Een zorgverzekering voor huisdieren

Huisdierverzekeringen zijn er in verschillende vormen. Aan een dergelijke verzekering zit je een bepaalde tijd vast. Daarom is het van belang dat je de juiste verzekering afsluit en hierbij gaat Ervaringen.nl jou helpen!

Ieder huisdier vereist een andere verzekering. Zo is er bijvoorbeeld keus uit een honden- en kattenverzekering. De prijzen van iedere verzekeringstype verschilt hierbij. In jouw zoektocht naar de beste huisdierverzekering kan je het beste internet raadplegen voor de beste aanbiedingen en voor het vergelijken van verschillende aanbieders en verzekeringen. Er zijn namelijk veel huisdierverzekeraars: gespecialiseerden als Petplan en algemene verzekeraars als Ohra.

Verder hebben de verzekeraars keurmerken. Een voorbeeld van een keurmerk is het KKV keurmerk. Dit is het keurmerk voor klantgericht verzekeren.

Maar waarom zou je jouw huisdier verzekeren? Indien jouw huisdier ziek wordt of iets breekt dan scheelt het in de portomonnee. Een groot gedeelte van de kosten wordt namelijk gedekt door de huisdierverzekering. Het betrekken van specialisten bij de ziekte van het dier, het laten doen van scans en dure medicijnen worden onder andere vergoed door de huisdierverzekering.

Echter, je dient er rekening mee te houden dat de verzekering duurder wordt als er veel aan de hand is met jouw huisdier. Indien je gekozen hebt voor een bank als verzekeraar kan je het beste een persoonlijk gesprek aanvragen of even binnenlopen bij jouw bank.

Helaas komt het wel eens voor dat er complicaties optreden tussen de verzekeraar en de verzekerde. Indien een probleem zich voordoet raden wij aan om van te voren vragen voor te bereiden, contact op te nemen en de antwoorden op jouw vragen te noteren. Tevens raad Ervaringen.nl aan om de naam van de medewerker te noteren. Mocht er achteraf nog complicaties optreden, kan je altijd terugkomen op de gestelde vragen, de gegeven antwoorden en de betreffende medewerker.