EasyEnergy reviews

Deze pagina is samengesteld na analyse van 135 recente reviews uit 4 bronnen.

Na meerdere jaren lid te zijn geweest van easy energie heb ik nu besloten bij de weg te gaan. Ik snap dat energie die is geworden maar rekeningen worden inmiddels absurd hoog en ben ik van de laatste drie jaar teller standen gaan vergelijken en wat blijkt het klopt simpelweg niet wat ze me factureren. Hierop en klachten mail gestuurd telefonisch zijn ze immers niet bereikbaar maar er wordt niet terug gereageerd; derhalve maar besloten om de betalingen te storneren. Dan krijg je wel snel respons dat je nog moet betalen maar reageren op de klachten doen ze nog steeds niet. Klein onderzoekje AFM zou geen kwaad kunnen bij deze leverancier. Ik ben er in ieder geval klaar mee en zal iedereen aanraden om een andere leverancier te kiezen!

✓ EasyEnergy Beste Marco, onze excuses dat onze bereikbaarheid niet aan je verwachtingen voldoet. Wij zijn ons hiervan bewust en zijn nu bezig om de enorme werkvoorraad weg te werken. Natuurlijk willen wij hierbij elke klant de aandacht geven die de klant verdiend en daarom kost dit tijd. Als je nog geen reactie op je e-mail hebt gehad dan kun je die wel nog tegemoet zien.

Al vanaf december 2021 bezig om in contact te komen met EasyEnergy. vanwege een verkeerde afrekening (teveel m3 in rekening gebracht). Zelfs screenshots gestuurd en foto's van de meterstanden. Inmiddels ongeveer 25 emails verder, echter geen reactie, op geen enkele manier. Wel is het niet meer mogelijk om in mijn online dashboard te komen. De factuur heb ik gestorneerd, waardoor ik nu geconfronteerd wordt met een dreigbrief waarbij ze aan de netbeheerder zullen doorgeven, dat ik afgesloten kan worden. Vandaag maar even contact opnemen met de netbeheerder dan. Ik vind het ongelofelijk, dat je als Energieleverancier, zo met je klanten kan (en blijkbaar mag) omgaan. Juist vanwege de hoge energiekosten, heel goed het verbruik in de gaten gehouden, om hoge rekeningen te voorkomen en dan alsnog een enorme financiële douw krijgen. Na 5 jaar trouwe klant te zijn geweest, is het voor mij nu wel klaar.

Ik kan geen contact krijgen met Easy Energie. via email. ik heb een rekening van 1000 euro in de maand januari. dit gaat dan over het verbruik van de maand december 2021. de jaarnota van gas en licht kan ik niet openen. bijbetalen van 400 euro. ik heb geen zicht meer over de nota s. klopt het allemaal? ik wacht de nota van februari af.

✓ EasyEnergy Beste Ina, bedankt voor de review. Veel van onze klanten zijn geschrokken van de facturen die door de extreme energieprijzen hoog uit zijn gevallen. Dit heeft tot veel reacties geleid waardoor wij niet tijdig op alle e-mails kunnen reageren. Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk op je e-mail te reageren. Als je daarin hebt aangegeven dat je de factuur niet kunt openen dan ontvang je van ons een kopiefactuur.

Ik heb een garagebox met nu in totaal 6 kwh verbruik, maar ik krijg facturen voor 75 kwh verbruik per maand! En ze zijn niet te bereiken, ik mail al sinds december en het is inmiddels februari en nog nooit antwoord gekregen.

✓ EasyEnergy Beste Maarten, bedankt voor je review. Als je facturen hebt ontvangen met zo’n afwijking in het verbruik dan is dat natuurlijk schrikken. Op basis van je review kunnen wij niet inhoudelijk hierop ingaan. Wij hebben wel ontdekt dat we een fout hebben gemaakt bij een deel van onze klanten. Wij benaderen deze klanten nu actief. Daarnaast hebben wij te maken met een hoge werkvoorraad. Als je ons een e-mail hebt gestuurd dan ontvang je daarop zeker nog een reactie van ons.

