AI frustratie bij Bunq Het is allereerst jammer dat je nog een ster moet geven, terwijl ėėn ster nog te veel gegeven is voor de zogenaamde makkelijk te gebruiken internet bank. Zolang je maar geen vragen stelt is er in principe geen probleem, maar zodra je support wil kom je in een dusdanige loop terecht, dat kafkaësk nog te zwak uitgedrukt is. Iedereen is dusdanig lovend over AI dat men bang is dat AI zelfs de mens bijna geheel kan vervangen, maar daar heeft Bunq in ieder geval niet geïnvesteerd, ze zijn mijns inziens blijven hangen bij een oude chatbot uit het jaar nul van AI. Ik heb een account met een individuele spaarrekening en een gezinsspaarrekening, die laatste heb ik recent geopend maar wat blijkt, deze rekening geeft geen rente. Uiteraard is dat onacceptabel en probeer ik hier al een tijdje opheldering over te krijgen maar blijkbaar werkt er naast de eigenaar niemand bij dit bedrijf, je krijgt alleen maar frustrerende, nietszeggende antwoorden van allerlei chatbots met menselijke namen ( waarom, heel verwarrend, bestaan er mannelijke en vrouwelijke chatbots ?) maar een menselijke collega, waar ze iedere keer naar verwijzen duikt nooit op. Na de eerste chatbot conversatie zonder resultaat, ga je naar de zogenaamde sos support, maar hier duikt dezelfde chatbot met dezelfde naam en hetzelfde riedeltje weer op. Dan maar uiteindelijk de noodhulp knop gebruikt, die dan hopelijk iemand wakker schudt, maar niets is minder waar, je zou dan met een beveiligde lijn met iemand kunnen spreken, alleen geven ze niet aan hoe dat zou moeten en dus ook geen telefoonnummer, de andere optie is weer chatten, maar zie bovenstaande relaas, weer dezelfde chatbot met dezelfde geautomatiseerde antwoorden. Na 4 uur geen stap verder. Ik vind het onbegrijpelijk dat zo'n schimmig bedrijf ooit een bankvergunning heeft gekregen. Ik wil iedereen waarschuwen voor deze 'bank' Datum van laatste ervaring: 25 april 2025
Ik begon iets te verdienen aan deze bank. Er zijn niet veel digitale banken die deze mogelijkheid bieden in een betrouwbare omgeving. De rentetarieven zijn behoorlijk goed, het handelen in aandelen kan in de toekomst wat opleveren.
Super dat het pro abonnement na een update gratis is geworden voor studenten. Ik doe mijn laatste jaar in deeltijd en het is fijn om een paar maanden een gratis abonnement te krijgen, het is niet veel maar toch iets! De renteverlaging is een beetje jammer, maar zo werken de banken, de ECB is vaak doorslaggevend. Toch kun je sparen en zorgen dat je geld wat opbrengt.
In Nederland is dit de beste bank. Ze zijn iets duurder dan Revolut of N26, maar hebben een gebruiksvriendelijkere app en bijna oneindig veel IBAN's voor rekeningen. Ik kan digitale passen creëren en ze personaliseren, ik gebruik één pas vaak alleen om een keer in een Chinese winkel te betalen :) Daarna wis ik deze gewoon of gebruik dynamische CVC’s. Zo ben ik 100% zeker dat ik me nooit meer zorgen hoef te maken dat iemand geld opneemt van die pas. De beveiliging kan een beetje overdreven zijn, ik heb gehoord dat ze rekeningen blokkeren van bepaalde mensen die ze verdenken van wangedrag. Dat is mij nog nooit overkomen, ik doe vast niets verkeerd.
Wat is er beter dan een bank die via verschillende abonnementen verschillende diensten aanbiedt? Eerst begreep ik hun bedoeling niet helemaal, maar toen ik Bunq core probeerde, was ik verkocht en nu denk ik erover om te upgraden.
Het gebruik voor transacties gaat zoals gebruikelijk. Maar ze hebben de bankapp, en dus niet een reis- of beleggingsapp, overladen met onnodige dingen, wat ik eerlijk gezegd niet zo fijn vond.
Ik vond deze mobiele bankapp fijn, omdat ze, in tegenstelling tot sommige andere banken, een gratis proefperiode aanbieden om te zien of de bank het proberen waard is of niet. Zeer goede zet van bunq en ze zijn echt de moeite waard.
