ANWB reviews

Deze pagina is samengesteld na analyse van 19.491 recente reviews uit 4 bronnen.
2 maanden geleden

Tijdens onze reis kregen wij een rood oliedruklampje. Via de ANWB/ADAC werd aangegeven dat het om een sensorprobleem ging en geen motorprobleem, en dat wij dus konden doorrijden. Belangrijk detail: de auto is alleen uitgelezen. Er is niet onder de motorkap gekeken en er zijn geen fysieke metingen uitgevoerd. Ondanks dat wij meerdere keren hebben gevraagd of doorrijden echt veilig was, werd dit bevestigd. Nog geen twee uur later stonden wij langs de weg met een kapotte turbo en dynamo. De reactie van de ANWB is vervolgens dat wij moeten aantonen dat de schade is ontstaan door het doorrijden. De Duitse garage geeft aan dat er waarschijnlijk al een probleem was met de olie. Dat klopt — er was iets mis — maar juist daarom had er nooit het advies gegeven mogen worden om door te rijden. Omdat het woord “waarschijnlijk” wordt gebruikt, weigert de ANWB verantwoordelijkheid te nemen. Er wordt geen enkele vorm van compensatie aangeboden en zelfs een excuus blijft uit. Daarnaast: Meerdere verzoeken om een manager te spreken zijn genegeerd We zijn nooit teruggebeld Ons verzoek om gesprekken terug te luisteren (die “voor trainingsdoeleinden worden opgenomen”) is volledig genegeerd Het lijkt erop dat verantwoordelijkheid structureel wordt doorgeschoven. Na 25 jaar lidmaatschap hebben wij besloten ons lidmaatschap op te zeggen. Wij hopen dat de leiding van de ANWB dit dossier serieus bekijkt, de gesprekken daadwerkelijk terugluistert en alsnog met een oprecht excuus en erkenning komt.

5 maanden geleden

Vorig jaar een v16 noodlamp speciaal voor Spanje gekocht in anwb. Daarbij gevraagd of deze ook een sim kaart heeft die automatisch locatie doorgeeft aan pechhulp dienst die in Spanje per 2026 verplicht is. Men was daarvan niet op de hoogte en onbekend. Nu adverteert anwb met deze v16 met sim special voor Spanje en zit ik met een niet toegestane noodlamp...

5 maanden geleden

Opzegging wordt ten eerste enorm moeilijk gemaakt, vervolgens wordt de opzegging gewoon genegeerd en wil.de klantenservice niet helpen. Onmogelijk om fatsoenlijk contact te krijgen, reactie is we kunnen nu wel opzeggen maar dan krijg je een maand opzegtermijn... terwijl je een maand geleden al opgezegd hebt. Bizar slechte organisatie, klant worden is makkelijk, opzeggen onmogelijk. Hoe zorg je ervoor dat iemand nooit meer klant zal worden, zo dus...

6 maanden geleden

dinsag 28/10 in numamsdorp lekke band gekregen ,evacuatie super naar parking . na uur kwam de wegenwachter van ANWB . kerel stond er al met zijn handen in zijn zakken , bekeek de band ( ja die maat ga je niet vinden was zijn uitleg . hij zette zich terug in auto om te bellen met andere gsm ( mochten het niet horen ) daarna kwam hij zeggen dat ze het kunnen repareren voor 1600 euro en kregen dan vervangauto anders niet . wij hebben navraag gedaan onze baden kosten 289 euro stuk. onze bandencentrale SOUPAPE 120 km rijden heeft ons komen depaneren voor 500 euro . dit is SERVICE . naar mijn mening wou de wegenwachter een serieus centje bijverdienen om dat we uit Belgie kwamen.

