Aeg.nl reviews

Deze pagina is samengesteld na analyse van 371 recente reviews uit 3 bronnen.

8 maanden geleden heb ik een AEG-wasmachine gekocht, een nieuw model dat flink wat heeft gekost. Ik besloot te investeren in kwaliteit, maar vanaf dag één bleek dit helaas een grote tegenvaller. De deur sloot niet goed, waardoor de machine niet altijd op slot ging. Al snel verscheen er een foutmelding (EF0) die ik zelf niet kon oplossen. Aangezien de machine nog binnen de garantietermijn viel, werd er een monteur langs gestuurd. Tot mijn verbazing kreeg ik te horen dat er een speld in de rubberen rand zat, en dat dit de oorzaak was van de storing. Volgens de monteur viel dit niet onder garantie, omdat het om “eigen schade” zou gaan. Hij stelde zelfs dat de hele machine hierdoor onherstelbaar beschadigd was. Dit vind ik op zijn zachtst gezegd ongeloofwaardig. Als een wasmachine al stukgaat door een klein speldenprikje, hoe degelijk is het product dan? Vervolgens kregen we een factuur van €130 voor de diagnose, terwijl we dachten dat het een garantiegeval was. Daar bovenop kwam een voorstel om de machine te repareren voor maar liefst €300 extra. Samen zou dat neerkomen op €430 om een wasmachine van een jaar oud, waarvoor we al €550 hadden betaald, weer werkend te krijgen. Dat voelt als pure misleiding. Wat het nog wranger maakt: een vriend van mij had exact hetzelfde probleem bij een andere partij (Cooblye), waar de monteur het rubber gewoon vervangen heeft zonder poespas of torenhoge kosten. Mijn ervaring met AEG is ronduit teleurstellend. Je verwacht bij een gerenommeerd merk niet alleen een degelijk product, maar ook klantvriendelijke service. Helaas heb ik van beide weinig gemerkt. Voor iedereen die overweegt om een AEG-apparaat aan te schaffen: denk er twee keer over na. Mijn oude, veel goedkopere wasmachine van de Lidl heeft 15 jaar moeiteloos gedraaid. Wat dat betreft was die een stuk betrouwbaarder. EDIT: Ik heb zojuist een factuur ontvangen. Er wordt vermeld dat er een reparatie is uitgevoerd, terwijl er enkel een speld uit de rubberen rand is verwijderd. Hiervoor een bedrag van maar liefst €244 rekenen, vind ik volstrekt onredelijk. Er is enkel een visuele check uitgevoerd. Ik zal hier dan ook zeker werk van maken. Dit is oplichting.

Koelkast 3,5 jaar lampje kapot. Kosten €229!!! Ze zijn niet goed bij hun paasei zo’n enorm bedrag voor een lampje (die helaas doornconstructie niet zelf te vervangen is). Waardeloze service van AEG. Op zo’n korte termijn hoort dit ons inziens bij de service van in dit geval AEG. Er moeten 2 nieuwe keukens komen voor 2 zonen die het huis uit gaan maar reken maar dat deze elders worden aangekocht en er beslist GEEN AEG in komt. AEG komt er hier beslist NIET meer in als dit de service is die zij beiden. Als ze nu zeiden €50 vond ik het nog slecht maar dit slaat alles.