Bunq reviews

Deze pagina is samengesteld na analyse van 2.003 recente reviews uit 2 bronnen.

Ik ben jaren geleden over gestapt van Rabobank naar Bunq vanwege de goede vibes, mijlen verre technologische voorsprong en het gemak van de app. De laatste maanden zijn er wel een aantal zaken gebeurd waardoor ik het vertrouwen in Bunq wel verloren ben. Eerst waren er de plotselinge prijsverhogingen en sinds een aantal weken ineens de vernieuwde V3 app. Vergeleken met de V2 app is deze nieuwe ervaring 'a giant leap back'. De usability is echt dramatisch geworden. In V2 was alles helder en zat alles op plekken waar je het verwacht. In V3 zijn alle features die je van een bankapp mag verwachten (betalen, receiven, passenbeheer) weg gestopt. In de plaats daarvan zie je nu veel onzinnige zaken als bomen geplant en CO2 / tijd bespaart. Ook werken heel veel basale zaken niet meer. Sommige dingen zijn inmiddels wel gefixed maar het is overduidelijk dat een beta-app er doorheen gedrukt is. Het hele greenwashing van Bunq is wel een enorme domper. Het lijkt erop of alles om het milieu gaat maar Bunq blijft natuurlijk een bank. Je ziet aan alles dat ze geld nodig hebben en proberen je overal in de app supergreen cards, accounts, extra bomen planten e.d. proberen te verkopen, ongeacht of je het al hebt. Ook zit er ineens een Instagram feed in. Ikzelf wil niets te maken hebben met social media en al helemaal niet in een bankingapp. Het doel is mij ook een beetje onduidelijk. Het is allemaal puur marketing waarbij ze zichzelf alleen maar veren steken op plekken waar de zon nooit schijnt. The bank of the Free houdt ook niet van kritiek. Na de lancering van de V3 app stroomde het forum van Bunq vol met boze reacties, sommige boos maar velen waren ook wel constructief. Gebruikers konden bijv. niet meer bij hun geld. Nog al wiedes dat ze boos waren! Negatieve onderwerpen werden verwijderd en er kon alleen geklaagd worden in 1 topic. Mensen die in de ogen van Bunq niet constructief waren werden resuluut gebanned. Ik ben 1 van de gebande personen. Ik heb contact gehad met support en de ban is voor altijd. Onacceptabel. Het is ongehoord dat ik gebanned wordt zonder waarschuwing. Bunq is verreweg de duurste bank en ik betaal inclusief Pack ruim €360 per jaar. Ik wens niet als kind gebanned worden als ik kritiek geef. Als aanpassingen goed zijn dan horen zij het ook. If you can't take the heat, stay out of the kitchen. Wat ook best erg is: de app stores stroomden vol met negatieve reacties van ontevreden gebruikers. Er zijn kennelijk (door Bunq of mensen die Bunq in een kaad daglicht wilden stellen) reviews gekocht die allemaal uitermate positief waren. Het waren reviews in gebrekkig engels, overduidelijk ergens in India oid gekocht. Al met al ben ik het vertrouwen in Bunq kwijt. Het overdreven greenwashen, de dramatische uitrol van de nieuwe app en de censuur op het forum. Ik heb dan ook besloten om weer terug te gaan naar een old-skool bank (Ing). Bijkomend voordeel is dat je deze bank ook kunt bellen / bezoeken als er problemen zijn. Dat het technologisch iets minder is bij een andere bank neem ik dan maar op de koop toe.