7 maanden geleden

Waaaaaaaaaaaat een mega service van ANWB, ik heb hiervoor even de laptop uit de tas gehaald op schiphol. Wij mochten vandaag richting Schiphol met mijn gezin. Onderweg kregen we een klapband, op een niet te beste plek. Binnen de kortste keren kwam Marco aan A2 HP55, met zijn collega. Een glimlach van oor tot oor en meteen geruststellende woorden voor mijn gezin. Wat er ook gebeurd wij gaan dit oplossen en hoe ! Zijn collega rijd de auto op de vrachtwagen en wij er in een eindje verderop op een parkeerplaats gekeken of het snel opgelost kon worden. (Helaas niet en in mijn geval met mijn auto geen standaard bandenmaat) Ook geen probleem voor de doorpakkende mannen. Wij brengen die auto van jou naar een beveiligde parkeerplaats van ANWB we zorgen dat er een nieuwe band op komt en jij moet zorgen dat hij opgehaald wordt. En nu komt hij, "we gaan jou en je gezin gewoon even afzetten op Schiphol zodat je de vlucht op tijd kan halen...... en we zijn er op tijd. ANWB elke euro waard in zulke gevallen !! Complimenten aan team Ajax en Feijenoord....

7 maanden geleden

Slechte ervaring als Platinum (26 jaar) lid bij de ANWB Ik ben al jarenlang trouw lid van de ANWB en heb inmiddels de status van Platinum lid. Maar zodra er iets misgaat met een betaling, word je 3 dagen volledig aan je lot overgelaten. Ze kunnen je betaling "niet zien" terwijl online in je klantgegevens de status direct verwerkt wordt. Mijn factuur had ik direct betaald, het bedrag is netjes van mijn rekening afgeschreven. Toch beweert de ANWB dat er geen betaling zichtbaar is, omdat hun systeem blijkbaar dagenlang achterloopt. Bewijs sturen "niet mogelijk". De enige “oplossing” die werd geboden: nogmaals betalen en later hopen op terugstorting. De telefoniste had ook nog de tip: misschien kan een buurman u helpen met startkabels" Ongelofelijk dat een organisatie van dit formaat in 2025 geen direct inzicht heeft in overboekingen en dat trouwe leden niet op hun woord worden geloofd. In plaats van service en vertrouwen word je behandeld alsof jíj het probleem bent. Heel teleurstellend – dit is niet het niveau dat je van de ANWB mag verwachten.

10 maanden geleden

19 juli in het Sauerland gestrand met de auto, wel doorgereden naar de camping. Pech melding gedaan; Oil Pressure, contact gehad met aardige meneer van de anwb met het advies de auto vooral niet meer te starten, adac is onderweg. Meneer vd Adac arriveert en vraagt of de melding geel of rood is, rood dus, hij adviseert de auto niet meer te starten en maandag op zoek te gaan naar een garage want op zaterdag avond of zondag kan hij niks voor mij betekenen. Slecht geslapen want ik moet echt naar huis, heb een eenmansbedrijf net zoals mijn vriendin en wij kunnen het niet zomaar laten afweten los van het feit dat ik al een dag kwijt ben en ik geen genoeg medicatie bij me heb. Zondag morgen anwb weer gebeld en voorgelegd dat ik naar huis moet en of de auto en wij 2 niet gerepatrieerd kunnen worden, deze meneer Jan gaat overleggen en stelt tussen door nog een vraag, na een 1/2 uur wordt verbinding verbroken, je denkt dat je dan wel terug gebeld gaat worden want alle gegevens zijn bekend, niet dus. Opnieuw contact gezocht deze aardige mw gaat uitzoeken wie ik aan de lijn heb gehad, er werkt 1 Jan maar die was het niet. Ik krijg te horen dat er van repatriëring geen sprake kan zijn en dat er eerst 2 dagen een garage naar mijn auto moet kijken(wie,wat,waar?)voordat ik aanspraak kan maken op vervangend vervoer en dat ik vooral niet de auto moet starten. Ik moest sowieso naar huis vandaag en heb de gok genomen om toch maar gewoon te gaan rijden wat mij betreft was er geen andere keus en dacht als de motor vast loopt dan komt er iig wel iemand lijkt mij. Tegen alle adviezen in en wonder boven wonder geen vast loper gehad en auto bij mijn garage neer gezet. Na 16 jaren lidmaatschap met nauwelijks pech meldingen en in het bezit van een golden kaart vond ik de hulp helemaal waardeloos zeg maar. De voorwaarden en regels ken ik niet uit mijn hoofd en het zal best volgens het boekje zijn gegaan maar ik heb er werkelijk een slecht gevoel bij, waardeloos, ik heb een uitgebreide dekking die blijkbaar alleen voor een lekke band opgaat, weggegooid geld

