21-10-2016

Verschrikkelijk

Heb helaas een aantal maanden een compleet telfort abonnement. nu zou je daar ook HD zenders bij moeten hebben. In mijn appartement dus niet. Aantal keren gebeld kreeg volgende adviezen : ingeslagen uitpluggen, resetten man wat een advies allemaal. niks hielp na een aantal weken heen en weer gebeld kreeg ik het advies om de snelheid te verhogen. heb ik gedaan niets hielp tv signaal valt spontaan weg HD zenders niet te zien. Ben er helemaal klaar mee. maar weer gebeld moest verstappen op glasvezel. Op mijn opmerking dat dit niet beschikbaar is wist men mij te vertellen dat dit wel aangelegd was.Vreemd omdat ditzelfde telfort zei dat het niet beschikbaar was. Nu dus wel. er zou een monteur komen. niet geweest dus. kreeg telefoontje dat ik er voor moest zorgen dat iedereen die onder me woont ook aanwezig moest zijn want men moest door alle meterkasten heen. pffft ben er ziek van.maar weer gebeld met een nog ondeskundiger iemand als al die keren daarvoor.Deze gaf me zelfs advies om opnieuw te bellen dan kreeg ik een ander ? op mijn vraag me dan maar door te verbinden was dit onmogelijk.ben er echt helemaal klaar mee. Wil er gewoon vanaf. helaas omdat ik op hun advies mijn snelheid heb verhoogd is er ook een nieuw contract ingegaan .Het moet niet gekker worden.In de bevestigingsmail staat er niets over te lezen anders had ik het natuurlijk gelijk ongedaan gemaakt. Mocht iemand van Telfort dit lezen met een beetje meer zeggenschap en gevoel help mij dan om het contract netjes te ontbinden. Het moet helaas op deze manier omdat men bij de klantenservice hiervoor niet bevoegd is schijnbaar.

16-10-2016

Super interactieve tv

Werkt perfect bij mij

12-10-2016

VOORAL GEEN KLANT WORDEN BIJ TELFORT

Zolang je belt, verschilt het in mijn ervaring niet veel van anderen. Momenteel is Telfort duur, dus ik ben al van mijn abo af. Zit nu veel goedkoper bij Simpel - overal bereik en ze sturen duidelijke mailtjes. De zogenaamde klantenservice bij Telfort is slechter dan slecht. Ik heb ze een paar keer nodig gehad. Omdat ik weiger betaald te bellen (absurd dat je moet betalen om je eigen clubje te bellen) stuurde ik mails. De antwoorden, daar lustten de honden geen brood van. Telfort heeft er een stel halvegaren zitten. Ik kreeg geen antwoord, half antwoord, of geen antwoord op mijn vraag. Nu wil mijn vrouw Telfort ook opzeggen voor Simpel. Zij heeft een half jaartje geleden bij Telfort nog haar abo uitgebreid met internet. Zegt Telfort nu dat zij nog anderhalf jaar een contract heeft! Ze zou 'een nieuw contract hebben afgesloten'. van 24 maand! Maar dan doen we sowieso nooit. We zitten overigens al 10 jaar bij telfort. En dus is Telfort maandelijks opzegbaar. Maar daar komen ze nog wel achter. Nogmaals: mijn ervaringen met Telfort: slechter dan slecht. Mijn ervaring met Simpel: prima! Voor de helft van het geld!

06-10-2016

Fout telfort kost geld voor de klant natuurlijk.

Bij het inloggen stond de vermelding dat ik niet verder kon bladeren omdat mijn abonnement was opgezegd. Dit was onjuist maar stond wel in het systeem. Toch maar even gebeld en de dame van de servicebalie snapte het probleem niet en zette mij meerdere malen in de wacht. Ruim 10 minuten aan de lijn gehangen en geen steek verder gekomen. Later nog eens ingelogd en toen werkte het systeem naar behoren. Schade ruim 10 minuten bellen naar een 0900 nummer en de 50 cent voor het gesprek. Telfort voelt zich niet genoodzaakt deze kosten te vergoeden. Iets waar ik zeker rekening mee zal houden als ik mijn abonnement kan opzeggen of verlengen.

05-10-2016

Prima provider

Twee jaar in gebruik en geen problemen meegemaakt. Heb dan ook niet met klantenservice te maken gehad of van een extra dienst gebruik hoeven te maken. Bellen en internet doen het prima. Goed bereik. Ik ben tevreden met Telfort.

