Deze ervaring laat zien hoe makkelijk extra kosten kunnen worden doorgeschoven door te verwijzen naar voorwaarden, terwijl transparantie vooraf voor consumenten essentieel is. Mijn ervaring met deze webshop is absoluut teleurstellend. Bij retourneren kwam ik verborgen extra kosten tegen: €2,99 voor het retourlabel én €4,99 extra ingehouden op het teruggestorte bedrag (onder het mom: "Aankoopbedrag zit onder het bedrag van gratis verzending"). Tijdens het bestelproces waren deze kosten nergens zichtbaar. Niet op de productpagina, niet in het winkelwagentje en niet in het besteloverzicht. Het voelt als een bewuste poging om klanten extra te laten betalen. Naar mijn inzicht vereist de Richtlijn Consumentenrechten dat dit VOORAF duidelijk wordt vermeld en niet alleen in de voorwaarden. Voor mij is dit volstrekt onacceptabel en uiterst misleidend. Tijdens een Black Friday-actie merkte ik dat twee artikelen tijdelijk duurder waren dan ervoor en erna, waardoor de korting lager uitviel. Het voelt als een 'slimme' truc om klanten meer te laten betalen onder het mom van een aanbieding. Naar mijn indruk sluit dit niet aan bij de EU-richtlijnen voor prijsvermelding, waarbij de actieprijs wordt vergeleken met de laagste prijs van afgelopen 30 dagen. Toen ik dit aankaartte bij de klantenservice, weigerden ze mijn verzoeken te honoreren en negeerden ze mijn klachten, terwijl ik gewoon een eerlijke afhandeling vroeg. Het voelt alsof ze klanten afwimpelen in plaats van eerlijk te zijn, en ik vind dit niet acceptabel. Waarschuwing aan andere consumenten: wees kritisch, laat je niet verrassen door verborgen kosten of tijdelijke prijsverhogingen. Neem contact op met ConsuWijzer als de klantenservice niet actief meedenkt in oplossingen. Dit is een webshop waar zelfs kleine bedragen klanten onnodig kunnen kosten, en uit mijn ervaring lijkt dit geen uitzondering maar onderdeel van hun werkwijze.
Waardeloze kwaliteit kleding en oplichterspraktijken met retourneren. Stellen dat een vlek mijn schuld is, maar die heeft er absoluut al in gezeten. Een heel smerig idee dat dit door de controle heen komt en gewoon wordt opgestuurd en nu mijn probleem is blijkbaar. Bestel hier niet!