10 maanden geleden

Onze zoon moest in verband met bosbranden ëvacueren in Zuid-Frankrijk op last van de Pompiers (Brandweer). Hierdoor is hij uit moeten wijken naar een hotel elders, waar hij net voor aankomst een waarschuwing kreeg over het remsysteem in de auto, welke we sinds 4 weken hebben. Ik was vergeten het kenteken te wijzigen en daardoor was de alarmcentrale niet voornemens te helpen. Afijn, meteen het kenteken aangepast op het portaal, maar nog steeds was men niet bereid te helpen; het wijzingen van een kenteken heeft een administratieve verwerkingstijd van enkele dagen. Ofwel: weg vakantie! Alles opgezegd en wil NOOIT meer iets te maken hebben met deze vereniging!!

10 maanden geleden

Wat een slecht bedfijf. Als er iets fout gaat met een camping boeking geven ze gewoon niet thuis en verwijzen ze naar de camping en die zegt op zijn beurt dan moet je bij de ANWB zijn. En die doet verder niets als ze hun geld maar binnen hebben. Dus!!!!!GEEN CAMPING BOEKEN VIA DE ANWB. Zijn het oplichters???? In ieder geval een hele slechte klantenservice of eigenlijk helemaal geen service GEEN CAMPING BOEKEN BIJ ANWB

11 maanden geleden

Zorgeloze autohuur via anwb bij Sunny Cars De anwb is 40 euro duurder dan via de site van Sunny Cars zelf.....

11 maanden geleden

Pechhulp aangevraagd voor een camper die ik gekocht had. Helaas beviel de de camper niet dus weer verkocht. Helaas loopt de pechhulp 12 maanden door zonder dat je dus verder een auto heb ! Dit moet niet kunnen op de dag van vandaag ! Let Op met het afsluiten bij ANWB. OPLICHTERS

Waardeloze organisatie, snel in maandelijkse incasso s maar als een klant hulp vraagt, stuur je mij al een maand het bos in. Snel in reageren op reviews maar totaal niet mijn klacht oppakken of hulp bieden, waarvoor ik verzekerd ben!!

ik wil graag mijn dank uitspreken aan David van de anwb wat een vriendelijke man zoveel geduld ondanks dat het niet meezat met mijn scooter te maken hij ging maar door na 2 pogingen en zowat anderhalf uur kon ik fijn naar huis toe David heel veel dank. groetjes een trouwe klant Corry.

We strandden in Frankrijk tijdens een druk Paasweekend langs de snelweg. We zijn al ruim 20 jaar lid en ook met internationale dekking, maar ons busje bleek geregistreerd als camperbus en niet als een gewone VW transporter, waardoor werkelijk alle hulp geweigerd werd. We hebben drie keer gebeld met de vraag ons in elk geval te helpen aan om thuis te komen - ookal zouden we niets vergoed krijgen-, maar kregen nul op rekest: de callcenter-medewerkers waren niet bevoegd. Ook niet tot het ons doorverbinden met iemand die ons wel op weg zou kunnen helpen. Van wegslepen, tot reparatie, overnachten tijdens de Paasdrukte, en op tijd thuis zien te komen: we hebben alles zelf moeten organiseren (en betalen). Hoezo een organisatie die helpt en ontzorgt? Dit ruikt naar monopolie-misbruik.

