FBTO reviews

4.2
Positief32%
Neutraal6%
Negatief62%
PeriodeLaatste 12 maanden202220212020
Geen lid
Manfred
05-06-2023

Ze zijn niet in staat om de meest simpele dingen van een autoverzekering zoals uit- en inschrijven te verwerken.

Met de zorgverzekering ziet het er ook niet beter uit. Ze verkopen een aanvullende vakantieverzekering maar weigeren met belachelijke argumenten te betalen bij schade.

Sab
02-06-2023

Super service! Na pech te hebben gehad met mijn auto ben ik super goed en snel geholpen door FBTO pechhulp! Ook heb ik hier altijd mijn verzekering van de auto lopen! Je betaald voor pechhulp maar een paar euro wat vele malen goedkoper is dan ANWB en de service is ook vele malen beter dan ANWB!

Debby
04-04-2023

Hilda de jong zeer onvriendelijke mevrouw. Ze gooit zomaar de telefoon op. En is niet netjes en zeker niet aardig.

Buddy
08-02-2023

OPLICHTING! Opgepast!

verzekeraar FBTO zegt dat een vogel mijn paneel kapot heeft gemaakt. Durven ze zonder aantonen met 100% te beweren.

Ronald
11-01-2023

Slechte communicatie. Verwijzen meerdere keren naar een verkeerd artikel uit hun voorwaarden.

Doorlopende annuleringsverzekering doet niks voor je. We wilden geboekte excursies claimen die door geannuleerde vlucht niet door konden gaan. Dat leggen ze gelijk terug bij de vliegtuigmaatschappij die het maar onder EU regelgeving moet vergoeden.

Dat valt helemaal niet onder die regelgeving.

Tis
28-10-2022

Het moment van de waarheid waar FBTO voor staat, gebeurt wanneer een verzekerde overlijdt. Je MOET een afspraak maken met de Nabestaandendesk. Je kunt alleen de klantenservice hiervoor bellen en dan word je teruggebeld voor de afspraak. Alleen, ze mogen geen buitenlands nummer bellen, dus sturen ze een e-mail. Daarin stellen ze een aantal vragen en geven ze aan dat ze een bevestiging naar een fysiek postadres sturen. Dat kan blijkbaar niet per e-mail. Vergeleken met andere bedrijven v.w.b. de melding van een overlijden en het afhandelen van de zakelijke consequenties, scoort FBTO een dikke onvoldoende. Bereikbaarheid: nul. Innovatie: nul. Jammer, vooral omdat ze je een 'fijne dag' wensen terwijl je het verdriet van een overleden dierbare ervaart.

Deze reviews zijn ouder dan een jaar.

Yvette
27-07-2022

Kinderwagen uit reistas (gehaald?) op schiphol. De reiswieg lag los op de bagage band. Flinke beschadigingen zoals de bodem om meerdere plaatsen gebroken en kan niet meer gebruikt worden. Na reis met 4 maanden oude baby geen aangifte gedaan op het vliegveld. Wij waren ons daar niet bewust van en met een baby die overstuur is, denk je daar op dat moment ook niet aan. Na een maand wachten op reactie (en dus geen kinderwagen kunnen gebruiken) een terugkoppeling gekregen dat niks vergoed wordt. In de polis staat NERGENS dat bagage NIET verzekerd is als er geen aangifte is gedaan. Bij werkwijze staat dat er in PIR formulier moet worden ingevuld maar niet als vereiste. Nogmaals, met een kleine baby die overstuur is, denk je daar niet aan. Schandalig dat het zo wordt afgewimpeld.

Emma
02-06-2022

Verschrikkelijk bedrijf. Een aanvraag gedaan voor een verzekering. Bij nader inzien bij een andere verzekeraar een verzekering afgesloten. Om de aanvraag bij FBTO te annuleren heb ik ca. 30 mails moeten sturen voordat ze in actie kwamen. Schandalig, wát een raar volk.

Ed
03-03-2022

WAARDELOZE ZORGVERZEKERING

Na een paar keer bellen en uitleggen over declaraties toch heeft fbto zonder overleeg geld afschrijven van mijn rekening weer gebeld hoop tijd in gestoken gaan ze bedraag weer terug storten! Blijf af mensen hebben momenteel moeilijk mee met alles is durder geworden en fbto denkt aan zakkenvullen ongelijvelijk.

