ik vandaag de tweede die belde met precies het zelfde probleem bij Ohra ook maag/darm waar om niets ook een clausule was opgelegd.

Leuke reclame op tv Ohra maar zo diervriendelijk zijn jullie helemaal niet het is meer op een makkelijke manier de kas vullen de klant is verder maar bijzaak dus zal zeker niet nalaten dit aan anderen kenbaar te maken en desnoods elke dierenarts een berichtje te sturen zodat Ohra zeker niet meer aanbevolen zal worden.

Jiska
20-04-2017

Goede reisverzekering

Nooit discussies gehad, ze zijn goed bereikbaar, professioneel en betalen snel en netjes uit.

Meer Ohra reviews
Welk cijfer geef jij Ohra?
12345
67
8910

AfradenAanraden