Afgelopen zaterdag met rode lampje aan de kant van de snelweg komen te staan. De wegenwacht heeft al het mogelijke gedaan om de klacht ( gebroken distributie riem) te repareren. Deze was op dat moment niet leverbaar. De auto is naar Wolfheze gebracht en daar heb ik een leenauto gekregen. Kortom zeer goede service. En vriendelijke medewerkers.

ANWB wegen wacht laat me letterlijk ik… ANWB wegen wacht laat me letterlijk ik de kou staan. Donderdag 13 februari 2025 veel mijn electrice scooter steeds uit en ook de gevaren lichten gingen steeds aan en richting aanwijzer deden het niet goed. echter was de monteur van mening dat ik er gewoon mee kan rijden ook al doen de lichten raar en als de scooter uitvalt moest ik maar even stilstaan op de weg en weer aan zetten. Nou noemen ze je bij de ANWB na 13 jaar lid te zijn Gold member. Dit is een term die geen daad doet. Ze helpen je niet eens. Heb me lidmaatschap op gezegd omdat zelfs de afdeling klachten altijd luistert naar de monteur en niet naar de klant. Terwijl ik dus gewoon naar de dealer heb gereden is de heleboel door gebrand. Niu Dealer vond het schandalig hoe ANWB dit heeft af gehandeld. Ga zo door ANWB en je houd geen leden meer over. Datum van ervaring: 13 februari 2025

Stond met pech langs de weg. En de wegenwacht was er zeer snel. Bleek geen vervangend vervoer in de buurt dus koos de optie taxi. Met 2 volwassenen 3 kinderen en hond. Daar begon de ramp vanaf 17.00 wachten taxi 18.45 arriveren maar helaas. Pompstation ging dicht om 20.00 buiten 3 graden stonden we dan buiten. Bog keer taxicentrale bellen word hoorn opgehangen moest maar geduld hebben anwb weer bellen kunnen niks betekenen. Tot ik zeg ga 112 bellen. Alarm bellen gaan af. Ze gingen uitzoeken en taxi zou er bijna moeten zijn. Het kastje naar de muur is wel heel erg bij de anwb. En nemen totaal geen verantwoordelijkheid meer. Taxi was een ouderen vervoer en we mochten ook nog mee naar andere adressen. Al met al van begin pech tot thuis 5uur verder

Pech in Italië, tijdens de terugreis, met een gehuurde auto die volledige Europa dekking heeft. Het ging als volgt: 1. Je moet bij zakelijk zijn. Kun je me doorverbinden? Nee. 2. Zakelijk; Je moet het online formulier eerst invullen. 3. Het kenteken staat niet bij ons geregistreerd. Waarop het verhuurbedrijf antwoordde dat het voor hun contract om alle auto’s gaat; niet per kenteken. 4. Ik heb een contractnummer voor jullie. Ah, dan moet je naar dit kantoor bellen (met telefoonnummer) 5. Het kantoor is wegens een feestdag gesloten. 6. Nogmaals, ik heb een zakelijk contractnummer. Dan moet het verhuurbedrijf zelf even bellen. 7. Het verhuurbedrijf geeft aan; ik bel ze maar neem voor de zekerheid anders even contact op met de Nissan dealer. We hebben nog garantie. 8. Na 2 uur(!) een telefoontje van de ANWB; we kunnen het waarschijnlijk niet vandaag nog regelen vanwege een feestdag en de Italiaanse cultuur. Hierop antwoordde ik dat ik door de Nissan dealer met 1 telefoontje al goed was geholpen en inmiddels was weggesleept. Ben ik even blij dat ik persoonlijk niet bij de anwb zit…