04-10-2016

Veel internet storingen

De laatste tijd heb ik regelmatig dat internet het niet doet. Je belt en je krijgt het zelfde riedeltje te horen, modem resetten, dsl kabel vervangen. Het ligt in eerste instantie volgens telfort aan jezelf een nooit aan hun. Nadat je nieuwe kabel hebt gekocht bij de Gamma is het probleem nog niet verholpen, dan ligt het aan de kpn. (nu is Telfort KPN). Het internet tarief word wel verhoogt maar de verbinding en service slechter. Langzaam komt het mijn keel uit en ga nu echt overwegen om een andere provider op te zoeken, jammer ben sinds 2001 al klant bij hun (mogen ze toch wek iets beter hun best voor doen)

28-09-2016

Veel beloven, niets waarmaken lees en huiver!

Ik: Dag Telfort meneer, mijn abonnement bij de vorige provider is afgelopen en ik wil graag overstappen naar Telfort! Telfort meneer: Dag mevrouw, dat is mooi, kijk eens wat een aanbiedingen ik voor u heb! Ik: Dit is een mooie telefoon voor een mooie prijs, ik neem hem en dit abonnement. Telfort meneer: Dan gaat uw abonnement over een maand in, u kunt wel de telefoon alvast gebruiken met uw eigen SIM-kaart. Als u wil kan ik die voor u omzetten. Oh, dat past dus niet, die nieuwe SIM-kaarten zijn een stuk kleiner.Nou ja, dan moet u maar een maandje wachten. Maar als u dan terug komt help ik u met het overzetten van alle gegevens en maak ik de instellingen voor u in orde. Alles wat u wil maak ik voor u in orde! En…ik heb nog een mooie verrassing voor u, hier kunt u bij Samsung een gratis extra geheugenkaartje voor uw nieuwe toestel aanvragen. Na één maand en drie dagen: Ik: Dag Telfort mevrouw, ik heb deze telefoon van jullie gekocht en pas in gebruik genomen, maar het opladen wil niet lukken. Ik kom niet verder dan 54% Telfort mevrouw: Oh ja, maar die telefoon is al een maand oud! U had niet zo lang moeten wachten met reclameren, binnen een termijn van twee weken na aankoop had ik het toestel om kunnen wisselen, maar dat is nu veel te laat. Ik zal het toestel voor reparatie op moeten sturen en dan krijgt u het over 3 weken weer terug. Ik: DRIE weken! Ik heb m net in gebruik. Ik moest sowieso een maand wachten omdat m’n oude SIM-kaart niet paste. Krijg ik dan een leen-toestel? Telfort mevrouw: Nee, aan leentoestellen, daar doen wij niet aan. En daarbij: u had gewoon even een kleiner formaat SIM-kaart bij uw vorige provider hier aan de overkant kunnen halen, dan was dit niet gebeurd. Als u uw telefoon niet wilt opsturen dan kunt u naar het Centrum gaan, daar is een Telfort winkel waar ze ook kleine reparaties uitvoeren. Wij zijn alleen voor de verkoop. In de Telfort winkel Centrum: Ik: Dag Telfort meneer, uw collega stuurde me naar us toe, ik heb een probleem met het opladen van mijn nieuwe telefoon. U schijnt daar iets aan te kunnen doen. Telfort meneer: Dag mevrouw, nee hoor, daar kan ik niets aan doen. Wat zegt u: kleine reparaties, nee hoor dat doen wij niet. Ik kan wel de telefoon voor u opsturen, dan bent u hem ongeveer 3 weken kwijt. Een leentoestel? Nee hoor, daar moet u zelf maar voor zorgen. En als kers op de taart een Email van Samsung: U komt niet in aanmerking voor een gratis geheugenkaartje, de reden hiervoor is dat de aangeboden EAN code niet van een deelnemend toestel is. Nog een kers: Het versturen van een klacht naar Telfort lukt niet, zelfs niet na opvragen username en wachtwoord.

26-09-2016

Zeer goede service

Bij een storing zeer goed geholpen en keurig netjes een compensatie gekregen!