Ik kan als sinds een aantal dagen niet inloggen op 'Mijn EasyEnergy'. Ik kan mijn verbruik daardoor niet inzien en mocht ik willen overstappen naar een andere leverancier, dan kan dit dus ook niet. Tevens zijn ze telefonisch NIET bereikbaar. Alleen per e-mail, maar daar komt geen reactie op. Op deze manier houden ze klanten onnodig aan het lijntje.

✓ EasyEnergy Beste Lisa, bedankt voor je signaal over de online omgeving. Er was inderdaad sprake van een storing. Deze is inmiddels opgelost. Vanwege de facturen die hoog uitvallen door de hoge energieprijzen, hebben wij veel reacties ontvangen. Hierdoor hebben wij er voor gekozen om tijdelijk de telefoonlijn uit te schakelen en de werkvoorraad e-mails weg te werken. Als je ons een e-mail hebt gestuurd dan streven wij ernaar om je zo snel mogelijk verder te helpen.

18 dagen geleden hebben we onze december-rekening gestorneerd vanwege een absurde stijging van het gasverbruik. We hebben goed gekeken. De rekening bleek niet te kloppen met onze werkelijke meterstanden (te zien op onze slimme meter app). Dit zorgde bij ons voor een 4x zo hoge gasrekening. Het verbruik in dec. 2020 was 60 kuub gas per maand en op de december rekening stond nu 145 kuub. We kregen vrij snel een reactie: EasyEnergy vertelde dat er een fout was in de opstelling van de rekening, en onze rekening is snel naar beneden bijgesteld. Onze november rekening klopt ook niet en moeten we nog aankaarten. Ik denk dat we niet de enige zijn en ze het nu megadruk zijn alles te herstellen.

✓ EasyEnergy Beste Vivo, bedankt voor je review. We hebben inderdaad een fout gemaakt bij je facturen. We hebben onderzocht hoe dat is gekomen en dit opgelost. We weten ook welke groep klanten hierdoor geraakt is en zullen natuurlijk voor herstel zorgen. Wij zetten alle zeilen bij om zo snel mogelijk voor herstel te zorgen. Onze excuses.

Al 2jaar klant sinds de laatste 2maanden verbruik 3maal zo hoog antwoord op email na 1,5maand komt niet verbruik klopt niet ik ben weg.

✓ EasyEnergy Beste Get, goed dat je een review hebt achtergelaten. Er is sprake van een enorme werkvoorraad waardoor we niet binnen een redelijke termijn hebben kunnen reageren. Onze excuses hiervoor. Wij zijn met man en macht bezig om alsnog zo snel mogelijk een reactie te geven.

Al enkele jaren klant, en nooit klachten gehad. Moet wel toegeven dat ik mijn verbruik eerder nooit controleerde. Aangespoord door de hoge prijzen zat ik er afgelopen maanden bovenop, en het bleek dat er altijd al kleine afwijkingen in de rekening zaten in het gefactureerde hoeveelheden gas en stroom t.o.v. wat je volgens het dashboard gebruikt hebt. Voor de laatste maanden bleek het verschil opeens heel veel meer geworden; zo wordt voor december een dubbele hoeveelheid stroom gerekend en ook ruim 40 m3 gas teveel. Ik heb het nooit gecontroleerd met de fysieke meterstanden, helaas. Ik heb direct contact gezocht, en heb de automatische incasso's geblokkeerd. Dat was weken geleden en nog steeds geen reactie ontvangen. Ook probeerden ze alsnog het geld te incasseren ondanks blokkade. Vanavond kreeg ik een betalingsherinnering met het dreigement dat gas en stroom worden afgesloten. Ik wens ze veel succes; ik ga echt niet betalen zolang dit niet opgelost is.

✓ EasyEnergy Beste Marc, goed om te zien dat je al geruime tijd van ons concept gebruikt maakt. Fijn dat je deze review hebt achtergelaten. Wij hebben op dit moment te maken met een hoge werkvoorraad. Hierdoor kan het inderdaad zo zijn dat je lang op een reactie aan het wachten bent. Wij doen ons best om zo snel mogelijk te reageren.