Deze klacht wil ik indienen specifiek over jullie medewerker Dennis temmen?, de persoon die deze avond de telefoons opneemt voor de wegenwachtmeldingen. Deze meneer heeft mij zeer onprofessioneel behandeld aan de telefoon, afgekapt en letterlijk opgehangen in mijn gezicht. Ik heb voor de tweede keer gebeld omdat ik naast mijn auto sta en niet wegkan rijden door een rode knipperlicht melding en een harde alarmgeluid bij het tekentje koelvloeistofreservoir (wat zelfs kan leiden tot motorverhitting bij doorrijden) bij het opstarten van de auto. In kwestie mag ik op deze manier niet met mijn voertuig wegrijden en aangezien ik lid ben van de ANWB en mijn jaarlijkse premie betaal heb ik hier zeker recht op om geholpen te worden. Nu kan ik ook niet meer naar mijn werkplek rijden. Meneer Dennis heeft letterlijk gezegd dat ik maar de probleem zelf moet oplossen. Schandalig hoe de medewerkers zijn omgegaan van vandaag ondanks het zeer waarschijnlijk een makkelijke probleemvraag is geweest voor jullie welke jullie niet hebben willen oplossen. Nou ben ik zeker 10+ jaar lid bij jullie en een trouwe klant welke jullie voor nu helemaal kwijt zijn. Ik zal gauw naar een ander bedrijf opzoek gaan!!!! SCHANDALIG, onmenselijk en empathie is ver te zoeken bij de medewerkers die mij vandaag te woord hebben gestaan en mij niet hebben geholpen.

Zojuist m'n reis door familieomstandigheid moeten annuleren. Heb een doorlopende reis/annuleringsverzekering na telefonisch contact vol respect en zeer vriendelijkheid geholpen. Het bedrag wordt zonder verdere vragen overgemaakt. Hier een zeer tevreden klant.

Gisteren 8.12.24 door monteur Steven / Stefan waanzinnig goed geholpen. Wat een amaibele man. Vriendelijkheid, hulpvaardigheid een deskundigheid zeer hoog in het vaandel. Als alle monteurs zo zijn zullen er geen klachten hierover worden ingediend. Nogmaals super bedankt!

Wat een verschrikkelijk bedrijf is anwb! wij zijn keihard in de steek gelaten in luxemburg! wij hadden pech met onze auto en zijn belandt in luxemburg! anwb gebeld, takelwagen ingeschakeld en die zou ons meenemen naar een aangesloten bedrijf met anwb. Vervolgens heeft de takelwagen ons meegenomen naar een andere garage(vriendenpolitiek bedrijf) waar ze in eerste instantie hebben aangegeven dat ze de auto niet konden maken. Daarna kwamen ze met een verhaal dat ze gebruik van onze situatie gaan maken en een belachelijk bedrag hebben gevraagd! Wij hebben aangegeven dat dit niet het bedrijf is waar we moesten zijn en dat ze ons moeten brengen naar het bedrijf waar de anwb om heeft gevraagd! anwb medewerkster ( milou ) laat ons in de steek en geeft aan dat we dat moeten accepteren, terwijl het bedrijf ons belazerd! Ze hebben de diagnose van de vertrouwde aangesloten bedrijf niet in behandeling genomen en geloofde hun eigen betrouwbare klant niet die al 30 jaar betaald!

Ruud ik had precies het zelfde situatie. Ik had 3 x problemen gehad deze jaar. En ik had snacht toevallig pech ik stond aan de weg mijn motor lampje knipperder. Met het advies om maar door te rijden als het niet knippert anders koste het mij 75 euro. Ik was doodsbenauwd dat ik pech zou krijgen aan de grote weg in het donker om half 1 snacht. Ik ben door gereden naar een dorpje om daar weer de ANWB te bellen dat de motor lampje weer ging knipperen. Hij heeft gereset en toen ben ik door gereden toen ging die weer knipperen ik ben dit gereden naar huis. Echt geholpen heeft het mij niet meer ik kreeg wel.facture van hun van 75 euro. Deed best pijn omdat al.jaren klant van hun ben. Waardelooss echt gaat allemaal om geld.