Ze noemen zich ZORGVERZEKERAAR maar op die manier gaan ze mensen nog ziekker maken.

Ik heb geen worden voor alleen zeggen wagelijk.

Waardeloze zorgverzekering!

Ray
03-09-2021

Alarmcentrale , hoezo ?

Auto wilde niet starten maar er zat pechhulp gratis bij mijn autoverzekering bij FBTO.

Dus alarmcentrale gebeld : precies 1 uur en 30 minuten moeten wachten! ( eerst wachten aan de telefoon , later terugbel verzoek gedaan via een menu wat 1000 keer herhaald werd door een automatische beantwoorder ). Dan komt er nog een aanrijtijd bij van minimaal een half uur dus dan duurt het zo'n 2 uur voordat er uiteindelijk iemand is die je hopelijk kan helpen : bagger!

Ik heb dit niet afgewacht en andere hulp ingeschakeld.

Geen wonder dat die pechhulp gratis is , het functioneert van geen kant .

Toch maar weer lid worden bij de ANWB waar ik eerder uitstekende ervaring mee had.

Goedkoop is duurkoop , wegwezen bij FBTO

Jessy
24-08-2021

Ziekelijke communicatie

Fbto communiceert voor geen meter

Je krijgt geen kans om dingen op te lossen

Door fbto kan ik nu mijn auto niet verzekeren

Anton
23-08-2021

Klantenservice onbeschoft

FBTO weigert om een officiële groene kaart op te sturen na vriendelijk verzoek, en dat terwijl de Belgische politie geen zelf geprinte versie accepteert. Dus bij FBTO moet je als je in België komt het risico nemen op een vette bekeuring terwijl het een kleine moeite is voor hun om een originele groene kaart toe te sturen! Klant hoort als koning behandeld te worden en niet als stuk vuil!

Peet
03-06-2021

Fijn contact en goed geholpen

Ik ben al jaren klant en heb regelmatig contact,liefst telefonisch. Dit ivm een auto die we jaarlijks voor een half jaar schorsen. Ik word keer op keer heel vriendelijk geholpen en na mijn laatste contact werd er zelfs een bloemetje bezorgd als dank voor ons jarenlange vertrouwen in FBTO.

Fijn contact met een verzekeraar kan dus ook.

Michiel
27-05-2021

NOOIT MEER

15 jaar klant geweest, ziektekostenverzekering, woon verzekering, autoverzekering, alles. Drie jaar geleden voor mijn werk naar buitenland uitgezonden, huis verhuurd, aan FBTO doorgegeven ivm opstal verzekering, het was geen probleem.

Zojuist per chat contact gezocht omdat ik een polis opgave nodig heb voor de hypotheek verstrekker. Krijg ik te horen dat de voorwaarden zijn gewijzigd en dat voor expats zoals ik het niet meer mogelijk is een verzekering aan te houden. Per direct is de verzekering eenzijdig door FBTO opgezegd.

Ik was met stomheid geslagen.

Lieve mensen, doe met dit bedrijf geen zaken, een bedrijf dat op deze manier met haar klanten omgaat is in mijn opinie diep en diep triest. Ik wil niets meer met FBTO te maken hebben, zo ga je niet met mensen om.

Lieve

Renee
22-05-2021

Niet informeren beëindigen autoverzekering

Door een gemiste incasso die niet afgeschreven kon worden is opeens mijn autoverzekering stop gezet. Opeens? Ja opeens. Ik heb geen herinnerings brief of mail gehad. Ben niet gebeld. En naast dat ook niet geïnformeerd dat mijn auto blijkbaar al een maand niet verzekerd is en ik dus zonder dat ik hier van op de hoogte ben gesteld al een maand met 2 kinderen onverzekerd rond rij. Daar kom ik met een ontzettend hoge boete van het rdw net achter. Door werkzaamheden kunnen ze niet inzien of er brieven zijn verstuurd en hoe het met de betaling staat. Ik wil gewoon betalen, geen enkel probleem want dit was een misverstand. Maar nee de verzekering is stop gezet en ik sta nu als wanbetaler geregistreerd. Met andere woorden: succes!