Het lijkt eerst okay, maar dan! Ze hebben je zonder dat je het gemerkt op het duurste abonnement gezet en houden dat voor je verborgen door de rekening onzichtbaar te houden. Pas na een jaar wordt het wel zichtbaar, maar dan hebben ze je al opgelicht voor €300,00. Dan zie je hoe slecht de klantenservice is. Bijna onvindbaar, als het moeilijk wordt Engelstalig, expres niet ingaan op de gestelde vragen bewust of onbewust onzin verkopen en eenzijdig de communicatie verbreken. Begin nooit aan Bunq en ga daar weg als je er al zit, is mijn advies.
Over het algemeen voldoen ze aan mijn behoeften, maar het is niets bijzonders... ik begrijp de hype eromheen niet zo
Ik ben deze bank tegengekomen in een artikel en besloot ze eens uit te proberen. Het is een goede bank en alles werkt precies zoals ze beweren, dus petje af daarvoor.
Ik gebruik deze bank nu een maand en heb net besloten om een abonnement te nemen en ze te blijven gebruiken. Mocht je dit niet weten, er is een proefperiode van een maand waarin je hen kunt uitproberen. Daarna beslis je of je hen wil blijven gebruiken of niet. Mijn ervaring is over het algemeen positief. De functies voor rekeningbeheer zijn eenvoudig en ik waardeer het gemak van de mobiele app voor dagelijkse transacties. Hoewel sommige processen wat traag aanvoelen, is de service over het algemeen betrouwbaar.
Ik ben hier begonnen met het verhandelen van aandelen en ETF's en was een beetje verbaasd dat bunq ook beleggen ging aanbieden. Maar tot nu toe gaat het goed. Ik leer een nieuwe vaardigheid en riskeer op dit moment een minimum, maar ik denk dat ik hier wel beter in zal worden. Ook betaal ik de eerste maanden geen commissies, dus ik geniet van dit voordeel. Interessante feature, ik ben aangenaam verrast. ETF's zijn wel een beetje passief 📊
Erg slecht er is maandag geld overgemaakt bijna 3000 euro via een ing zakelijke dinsdag was het nog niet binnen toen was het kerst en inmiddels is het vrijdag en nog steeds is er geen geld binnen gekomen volgens hun is het nog niet ontvangen door hun echter bij ing staat dat dit al ontvangen is door BUNQ
Sinds 2 weken kan ik niet meer in mijn account. Bunq helpt niet. Ik heb al meer dan 20 keer gemaild en er wordt telkens beloofd dat ze het probleem gaan oplossen, echter dan blijft het stil of 4 mails later wordt dezelfde vraag gesteld. M.a.w. de helpdesk medewerkers lezen niet eens wat ik eerder mailde. Er is geen telefoonnummer om te bellen. 2 weken niet bij je rekening kunnen en zoveel moeite moeten doen om tevergeefs serieus te worden genomen....Het contrast met een echte bank kan niet groter zijn.
Zeer tevreden met dienstverlening. Zowel app, snelheid van overboeken en gebruikersgemak zijn in orde. Spaarrekening met marktconforme rente is eenvoudig te gebruiken, wel met max. 2 overboekingen terug naar R/C per maand. Ik ga er wel van uit dat Bunq - na negatieve berichtgeving - de beveiliging op orde heeft of zeer snel zal verbeteren.
Voordat je een bankrekening opent bij Bunq zou ik eerst het volgende lezen. Bij Bunq is met geen mogelijkheid een persoonlijk contact met een medewerker te krijgen over een simpele kwestie die inmiddels al meer dan 6 maand duurt en nu ongeveer 26 e-mail berichten verder. De e-mailberichten worden alleen maar geautomatiseerd weer beantwoord en geen enkele oplossing of bereidheid tot klant gerichte hulp. Dat het zo ondoenlijk lang moet duren om met een zogenaamde customer-service. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat het zo moet verlopen. Er is geen normale communicatie mogelijk met deze bank, geen persoonlijke mailbox geen telefoonnummer waar je nog iemand krijgt te spreken. Je komt werkelijk met geen enkele mogelijkheid met iemand in contact of komt in een fatsoenlijke mail correspondentie. Het is schandalig dat een bank zo slecht te bereiken is ik hoop maar dat als je dan toch een rekening opent nooit contact hoeft te hebben met deze Bunq bank.