21-09-2016

Fijne service, goede aanbieding

Ik ben erg tevreden over Telfort en laat daarom graag een recensie achter. Ere wie ere toekomt! Kort geleden werd mijn internetmaandbedrag automatisch verhoogd, waarna ik wilde op zeggen. Ik werd door een supervriendelijke jongen gebeld die me een aanbod deed om te blijven. Omdat ik geen reden had om bij Telfort weg te gaan ben ik gebleven. Binnenkort loopt mijn mobiele abonnement bij een andere provider af en Telfort heeft een geweldige aanbieding onder de term 'Combivoordeel', die belachelijk goedkoop is. Dat sprak mij wel aan ;-), dus vanaf binnenkort bel ik supergoedkoop en heb ik al mijn diensten ook nog eens bij één provider. Erg handig. Tot slot heb ik bij mijn aanvraag hulp nodig gehad (via chat en telefoon) en ben ik telkens zeer vriendelijk en deskundig te woord gestaan: blijkbaar hoeft service niet te lijden onder een lage prijs. Telfort bedankt en ga zo door!

20-09-2016

Telfort belt uren kost veel geld en steelt echt!

Sorry, ik heb taalproblemen door hersenbeschadiging na sportongeluk. Telfort kan niets en doet niets, maar je moet meer betalen dan wat ze eerder via reclame aanbood. Ik ben een ZZP-er, dus wilde zakelijk internet+TV bij Telfort samen met mijn mobiele telefoon abonnement. Helaas was de aansluiting van radio en tv niet goed, waardoor ik ongeveer een half jaar moet gaan knokken dat ik weg wil. Zij vertelde eerst dat alles perfect samen werkte, maar dat was niet zo. Maw zij liegen totaal! Na ruim half jaar mocht ik eindelijk weg bij Telfort van Internet+TV. Helaas niet voor mobiele telefoon. Ik ben overgestapt naar Ziggo, die bij Telfort heeft vermeld. Toch kreeg ik weer een rekening voor de volgende maand van Telfort. Zij zeggen dat ze dit niet van Ziggo hebben ontvangen, terwijl ze mij een zenddoos hebben gestuurd voor de apparaten samen met de code van Telfort. Ik ben dus nu echt weg. Toch liegt Telfort weer om meer centjes in hun eigen zak te kunnen steken. Ik ben nu echt waar meer dan twee weken, dus 80 uur met klachten van Telfort, maar IK moet betalen. Ga dus NIET naar Telfort. De politie doet niets, maar eigenlijk is dit stelen en moeten ze de bak in!

17-09-2016

Slechte service

Nieuwe iphone 5s incl abonn na 3maanden, 3x pdag laden, na reparatiecentrum telfort, uitslag prima telefoon. Telfort reageert niet meer op klacht, noch via hun eigen klantenservice, noch via klacht. nl. Nog 18maanden contract uit te dienen met haperend toestel en geen enkele respons meer bij telfort, waardeloos! Applestore klantvriendelijk , binnen 4 dagen andere telefoon! Super

16-09-2016

'Prutorganisatie' in de breedste zin van het woord

Brief aan Telfort, Nederlandse telefoonprovider.

HE-HE, eindelijk mijn abonnement verlengd gekregen, eerste poging was in mei.

Aansluiten met Belgisch ID was geen probleem in de winkel, maar verlengen ging 2 jaar later dan plots weer niet. Ter plekke met eigen mobiel naar klantenservice gebeld (0900-nummer, 50 cent per gesprek, telefoonnummer opgezocht op Google) en die hebben het abonnement WEL voor ons verlengd. De nieuwe bundel was ideaal maar helaas viel het toestel enorm tegen en bij het terugsturen is het hele pakket stopgezet. Moest een week wachten vooraleer ik een nieuw abonnement kon aanvragen. Prima. Wij op vakantie. Bij terugkomst nieuwe poging, winkel weigerde nog steeds iets te doen voor ons. Weer naar klantenservice gebeld.

"U kan momenteel niet verlengen omdat er nog een rekening openstaat van 21 euro.'' Ik reageer verbaasd want ik heb mijn abonnementskosten van die maand nog maar net overgemaakt. Ik kijk thuis naar mijn factuur en nu blijkt dat de grootste kosten zijn gemaakt door naar de 0900-nummer van de klantenservice te bellen. Ik bel ze weer op om verhaal te halen want ik word als klant van het kastje naar de muur en terug gestuurd en dan kost het mij nog geld ook. ''Mevrouw, u kunt de kosten niet op ons verhalen want geen enkele nummer in de lijst op uw factuur is van ons.'' Ik zeg dat dat niet kan, want ik heb oneindig vaak naar hun moeten bellen om iets gedaan te krijgen. Ik sluit het gesprek af, twijfelend aan mezelf.