Ik dacht dat de ANWB een organisatie was die er is voor leden, niet dus! We hadden voor in oktober 2023 een caravan gehuurd bij camping de Paris en geboekt via de Anwb. Door ziekenhuisopname wilde ik de boeking omzetten omdat ik geen annuleringsverzekering had. Voor de camping was dit geen probleem maar omdat ik via de Anwb had geboekt ging alles mis. De Anwb doet gewoon helemaal NIETS! Vervolgens een klacht ingediend waar een reactie op komt.u klacht is afgehandeld. Gewoon geld kwijt dus. Wat een schandalige organisatie!

Ik heb een openstaande rekening die ik over het hoofd zag en wil die gaan betalen. Totdat zij de bevestiging van incassobureau binnen hebben kunnen ze mij niet helpen en zit ik met pech onderweg en kan ik niet naar huis en naar mn werk. Wat een hulp weer. Lekker menselijk dit. Dan maar naar Kwikfit, kijken of die wel zo menselijk zijn.

Nooit wegenwacht hulp nodig deze week toevallig 2x 1e keer prima geholpen wel wat aan de late kant maar oke mijn auto stond thuis voor de deur dan is ruim 2 uur wachten niet zo onoverkomelijk. Vanmiddag hebben ze mijn dochter dik 2 uur laten wachten op een verlaten industrieterrein. Toen kwam er een sms, sorry wij hebben de planning gewijzigd, er komt een andere wegenwacht. Daar zit je dan niet op te wachten. Dus heeft ze een vriendin gebeld die haar opgehaald heeft. Vervolgens kreeg ze eindelijk een sms dat er over een kwartiertje iemand zou zijn. Ze heeft mij toen gevraagd het af te zeggen. Dat heb ik dan ook gedaan. Kon gelukkig nog. Maar mensen, tot 3 uur na je melding wachten op pechhulp is geen pechhulp meer te noemen. Ben mij er van bewust dat vakmensen tegenwoordig schaars zijn.

Al jaren tevreden lid van de wegenwacht, en gelukkig nooit de wegenwacht nodig gehad. Helaas dit jaar 3x moeten bellen, nu stond ik met een lekke band dus gebeld, maar kreeg te horen dat ik €75 moest betalen anders komen ze niet. Ik snap dat je niet oneindig gebruik kan maken van deze dienst, maar eerst jaren betalen zonder gebruik te maken van de dienst, en dan nu een gigantisch bedrag betalen om een propje in de band te schieten. Zeer slechte service en heb er een hele vieze smaak in de mond er van gekregen. Schandalig en zeer teleurstellend.

Het is zo jammer dat als je een declaratie in moet dienen, de anwb niet een telefoonnummer kan bellen . Je hebt maar één telefoonnummer die je kan bellen en je hoopt via een keuze menu bij de juiste afdeling terecht te komen . Niets is minder waar. Ons heeft het twee dagen gekost en niet zonder slag of stoot. Ik snap het niet, waarom bij het keuze menu niet een item declaratie zit.

Stonden met een lege accu. ANWB bus kwam voorbij rijden. Gevraagd om even starthulp te geven. Ik wel lid (platinum) maar eigenaar van de auto niet. Weigerde alle hulp. Moest via de meldcentrale. Naar mijn idee verliezen we de menselijkheid hier uit oog. Alles draait om verdienmodel geloof ik. Jammer dat het weer mis gaat. 3e slechte ervaring met de ANWB.

Afgelopen week viel er beschermkap onder de bus weg gebeld ze zouden komen binnen vijf minuten telefoon dit was geen werk voor de wegen wacht Ik kon er zo mee naar de garage rijden Met veel gepruts zelf de kap eronder gezet Naar garage gereden verhaal verteld Als ik zonder kap had gereden was het blok kapot gelopen Dus voor mij geen wegenwacht meer ze willen alleen maar geld vangen en weinig doen

Meer ANWB reviews