Te vaak opent de Bunq-app niet goed,(vastloper zowel met mijn oude áls met mijn nieuwe telefoon ) meerdere keren de app verwijderd en opnieuw geïnstalleerd maakte geen verschil. Uiteindelijk besloten om bij een andere bank mijn zakelijke rekening te nemen. Voor het overschrijven van mijn saldo was een wachtwoordzin nodig die ik niet meer zeker wist en het was voor mij onduidelijk hoe dit te resetten. Ik stuurde een chatbericht, omdat het bellen geen succes bleek en pas de volgende dag kreeg ik een bericht terug met hoe je je gegevens beveiligt met een wachtwoordzin. Dat wist ik al. Al met al voor mij teveel gedoe en geen fysiek pand om naar toe te gaan of telefonisch goede bereikbaarheid voor vragen blijken voor mij geen goede match. De updates met veranderingen in de vormgeving hoefden voor mij ook niet steeds en de permanente zwarte achtergrond die niet te wijzigen is was voor mij ook geen verbetering. Als alles werkt, was dat laatste nog geen reden om voor over te stappen, maar het niet bij je geld kunnen door een niet werkende app en moeizaam contact kunnen krijgen is dat voor mij zeker wel. Helaas.

Mijn ervaring: Ik gebruik unieke bunq met een prachtig gevoel over: Snelheid Veiligheid Betrouwbaarheid En Enorm uitgebreide functies en mogelijkheden ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Je bent een speelbal van wat iemand bij bunq denkt dat handig is. Als je het leuk vind te zoeken naar features die als Easter eggs zijn verstopt en met een update opeens elders zijn, dan is dit wel de app en bank voor jou!

De update naar V3 is dramatisch. Zit vol fouten en missende features. Een prominente plek voor marketingfuncties als bomen sparen, terwijl de knop om geld over te maken ineens verstopt is. Ze luisteren niet naar klanten en weerspreken feedback, terwijl het in de App-store negatieve reviews regent.

Altijd redelijk tevreden geweest met bunq, maar de laatste versie is een drama. Stuk minder gebruiksvriendelijk geworden helaas.

Ik wil dat die rekening opgezegd wordt. Alleen contact lijkt onmogelijk. Kutbank.☝?

Ik was heel tevreden toen ik me een paar weken geleden bij bunq aan had gemeld. Na de nieuwe update is mijn enthousiasme volledig gedaald. De navigatie is heel onduidelijk, ik kan geen rekeningen meer aanmaken en de zwarte achtergrond maakt het er niet beter op. Daarnaast zou ik heel graag zien dat net zoals de btw opzij zetten je ook potjes kan maken met percentages of dat je potjes kan maken als er boven een bepaald bedrag een percentage apart gezet kan worden. Dit zou het voor mij zoveel leuker en heel veel makkelijker maken. Ik hoop dat jullie snel de bugs fixen en de percentages splitsen toe kunnen voegen. Groetjes Tamara

Je kan hun niet bellen en te woord staan heel jammer ,T was eerst veel overzichterlijker achtergrond is nu zwart alles aangepast jammer hoor!

Voor mij is de voornaamste reden om bunq te gebruiken dat het een moderne bank is. bunq biedt een hoop functies die bij andere banken niet te krijgen zijn, en daar ben ik erg blij mee! Wel merk ik dat het een jong bedrijf is, want de klantenservice is in mijn ervaring matig. Ook heeft bunq de neiging om grote wijzigingen door te voeren die niet altijd even goed uitgewerkt lijken te zijn.

Sinds de update naar App V3 is de ervaring een stuk minder geworden. Overzicht in de app is verdwenen. Social functies als Instagram hoeven niet in de app (misschien dat het een plek kan krijgen op https://together.bunq.com maar in ieder geval veel minder prominent. Daarnaast wordt heel hard ingezet op duurzaamheid in de vorm van het SuperGreen abonnement. Dit wordt helaas niet getarget naar de SuperGreen Users. Maar het vervelends is nog dat de app verschrikkelijk traag is geworden na de update. Het snel even je pas wisselen in de rij bij de kassa is een hele opgave.

De app is echt veel slechter geworden na de update. Super onlogisch en functies zijn niet te vinden. Onbegrijpelijk dat dit door de bèta test is gekomen. De ideeën van bunq en het gemak van het bankieren was de reden voor mij om voor hen te kiezen, maar had dit niet gedaan als ik dit had geweten.