Ik ga alle telefoonnummers Googlen en nu blijkt dat het nummer die ik het meest heb gebeld (0,90 cent per minuut) wel degelijk van Telfort te zijn. Ik bel weer naar de klantenservice. ''Dit nummer heeft u via internet gevonden en is niet van ons. Daarom kan u de kosten niet op ons herhalen.'' Dan is het stil aan de lijn, want ik weet niet wat ik hoor en nog minder wat te zeggen. Uiteindelijk zeg ik: ''Mevrouw, ik ben een gewone, simpele klant en Google, internet is het meest laagdrempelige medium voor mij om jullie te vinden. Hoe jullie op internet staan en dus naar jullie klanten reiken is jullie verantwoordelijkheid, dus wilt u mij aansprakelijk stellen voor kosten die ik gemaakt heb door jullie schuld?'' Mevrouw van de klantenservice herhaalt nog een keer of 10 dat het mijn eigen fout is geweest en geïrriteerd vraag ik of ik een leidinggevende kan spreken of op z'n minst een klachtmelding kan maken. Ik word 5 minuten in de wacht gezet en daarna blijkt dat ik enkel een klacht kan neerleggen via de post, met een brief uiteraard. (Kunnen jullie dit zelf geloven?)

Natuurlijk vind ik dit allemaal enorm veel gedoe en met veel gezucht van mijn vriend besluit ik de rekening van twee tientjes gewoon te betalen. Het duurt een werkweek om deze betaling te verwerken, daarna kan ik pas weer een poging doen om mijn abonnement te verlengen. Ik bel weer naar de klantenservice.

''U kan ook via internet bestellen, mevrouw.'' wordt mij toegebeten. Prima, doen we dat toch? Afleveradres moest gewijzigd worden van mijn thuisadres naar het werkadres van mijn vriend. Vervolgens konden we alleen de postcode en het huisnummer veranderen, waardoor het gewijzigde adres veranderde in een mix van het oude en het nieuwe adres. Dan maar het oude adres ingetypt. Wat registreert Telfort: twee keer straatnaam i.p.v. straatnaam en nummer. Vervelend, maar even weer naar de klantenservice bellen. ''Het is goed doorgekomen hoor mevrouw, er staat een straat en nummer. Het toestel wordt morgen geleverd.'' Fijn! Dan eindelijk toch. Zucht.

Een dag later is het toestel er nog niet. Hallo klantenservice? ''We zijn nog steeds uw bestelling aan het behandelen omdat er twee keer een straatnaam is doorgegeven maar helaas geen huisnummer mevrouw.''

Twee weken later lees ik op de website van Telfort dat klachten ingediend kunnen worden via e-mailformulier en het wordt zelfs aangeraden om te bellen naar de klantenservice.

Beste Telfort, als jullie niet die ene aanbieding voor bestaande klanten hadden gehad en het dus het allervoordeligst was voor mij om bij jullie te blijven dan was ik allang weggeweest. Jullie zijn met voorsprong de slechtste rotprovider die er bestaat. Jullie service is beneden alle peil want jullie laten een geduldige, trouwe klant die nooit één keer boos is geworden tot wel 4 maanden in de steek. En iedereen mag het weten van mij, waar ik ook nog wel voor zorg. Als dit tweejarig abonnement is afgesloten hoop ik dat een andere provider een mooie prijsbundel heeft, want dan ben ik van deze ellende, die jullie zijn, af. Bedankt. Voor niks.

10-09-2016

Bij ons wel alles perfekt

Ik gebruik Telfort glasvezel nu al weer bijna 2 jaar,1 x storing gehad,voor de rest nooit storing. Telefoonlijn goed,tv zonder blokjes en haarscherp HD. Internet snelheid doet wat hij moet doen,heel soms wat minder,maar noem mij een provider op die het altijd 100 % doet. Kortom,in tegenstelling tot velen hier op dit forum,echt niets te klagen en hopelijk blijft dat zo. Misschien dat het ook te maken heeft met de locatie waar je woont.