Nog nooit een energieleverancier gehad die geen begin- en eindmeterstanden op een verbruiksrekening vermeld. Het is bekend dat je nu heel veel betaald als je een contract hebt met variabele tarieven, daar gaat dit niet om. Het vermelde verbruik kwam mij wel te hoog over. Ik heb het verbuik gecheckt in Mijn easyEnergy, gecheckt met mijn eigen verbruiksmetingen en al het gefactureerde verbruik vergeleken en de beginstand bij de start van het contract tot nu en het blijkt dat juist in de duurste maanden, november en december, meer verbruik is gefactureerd dan daadwerkelijk werd gebruikt. Nu staat er een disclamer bij Mijn easyEnergy dat er kleine afwijkingen kunnen zijn, maar 50m³ p/m tegen €1,56/m³ gaat mij te ver. Foutje, moet kunnen. Op mail wordt echter niet gereageerd en als ik de andere reacties hier lees ga ik mij wel zorgen maken. Kan Radar hier niet mee aan de slag? Ga er vanuit dat de meeste mensen niet narekenen wat er aan ze gefactureerd wordt, dus zal vaker gebeurd zijn.

✓ EasyEnergy Beste Elizabeth, bedankt voor je review. Afwijkingen tussen de online omgeving en de factuur zijn mogelijk. En laten we eerlijk zijn, dat je je zorgen maakt bij zo’n verschil is heel begrijpelijk. Wij hebben ontdekt dat wij bij een deel van onze klantengroep een foutieve berekening hebben gemaakt. Deze klantengroep zullen wij actief benaderen en wij zullen voor een oplossing zorgen. Als je ons een e-mail hebt gestuurd dan ontvang je zeker een reactie hierop. Omdat we heel veel e-mails hebben ontvangen duurt dit helaas (veel) langer dan dat je van ons mag verwachten.

Al 1,5 jaar klant en altijd ging alles goed tot afgelopen maand. Hoger verbruik en tegen een hoger tarief dan in het dashboard aangegeven en ik ook kan controleren met mijn meterstanden en met de markt tarieven. Er gaat duidelijk iets mis in de systemen en hebben daarom nu een stortvloed aan reacties. En als gevolg daarvan reageren ze niet. Om mijn tweede mail reageerden ze geïrriteerd dat ik al een mail had in de wachtrij van af te handelen mails. Nu al 2 weken aan het wachten op een antwoord.

✓ EasyEnergy Beste Vernon, goed dat je een review hebt achtergelaten. Wij hebben, mede door klantreacties, ontdekt dat we een fout hebben gemaakt. Dit zijn we aan het herstellen en de klantengroep die geraakt is wordt door ons benaderd. Dat je een e-mail hebt ontvangen die geïrriteerd over komt dan is dat zeker niet de bedoeling. Op basis van je review kunnen we niet achterhalen van wie binnen onze organisatie deze e-mail afkomstig is. Wij zijn ons er wel van bewust dat de reactietijd op de e-mails langer is dan dat je van ons mag verwachten. Er is sprake van een enorme werkvoorraad. Wij komen zeker nog op je e-mail terug.

Het gaat niet om de gestegen prijzen, dat weet iedereen wel. Het gaat om het verbruik van gas dat ineens verdubbelt terwijl er in huis niets anders is geworden. Als er zoveel mensen zijn met klachten hierover willen zij daar duidelijkheid over hebben. Easy Energy geeft nu wel response. Daar ben ik blij om. Uitgezocht wordt hoe mijn rekening tot stand is gekomen. Er kan ergens een fout zijn gemaakt.

✓ EasyEnergy Beste Gerard, bedankt voor je review. Wij hebben inderdaad een fout gemaakt bij de facturen van een deel van onze klanten. Dat gaan wij oplossen. Door grote drukte is er helaas sprake van een lange doorlooptijd bij de afhandeling van de e-mails, waarvoor onze excuses.