Er wordt niet naar feedback geluisterd. Er wordt gecensureerd. We worden ongevraagd doodgegooid met co2-bomen-gezever. v3 is ontworpen door een stel kleuters. En dat allemaal in 1 jaar tijd.

Ik heb al jaren Bunq, en ben daar altijd zéér tevreden over geweest! Ik heb al verschillende mensen aangebracht bij Bunq. Ik maak me nu zorgen over de toekomst van Bunq. In het verleden had ik een Bunq free account. En ineens was je verplicht een Bunq premium account te nemen. In de nieuwe V3 app is Bunq Premium ineens niet meer zo premium! Nu moet je een super green account hebben om van alle functies gebruik te kunnen maken! Zoals het automatisch toevoegen van je bonnetjes. Ik verwacht (ik hoop het niet, want dan ben ik weg bij Bunq!) dat Super green ineens verplicht word en dat het premium account verdwijnd. Net zoals dat ging met van free naar Premium. Bunq voelt nu dus grillig en onvoorspelbaar. Daarnaast is de gebruikers ervaring drastisch verslechterd met de nieuwe V3 app. Ik vraag mij oprecht af waarom V3 in zijn huidige vorm er moest komen. V2 was veel fijner en logischer in gebruik. De dark modus had een leuke toevoeging geweest die ik zeker gebruikt zou hebben in V2. Maar de + knop in V3 is onlogisch en lelijk. En dan nog de “instagram” sectie met reklame achtige posts is iets wat ik totaal niet wil zien in zo’n app. Ik kijk er ook niet naar want het interesseert mij niet wat daar staat. Ik wil gewoon een easy to use app waar alles op een logische plek zit en waar je snel en overzichtelijk je bank zaken kunt regelen. Die plank heeft Bunq volledig misgeslagen. Ik zal nog niet weg gaan zolang Bunq verbeteringen blijft doorvoeren aan V3 maar ik ben veel minder tevreden! Mijn ervaring is van een 9,5 naar een schamel vijfje gegaan. Ik zal nu ook niemand Bunq aanbevelen. Want ik sta niet meer achter de gebruiks ervaring. Het enige dat mij nog bij Bunq houdt zijn de vele iban rekeningen die je kunt hebben. Daarin zijn jullie uniek!

Slechte v3 app vol bugs

Slechte app interface, focus ligt meer op bomen en een Instagram feed in de app dan om je geld. Ik was een paar jaar fan van deze bank, maar ben inmiddels aan het overstappen naar ING!

Erg slecht geworden. De eens zo vernieuwende bank en app is een marketing machine geworden waar je niets meer kan vinden en blijkbaar door irritante meldingen moet doen wat zij willen. Koppelingen maken met je bank werkt niet meer en support is waarschijnlijk al op vakantie. Ik moet mijn klanten eens een dag laten wachten als hun business stil staat. Als ze voor vrijdag 23 juni niet hebben gereageerd gaan we alle rekeningen sluiten

Unfortunately they updated the app to V3. I very much miss the "Events" page, I find notifications of actions taken in the app (for example, actions taken in joint accounts by the other person) to be untraceable in the app. The new lay-out lacks overview. The "Us" page is ridiculous, I don't want to see an Instagram-like page of bunq messages. Please consider going back to V2. I joined this bank because of the customer-friendly app, and this version is far from that.

