Gisteren stond ik met mijn ouders en 2 kleine zusjes in Belgie opeens vast op een parkeerplaats... de auto reed niet meer. Wij dus bellen en wachten tot er hulp zou komen. Komt er na 1,5 uur ongeveer een man van touring.be aan die vaststelde dat de katalysator verstopt zat. Wij moesten naar een garage toe dus er werd een bericht doorgestuurd. Daarna wij maar wachten op de sleepwagen die er na 2,5 uur nog steeds niet was. Toen kwam er eentje en die zou ons wegbrengen. En wat gebeurt er? We worden paar km. verder langs de weg gedumpt bij een restaurant en een benzinestation... GEEN GARAGE. Na daar nog voor een flinke rekening te moeten eten om nog fatsoenlijk de dag door te komen wilde wij het liefst ergens heen gebracht worden maar de ANWB deed daar nog best moeilijk over. Het kwam er eerst op neer dat we moesten overnachten op een parkeerplaats. Dat doe je een gezin met 2 kleine kinderen toch niet aan! Je betaald een hele verzekering en dan krijg je zulke slechte service. Uiteindelijk gaven ze toe en werden we door een hele vriendelijke man weggesleept die gelijk de volgende ochtend naar onze auto zou gaan kijken en wij werden bij een hotel 300m van de garage af afgezet. Dit deed de wonden toch wel een beetje helen. Maar hieruit kan je eigenlijk afleiden dat de ANWB meer een verzekeringsmaatschapij is dan een hulpdienst aangezien ze zo min mogelijk service bieden zoals vervangend vervoer om onze vakantie door te kunnen zetten als er geen garage ons kon helpen. Wat overigens ook heel slecht was is dat de Touring.be meneer het probleem had vastgesteld met een computertje. De man van de ANWB zei dat de diagnose pas vastgesteld kon worden in een garage en dat je dan als de auto niet binnen 48 uur gemaakt kon worden je vervangend vervoer kon krijgen. Schandalig dit, een gezin langs de weg laten staan die op vakantie is en er weinig aan doen om ze te helpen. De zon scheen en je drinken raakt uiteindelijk ook op.
Het kan nog veel erger , ik ben al 35 jaar lid en heb nog nooit wat meegemaakt kort samengevat ongeval in buitenland mevr van de ANWB alarmcentrale " u heeft u uw verzekering niet bij ons lopen , dan moet u maar zelf naar uw verzekering bellen wij gaan dit niet doen ???? en mijn vervoer uit het ziekenhuis naar nederland dan / ook niet dat moet u maar bespreken met uw eigen reisverzekering Maar ,ik heb toch een reis en kredietbrief voor dit soort zaken ?en u regelt toch dit soort zaken ? nee meneer wij regelen niets als u alles bij ons had verzekerd ja dan doen we dat maar als u elders verzekert is dat hun probleem waarom ben ik dan lid van de anwb ? noem mij 2 redenen als u zo doorgaat meneer dan heb ik geen zin in dit gesprek goede middag, en de haak ging er op Door eurocross ( zilverenkruis doorlopende reisverzekering ) perfect uit de brand geholpen alles voor mij me geregeld .complimenten fijne medewerkers EXIT ANWB wat schandelijk als je leden dit weten ben je gelijk heb je gelijk 300.000 leden minder denk ik. Tot horens bij Kassa
Ik ben al twee jaar lid prive en zakelijk bij de ANWB wegenwacht. Maar dat is binnenkort voorbij, wat een slechte ervaring heb ik met deze partij gehad. Nadelen van ANWB: Te gek voor woorden, ik ben in 2 dagen tijd tweemaal slecht behandeld. Ik heb een abonnement voor mijn bedrijf lopen bij de ANWB en daar wou ik een extra auto aan toe voegen. Ik dus bellen en wordt maar liefst 4 keer doorverbonden om uiteindelijk te horen dat de desbetreffende afdeling al gesloten is. Meneer aan de lijn vertelde mij doodleuk: niet mijn fout. Dankjewel. Maar na wat aandringen beloofde hij dat ik de volgende dag teruggebeld zal worden. Is dus niet gebeurd... Mijn eigen schuld maar de volgende dag sta ik met een lege accu terwijl ik een afspraak heb. Toeval of niet ik bellen met de ANWB en kreeg te horen dat er binnen 45min iemand bij mij zal zijn. Niet dus het duurde totaal 2uur en 15min! Ik ga zo snel mogelijk over stappen naar een concurrent, wat een slechte service...
Bij het schorsen van mijn auto had een van de callcentermedewerkers van de ANWB een fout gemaakt, wat het begin was van een lange lijdensweg. Een maand later kreeg ik weer een factuur voor verlening van mijn verzekering en een nieuwe groene kaart. Allemaal terwijl mijn auto gewoon geschorst was. Ik bellen met ANWB, waarbij mij werd verteld dat ik die rekening niet hoefde te betalen. Een dag later werd het dan toch afgeschreven van mijn rekening, waarop ik het weer gestoneerd had, volgens afspraak. Toen kreeg ik een aanmaning, en ik weer bellen. Werd me verteld dat ik toch moest betalen. Dat ik een naam wist te zeggen wie had aangegeven dat ik dat niet hoefde, maakte niets uit. Ik zou uiteindelijk 2 teruggavens krijgen werd mij verteld. Een direct, en een bij opzeggen. Een maand later werd er WEER geld afgeschreven. Ik zou weer andere teruggaves krijgen, maar tot op de dag van vandaag niets. Ondertussen heb ik al mijn verzekeringen bij de ANWB opgezegd en wil ik er niets meer mee te maken hebben. De callcentermedewerkes spreken elkaar tegen en zijn niet behulpzaam. Steeds schrijf ik op met wie ik spreek en over wat, maar daar hechten ze geen waarde aan.