Snap het commentaar van verschillende reviews niet, de energieprijs (en vooral gas!) is heel erg gestegen de laatste tijd. Dit is ook prima te zien op de website van EasyEnergy. Je meld je aan bij een energieprovider met variabel tarief om te kunnen profiteren van de goedkope momenten, maar dan moet je ook er tegen kunnen dat het soms juist dure momenten worden als de markt de andere kant op gaat. Je profiteert als eerste van lage prijzen maar ziet ook als eerste de dure. Zover klopt mijn verbruik exact (ik meet zelf ook mijn meter met homeassistant) en word ik hier ook gewoon netjes naar gefactureerd. Erg blij mee. Enige punt waar ik mijn cijfer van een 10, naar een 9 breng is dat het zich een paar keer heeft voorgedaan dat de tarieven op de website voor de volgende dag niet werkte, die moest ik dan zelf er even bijhalen op de EPEX website ipv. EasyEnergy

Hier ook hetzelfde probleem. Rekening 4x hoger dan normaal. Gas verbruik 2x zoveel als december vorig jaar terwijl ik al 3 maanden niet meer op gas kook. Tot nu toe geen reactie van de klantenservice. Dit kan toch niet zomaar? Gezinnen in financiële problemen brengen.

Rekening vier keer zo hoog dan normaal. Dat het gas duurder is dat begrijp ik maar het verbruik komt niet overeen met het werkelijke verbruik (inzage via slimme meter portaal). Ze hebben bijna 50% meer verbruik gerekend dan mijn werkelijke verbruik. Klantenservice niet bereikbaar.

Ook bij mij dezelfde ervaring. sinds 20 december klant. Verbruiksgegevens worden geschat, contact telefonisch 'tijdelijk' niet mogelijk en op mails wordt niet gereageerd. Afschrijven loopt wel gewoon door. Misschien verstandig om (deels) te storneren om in ieder geval niet in de situarie terecht te komen dat je geld tegoed hebt van dit bedrijf want het zou me niet verbazen dat dit een volgende is in de rij die omvalt. Ik ga maar weer zoeken naar een andere.

We kregen ineens en rekening van €1200,- (normaal € 270,-) . We zouden 500 kub gas hebben gestookt in december( 4 keer zoveel dan normaal )en de zonnepanelen leveren ineens geen stroom meer! Dat is beiden onmogelijk. Onze ketel kan niet eens 500 kub aan en daar komt nog bij dat we minder gas zijn gaan verbruiken i.p.v. meer omdat we vooral op hout stoken. De klantenservice is niet bereikbaar en je kunt niet op de website je verbruiksgegevens inzien. Het lijken schattingen te zijn die veel en veel te hoog uitvallen. Waarschijnlijk is er en storing geweest in hun communicatie met de slimme meters. Dan maar schatten hè! We hebben de bedragen gestorneerd en zijn niet van plan dit te betalen. Zo te zien zijn er meer gedupeerden, misschien gezamenlijk actie ondernemen? Margot

Ze zijn niet bereikbaar, als ik bel krijg ik een antwoord apparaat en als ik mail kan ik maanden op een bericht terug wachten. Heb nu nog steeds geen antwoord. Ik heb in 1 maand tijd twee keer kunnen betalen.

Krijg geen contact met de klantenservice. Zie veel mensen klagen over stijgende tarieven, dat is natuurlijk wel logisch in deze tijd. Maar antwoorden op vragen zou geen overbodige luxe zijn.

Opnieuw probeert men een bedrag te incasseren over een periode dat ik geen klant meer ben. men maakt nog steeds gebruik van het recht tot incasso, terwijl ik mijn contract al opgezegd heb. nadat ik een excuusmail heb ontvangen, gaat een andere afdeling weer door met incasseren. volkomen onbegrijpelijk.