Ik ben jarenlang een klant en fan van bunq. De communicatie is nooit geweldig geweest, maar hoe omgegaan wordt met de overstap naar V3 grenst wat mij betreft aan het bizarre. Ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe app uiteindelijk dichtbij het niveau van V2 zal komen, maar het doodzwijgen van alle klachten en koppig blijven vasthouden aan kinderachtige terminologie als 'geweldig' etc, heeft mijn vertrouwen in bunq geschaad. De app rammelt aan alle kanten. Wees daar open over! Dat neemt een hoop irritatie weg. De huidige 'communicatie' wekt de indruk dat bunq niet de juiste mensen en kennis in huis heeft om een volwassen bedrijf te zijn, laat staan een bank waar ik al mijn geld onderbreng. Mijn wens: communiceer eerlijker, sneller en beter. Gebruik vooral emoji's als jullie vinden dat dat moet, maar wees transparant. Jullie klanten zijn volwassen mensen. Behandel ze ook als zodanig. En twee: haal die bomen en instagramfeed uit de app. Kom op zeg. Ik betaal voor dit product, ik hoef niet constant naar upselling te kijken. Dit is alsof je een gratis spelletje download, betaalt om de reclames uit te schakelen, en dat dat vervolgens niet gebeurt. Als ik voor supergreen betaal wil ik die bomen zien op mn voorpagina. Zo niet, dan niet. Dat lijkt me niet onredelijk toch? Zelfde geldt voor Instagram. Het is onnodig, lelijk ik heb er geen boodschap aan. Ik haat Facebook. Ik wil er niet mee geconfronteerd worden zonder ervoor te kiezen.

Bunq kun je downloaden vanuit je favoriete app store, hierna kun je al snel aan de slag met de nieuwe V3 app. Wat krijg je dan precies wat je bij een andere bank niet krijgt? voor € 7,99 per maand mag je 25 betaalrekeningen openen in de app (bij een andere bank betaal je per betaalrekening als snel 1,65) Dit is inclusief 3 gratis passen, die een unieke Dual Pin hebben. Dit betekend dat je met 1 pas van 2 verschillende rekeningen kunt pinnen door 2 verschillende pincodes op 1 pas in te stellen. Met 25 rekeningen kun je dus heel gemakkelijk budgetteren en voor ieder doel in je leven een bankrekening aanmaken. Bunq is aangesloten bij SEPA, dus als je bij ABN zit dan kun je binnen een seconde geld naar Bunq overmaken. Via een andere Nederlandse bank duurt dit gemiddeld een dagdeel. Bunq staat gewoon als keuze tussen de ideal betalingen. Je kunt alles in de app op je telefoon regelen, maar het kan ook even op je computerscherm worden bekeken. Tot zover de super gave premium onderdelen van Bunq Heb je iets meer geld te besteden en houd je enorm van de Natuur, dan kun je overwegen een Supergreen abonnement te nemen van € 16,99 per maand. Je krijgt dan wel een optie om een Metalen creditcard te ontvangen en bij iedere 100 euro die je besteedt wordt er een boom gepland. Bij Bunq noemen ze dat Co2 uitstoot verminderen door geld uit te geven. Op dat laatste (bomen planten) zit niet iedere gebruiker te wachten, daarnaast betaal je bijna 2x zoveel aan abonnementskosten. heb je veel te besteden dan is dit uiteraard een leuke optie, maar kijk ik naar mezelf (Jan Modaal) dan is 8 euro per maand al een hele uitgave aan bank kosten. Maar wat je daarvoor terug krijgt vindt ik dan weer heel gaaf en kun je bij een andere bank niet vinden. Helaas dus geen 10 omdat er momenteel (te)veel aandacht gaat naar de supergreen gebruikers.

Het is heel ambetant om in een winkel te blijven hangen met verschillende pogingen om iets betaald te krijgen. Alsof de chip niet alle apparaten herkent. Bunq is al zoveel jaren bezig aan het verbeteren en te vergemakkelijken van de betalingen en het lukt toch nog altijd niet om in België dat verhaal te realiseren. Als dat nu in een Afrikaans land was zou ik denken dat het nog niet zover is, maar het is Europa man hallooo.