08-09-2016

Van het kastje naar de muur

Telfort abonnement met Samsung S5. Nog geen 3 maanden, toestel oververhit en defect. Via klantenservice nieuw toestel toegezegd, af te handelen door Telfort winkel Grote Staat Maastricht. Medewerkers daar zeer onvriendelijk, gaven aan geen enkele boodschap te hebben aan de mening van (hun eigen!) klantenservice. Niks nieuw toestel, gewoon repareren (een toestel van nog geen 3 maanden oud, met productiefout). Maar.niet via ons, want wij hebben geen reparatiecontract met Samsung.verbazingwekkend toch? Uiteindelijk gerepareerd via Vodafone (!). Toestel alweer haperend binnen 2 dagen. Telfort reageert niet meer op klacht, noch via hun eigen klantenservice, noch via klacht. nl. Nog 21 maanden contract uit te dienen met haperend toestel en geen enkele respons meer bij telfort.

05-09-2016

Goede provider, goede helpdesk

Ik heb zelf al jaren Telfort Mobiel. Pas mijn vriendin laten overstappen van provider. Dat ging helaas mis. Ik had een verkeerde simkaartnummer doorgegeven. Status was niet goed inzichtelijk voor mij dus moest ik bellen naar klantenservice á € 0,50. Die heeft mij echter goed geholpen en daarna was het meteen geregeld.

Facturen zijn goed inzichtelijk en je kan niet voor verrassingen komen te staan bij je Databundel (op is op). Na 10minuten gratis bellen en overgebleven data en belminuten meenemen naar volgende maand.

Pluspunten: Prijs, service, bereik, abbonnementsvorm

Minpunten: € 0,50 per servicegesprek

04-09-2016

Slecht product en klantenservice

Zo'n 15 jaar een abonnement. Woon hartje stad. Afgelopen half jaar wordt het signaal steeds slechter en kan nu niet eens vanuit het midden van mijn huis, alleen bij de voordeur. Ik heb hierover gebeld en er werd direct gezegd: neem een andere provider. Heb ik gedaan, maar ik moet een maand wachten met overstappen met nummerbehoud. Ik heb gebeld dat ik het niet erg vind die maand te betalen, maar ik wil nu over mogen stappen om weer een goed signaal te ontvangen. Mag pertinent niet. Ik kan niet eens een klachtenformulier via email sturen want, gek genoeg, wordt het formulier uitgegooid iedere keer dat het verzonden moet worden. Zelfs als ik ingelogd ben. Dus moet een nog een maand met slechte service en onverschillig klantenservice zitten.

29-08-2016

Reparatieverzoek/garantie

Al jaren klant van, nu voor het eerst met een garantie-aanvraag - 5weken wachten,zelf nog achteraan moeten, krijg je een NEE. het display van men HuaweiP8 deed het niet meer na een regen'tje van 6-8min. wij 5tal kerels(getuigen!) aan het fietsen, allemaal met mobieltje, ik in men borsttas/regenjas, alle phone's behalve men P8 deden het nog. het komt nog beter: zelfs mijn 7jaar jonge TomTom, die normaal voor in een auto is, ik wel op men fiets stuur had, zelfs die doet het nog steeds ! ! ! KPN/Telfort reparatiedienst liet een foto van het 'printplaatje'/P8 zien, waarop precies tussen twee ronde koperen contacten blijkbaar condensvocht een bruine plek achter liet - KPN noemt dat 'waterschade' en weigert garantie! w a a r d e l o o s afhandelen van klanten noem ik dat!