Albert
11-05-2021

Hele slechte verzekering voor wat dan ook

Fbto doet moeilijk over uitbetalen en als je problemen hebt, omdat zij hun dingen niet op orde hebben, ja dan laten zij je hangen. Als belt dan willen ze geen moeite doen en ze behandelen je ook nog is als een stuk stront.

Ik raad mensen aan om gewoon bij de anwb of een andere verzekering te gaan die deugd, voor het geval je in de problemen komt,fbto heeft schijt aan jou! En heel waarschijnlijk neemt fbto elke flapdrol aan om te komen werken bij hun!

Mark
07-05-2021

Vreselijk bedrijf

Houden zich heel strak aan de regeltjes, voldoe je op een klein onderdeel dan geven ze niet thuis en zeggen zoek het maar uit!

Mark
07-02-2021

Super geholpen!

Met het koude weer van afgelopen dagen was mijn handrem kabel bevroren. (Dom van mij) Pechhulpdienst gebeld van FBTO. Bleek achteraf geen pechhulpdienst afgesloten te hebben in mijn pakket. Uiteindelijk toch nog iemand gekomen als service. Rekening €0 Super geholpen!

Femmie
25-01-2021

Geen emailadres = geen verzekering

Fbto vraagt alle verzekerden om een emailadres. De generatie waar mijn moeder toe behoort (95 jaar), heeft geen internet en geen emailadres. Zij wil dit ook niet. Na bijna 70 jaar verzekeren bij fbto wordt er gezegd :' tja dan kunt u niet meer bij ons verzekerd zijn'. Netjes dit

Wim
12-01-2021

Wanbetaler word ik genoemd

Jaren ben ik klant van FBTO. onder nr 001629309. Omdat ik veel in het buitenland buiten Europa werkzaam ben, kon ik vaak niet op tijd hun papieren facturen inzien. Ik was dus blij dat ze overgingen op het versturen van de facturen naar mijn emailadres. Zodoende kon ik iedere maand op tijd betalen met vermelding van het betaalkenmerk, wat alleen op de factuur is te zien. Daar is men bij FBTO mee gestopt en zodoende kreeg ik de papieren factuur niet op tijd in handen. Een half jaar geleden heb ik verzocht om dit weer te gaan doen via email. Op 9 Oktober is mij verzekerd dat het geregeld was. Ik zou alles per email krijgen. Tot op heden geen enkele factuur per email ontvangen. Wel herinneringen met 10 of 25 euro verhoging. En nu de klap op de vuurpijl - hoewel alles net betaald was - een brief met de vermelding dat ik een wanbetaler ben omdat ik 2 maanden achter zou zijn met betalen. Wat niet correct is want de factuur van Januari mag betaald worden tot 15 Januari. En de brief was van 8 Januari. Maar de eigenlijke oorzaak van de late betaling is, dat ik de factuur niet op tijd krijg via de email. En ook de herinneringen niet. Maar daar doen ze dus niets aan , want dan kunnen ze extra blijven incasseren bij een latere betaling.

Dus nu ben ik een wanbetaler. En in al die jaren is FBTO geen cent aan mij tekort gekomen. Integendeel, ik heb facturen in het buitenland uit eigen zak betaald.

Dit doet mij erg denken aan de mentaliteit van de incasseerders in de toeslag affaire , die zoveel politieke stof heeft doen opwaaien.

Ik zou 31 Maart 2020 terugkeren uit het buitenland naar Nederland, maar dat ging niet door door de uitbraak van het Corona virus. Op voorhand had ik een afspraak gemaakt bij een neuroloog, omdat ik af en toe last kreeg van epileptische aanvallen en dat wilde ik laten onderzoeken. Ik kon dus niet naar de nederlandse neuroloog, maar kreeg wel een rekening te betalen aan het FBTO omdat mijn eigen risico niet verbruikt was. Ik was zelfs niet in Nederland geweest! en toch een rekening ontvangen! Zo misbruikt FBTO zijn klanten terwijl ze zelf intern hun zaken niet afhandelen zoals met de klant afgesproken is.

Meer FBTO reviews