Na het verdwijnen van Joint waren wij zwaar teleurgesteld. Het werd gebracht als 'onduidelijke pakketten' maar daaronder ging schuil dat we simpelweg meer gaan betalen. Bunq was vooruitstrevend en stond technisch een flinke stap voor op de andere banken. De weg naar 'groen' is ingeslagen, wat goed is, maar daarmee verdwijnen de welkome functies voor vele gebruikers naar de achtergrond. Helaas niet de koers die wij mee willen varen. Als klap op de vuurpijl kwam daar V3. Een erg onhandige app voor dagelijks gebruik. Waar het schakelen tussen een rekening per pas zeer gemakkelijk was, is het nu een drama. Tevens staan er 'bomen' in mijn scherm maar ik maak geen gebruik van supergreen. Wederom alleen met de gedachte naar de mensen die meegaan naar de 'groene' bank. Helaas betekent het voor ons dat we, na het verlopen van de overstapservice, op zoek gaan naar een andere bank. Zij zullen ongetwijfeld de techniek 'afkijken' en met minder grote prijsstijgingen komen. Ik was zeer lyrisch een half jaar geleden maar nu raad ik jullie sterk af in mijn kring. Zonde. Hopelijk trekken jullie het ooit weer recht.

Als ik niet kan inloggen en zoveel malen inlogcode gekregen maar het werkt nog steeds niet dan heb ik niet veel aan.

Wat waren we tevreden over Bunq. Snel simpel, helder van structuur. Sinds het uitrollen van de nieuwe app - waar ze overigens zelf heel tevreden over zijn - is het een groot drama. Om te beginnen de darkmode, het turen in op een donkere achtergrond met felgekleurde accenten is niet bepaald bevorderlijk voor de rust aan de ogen. Daarnaast "verplcht" de app je om alle rekeningen van de verschillende BV's gezamenlijk waar te nemen en wordt hier een totaalsaldo getoond in plaats van het saldo per entiteit. Veelvuldig uitloggen en weer opnieuw inloggen voor een andere rekening. Na 6 x denkt de App " bekijken het maar" en weigert iedere dienst nog te accepteren. Klachten worden niet gehoord en men is geenszins van plan het advies ter harte te nemen. Wij stappen met alle bedrijven over naar Knab Bank. Heel jammer Bunq!

De focus is totaal verschoven van innoverende bank met duidelijke en eenvoudige opties om te bankieren, naar zoveel mogelijk bomen planten. Totaal niet interessant bij een bank. Bomen planten doe ik wel op een andere manier, indien gewenst. Verder zit de laatste app versie vol met onzin statistieken en marketing gimmicks. Erg jammer.

Een innovatieve bank sprak mij erg aan. In eerste instantie ook met veel plezier gezeten, maar toen in korte tijd de joint-accounts (en/of) verdwenen, de prijzen omhoog gingen en de innovatie geen richting meer had, hield het voor mij op.

Bunq is de weg kwijt sinds de V3 update. Een complete redesign waarmee alle positieve aspecten van de app ineens niet meer vindbaar zijn of extreem onlogisch werken. Ineens zijn het aantal boompjes belangrijk (terwijl ik geen gebruik maak van hun Supergreen pas) en krijg je allerlei BUNQ reclame in je app te zien, terwijl ze de hoofdprijs vragen. Ik betaal €22,50 per maand(!) Met zoveel frustratie ga ik dit niet lang meer volhouden. Dan maar een bank met minder features. Echt jammer dit.

Als je een iDeal link stuurt heb je het geld meteen, maar overmaken duurt 2 dagen. Hoe vooroorlogs is dat? Verder prima systeem maar die lange transfer van IBAN naar IBAN kan echt niet.

Ik denk dat er geen vooruitstrevendere bank is in Nederland dan bunq. Nieuwe innovaties en features komen haast maandelijks uit en de grote banken volgen hun voorbeeld. Ook in duurzaamheid staat bunq vooraan. Sinds een week is er een nieuwe versie (versie 3) van de bunq app, en het lijkt er erg op dat deze net een paar maanden te vroeg is uitgekomen. Waar versie 2 van de app bijna tot in perfectie was uitgewerkt, lijkt de huidige app niet tot nauwelijks getest bij de daadwerkelijke gebruikers en ook zitten er nog veel foutjes en gekke dingen in. Maar dat is misschien dan ook wel weer de charme van bunq, al is het de vraag of je gerommel wil als het gaat om je geld.

Update 3 was het slechtste wat ze ooit bedacht hebben

Meer Bunq reviews