26-08-2016

Glasvezel iedereen blij denk je. Verhaal telfort ziggo en vodafoon

Jaren klant van telfort, en ik werd gebeld door telfort je kan glasvezel krijgen voor zelfde geld, maar dan sneller. Ik denk yes, Helaas ik krijg een nieuw modem ik dacht al wat ziet dat er fragiel uit. Ik test nooit mijn snelheid en vond het niet echt een vooruitgang eerder achteruitgang. Dus maar eens een meting gedaan via speedtest/kpn etc en kwam niet hoger dan 6mb op glas terwijl ik 50mb op de router bekabeld. Let op de 6mb gemeten op 1 meter afstand van de router. Dus maar eens gaan bellen dus krijg netjes een nieuwe router (na veel meten, kanalen wijzigen etc) ik dacht top! Helaas, weer lagen snelheid 6,12,18 mb maar soms wel 45 mb op de wifi. Dus weer gebeld. En weer een nieuwe router en dacht 3x scheepsrecht. Helaas weer niet! Weer gebeld en weer uitleg gegeven. En ik krijg netjes een mega versterker nu heeft de hele straat wifi :-) Je zou zeggen NU is het goed! helaas. De inkomende kast laten vervangen van het glasvezel maar ook dat mocht niet baten. En toen dacht ik slim te zijn wij verhogen de internet snelheid naar 100mb dan zou je netto toch meer overhouden dan 6mb. Ook niet de oplossing! Persoonlijk denk ik dat het aan de type router ligt.

Maar nu de andere providers vodafoon en ziggo. Bij vodafoon hebben ze een mooie aanbieding op het internet en ik was uit contract bij telfort dus ik dacht dan maar vodafoon. Ik bellen want ik vind bellen prettiger, want dan kan je direct vragen stellen. Dus aangegeven wat ik wilden en ik kwam in een keer hoger uit kwa prijs. Dus ik zeg volgens mij gaat hier iets niet goed. Dus aangegeven er zit korting op dus hij aangepast, zou je denken. Weer hoger dus ik zeg gaat nog niet goed. Dus ik weer aangegeven je bent de korting vast bellen vergeten. Dus ik dacht laat maar zitten opgelicht worden hou ik niet van.

Ik naar ziggo gebeld dan maar wat duurder. Ik keurig keus menu gevolgd kom ik bij verkeerde afdeling okee kan met mijn dikke vingers verkeerd hebben gedaan. Ik word door de medewerker behandeld als stront! maar door verbonden door medewerker kom ik weer bij de verkeerde afdeling. En ook die medewerker was niet echt vrolijk (het was niet eens maandag) Weer doorverbonden eindelijk goed maar ook deze medewerker bakt er niets van! Kortom vodafoon en ziggo is bagger.

Nu maar terug naar mijn oude telfort ADSL 40 MB nu nog hopen dat het werkt zo als vroeger. Ik moet zeggen goedgeholpen door de telfort medewerkers, op een enkele na!

25-08-2016

Geen internet

23/8 2016 heledag geen internet op mobiel geen whats app en dergelijke. gebeld is er zo weer 24/8 shit weer niet laat in de middag he he hij doet het weer 25/8 ga smorgens om 4 uur naar werk weer geen internet het nu 14.30 wat ergelijk en als je belt zeggen ze U wilt toch ook dat onze masten het blijven doen en hebben onderhoud nodig PFFFFFFFF

21-08-2016

Telfort slechtste provider die kunt kiezen : AFRADER.

Beste mensen,

Ik ben al een tijdje klant bij Telfort. En ik woon in het buitengebied waar de internet al niet heel goed is. Omdat we ver van de wijkcentrale af wonen. Ik had eerst 10 MB internet MB/PS met de speedtest van Telfort/kpn. Maar de laatste tijd doet de internet het niet of extreem slecht. Eigenlijk is de internet dus gewoon onbruikbaar geworden. Ik bel naar Telfort, ik krijg een medewerker aan de lijn. Die wat dingen aanraad ( Powerline Adapter). Ik heb dat ding tekocht voor 105,-. Blijkt dit ding ook gewoon niet te werken: doei 100 euro. Ik bel weer op dit werkt niet en zijn er nog andere dingen die ik kan doen (weekje later). Nu zeiden ze dat de Powerline Adapter het probleem was, terwijl een andere medewerker heeft aangeraden om dat ding te kopen, toen hebben ze nog wat kleine tips gegeven die ook niet werkte. Ik nog een keer bellen en toen was de mevrouw die ik aan de lijn had gewoon helemaal stil. Ze wist helemaal niks meer om te doen en stopte het gesprek. MIJN INTERNET IS NOG STEEDS SLECHT!

Bedankt Telfort! (Overstappen kan in onze omgeving niet omdat KPN de enige provider is met andere woorden ik moet wel bij ze blijven want anders heb ik helemaal niks.)

Meer Telfort reviews
Welk cijfer geef jij Telfort?
12345
67
8910

AfradenAanraden