Ik moet ook van 169,- euro nu 595,- euro betalen. Niet normaal, ik weet dat de energie ging stijgen, maar dit is echt niet normaal. Het is inderdaad niet normaal dat je alleen maar kan mailen. Ze beantwoorden mijn vragen niet. Je kan ze helemaal niet bereiken

Ik ben pas overgestapt naar deze aanbieder, maar snap die negatieve ervaringen niet? Natuurlijk zijn de tarieven op dit moment gestegen, is bij iedereen, dus ook hier, dat is toch duidelijk in het nieuws geweest. Ik ga ervan uit dat de tarieven weer gaan dalen en dat je dan weer goedkoper uit bent. Ook is duidelijk verteld dat in de winter de tarieven hoger zijn omdat je dan meer verbruikt, is ook bij de andere leveranciers, maar die verrekenen het totaal bedrag per jaar over 12 maanden. Hier betaal je per maand wat je verbruikt. Ik wacht het even af, je kunt dagelijks overstappen zeggen ze.

Van 160 euro naar 600 euro deze maand. En ze zijn moeilijk te bereiken. 0.55 cent p/m en na 20 minuten in de wacht te staan is de verbinding ineens verbroken.

Zeggen dat ze transparant zijn, totaal het tegenovergestelde! Sedert 1 dec 2021 lid geworden na fiasco Welkom Energie. Geen verbruik inzage, idiote bedragen die (tot op heden) niet te controleren zijn en tot overmaat van ramp verrekenen ze niet eens mijn voorschot bedragen. Contact mogelijkheden waardeloos, geen chat, telefoonnummer, whatsapp enkel mail. Puinhoop dus en wordt weer op zoek naar de volgende fairy tail leverancier. Het is momenteel overal n sh**tzooi met torenhoge bedragen en afrekeningen, redelijk onhoudbare situatie zoals het er nu aan toe gaat!

Waardeloos bedrijf. Heb dezelfde ervaringen als diverse anderen die hier recent een review achter hebben gelaten. Het bedrijf is niet te bereiken via telefoon. Ook op mijn e-mails komt geen enkele reactie. Ik neem al energie af bij Easyenergy sinds 1 december 2021. Nog steeds is mijn account niet geactiveerd zodat ik mijn verbruik niet kan inzien. Op herhaalde verzoeken via e-mail om hier iets aan te doen wordt niet gereageerd en bellen is niet mogelijk. Het enige wat wel functioneert zijn de automatische incasso's! Daar zijn ze wel heel nauwkeurig in! Mijn advies: niet mee in zee gaan.

Sinds 3mnd klant en dezelfde klachten als vele anderen Account wordt niet geactiveerd en bedragen worden afgeschreven terwijl ik ze niet kan controleren Telefonisch en via internet niet bereikbaar

Geen contact mogelijk en geen inzichten op het dashboard. onbegrijpelijk! kan er nu eindelijk een belangenorganisatie stappen ondernemer om de consument te beschermen.

Ik snap er helemaal niks van. Bij de consumentenbond stond EasyEnergy hoogaangeschreven maar ik mijn ervaring tot op heden niet goed (pas 3 maanden bij easyenergy). Ik heb een account dat niet geactiveerd lijkt maar het geld blijft wel van mijn rekening afgeschreven worden, ik kan mijn nota's niet inkijken en de kosten zijn extreem. Hoop dat iemand van Easyenergy aan de slag gaat me hun klantenservice want dit slaat nergens op.

Klantenservice onbereikbaar. Zowel via telefoon als op e-mail wordt niet gereageerd. Op geen enkele mail. Account is online “niet geactiveerd” terwijl wel geld wordt afgeschreven.

Zonnepanelen geplaatst en aangemeld. Komen in het overzicht niet terug. Zo ‘steelt’ easy energy mijn opbrengst. Op e-mail wordt niet gereageerd en telefonisch zijn ze niet bereikbaar. Op de site staat vermeld dat ze een klachten procedure hebben maar niets over hoe je daar gebruik van kunt maken. Schandalig!

Reageren op werkelijk niets. Zijn al maanden uitsluitend via email bereikbaar. Ik mis elk inzicht in mijn verbruik. Dit soort bedrijven horen absoluut niet thuis op de enegiemarkt. Ik heb een serieuze klacht neergelegd bij de Autoriteit Consument en Markt. Ik adviseer iedereen die dezelfde ervaring heft ook via ACM een klacht in te dienen zodat de vergunning vor Easyenegy wordt ingetrokken.

Meer EasyEnergy reviews