Wat een zootje daar, het loopt goed totdat je hulp nodig hebt en of er geld verdwijnt. Dan is er niemand die er iets van begrijpt. Ik heb mijn 400,- verlies genomen, maar never again!
We hebben geprobeerd om een gezamenlijke spaarrekening te openen. Wat een drama van een customer journey. De opening van de rekening is bij de ene gebruiker afgerond, maar dit wordt niet bij de andere gebruiker herkend. De ene gebruiker kan de rekening ook niet zien. Support is een computer die geen antwoord geeft en je met een link het bos in stuurt. Na 3 uur hebben we de handdoek in de ring gegooid.
Bank heft zonder overleg je rekening op en blokkeert je saldo voor 4 maanden. Ze zijn telefonisch niet bereikbaar en om een antwoord via de mail te krijgen geven ze een termijn van 2 weken aan! Schandalig!
Drie keer vragen om gevens/foto's in te voeren omdat ze het niet kunnen lezen? Chatten lukt niet. Klacht indienen lukt niet. De aangevraagde rekening afzeggen lukt niet. Wanneer je verder de website induikt staat het geschrevene niet in het nederlands. Ik ben klaar met bunq. En dan volgt er een reactie van bunq: Even afgezien van het standaard bla bla verhaal. In het begin nog netjes met "u", waarna ze later overgaan met "je" . We kennen elkaar niet dus gaan we niet tutoyeren lijkt me.
Deze bank geeft niet thuis bij een gezamenlijke (en/of) rekening. In plaats van het totaalbedrag en de totale rente zie je alleen het totaalbedrag en de helft van de rente. Zogenaamd hebben ze de rente gesplitst over de twee rekeningen. Let op! Dit is niet juist. Je ontvangt maar de helft van de rente. Het is heel moeilijk om daar met de supportafdeling over van gedachte te wisselen. Zij snappen niet dat je rente misloopt en bestolen wordt!
Ik houd van de cashbackfuncties die ik krijg bij bunq, vooral die voor het openbaar vervoer en restaurants. Met deze cashback betaal ik praktisch de maandelijkse kosten bij bunq 😀
Wat een ongelofelijk slechte bank is dit. Alleen maar hele slechte ervaringen met de helpdesk. Die nooit helpt en je in je sop laat gaarkoken. Ze zijn geld kwijt van mn rekening. En lossen het niet op. Onbetrouwbaar zooitje daar.
Ze hebben per ongeluk mijn 2 bankpassen geblokkeerd en alleen per chat bereikbaar. Wacht nu al 3 dagen op antwoord. Zeer slecht dit
Nu realiseer ik me waarom neobanken tegenwoordig aan de top staan, vooral bunq.🏦 Deze bank neemt niet alleen de hoogste positie in alle beoordelingen in, maar wordt vergeleken met concurrenten ook beschouwd als de beste mobiele app. Ze hebben in de jaren dat ze diensten leveren al veel uitdagingen overwonnen om te worden wat ze nu zijn. ☝️ Ik ben echt blij dat ik een toegewijde klant van deze bank ben, vooral omdat het mijn leven drastisch vereenvoudigt. Ik beheer alles via de mobiele app. Als ik vragen heb, zoek ik het antwoord bij de Veelgestelde vragen en dat was het. Bovendien is er een leuke community opgebouwd rond dit merk, dus je kan chatten met medegebruikers. Kan het nog beter? Waarschijnlijk wel, maar dan kan geen enkel bedrijf ze bijhouden.😁
Een misvatting die ik had is dat ik met mijn Easy Bank abonnement een persoonlijke rekening + gezamenlijke rekening kon hebben. Maar er blijkt bij bunq geen "hoofdrekening" te zijn. Elke rekening/IBAN wordt "subrekening" genoemd. Dus eigenlijk zouden één persoonlijke rekening en één gezamenlijke rekening in totaal twee subrekeningen zijn! En daar moet je extra € voor betalen. Zo werkte het tenminste bij mij. Bunq moet dit echt ophelderen.
Ik gebruik bunq - niet perfect, maar ze lossen dit soort problemen super snel op.
Uitstekende moderne bankervaring! Ik gebruik bunq nu een tijdje en het is geweldig. De app is super gebruiksvriendelijk, overboekingen gaan snel en ik waardeer hun milieuvriendelijke initiatieven zoals het planten van bomen bij elke aankoop. Meerdere rekeningen beheren gaat eenvoudig. Klantenservice is ook top!
Bunq is een fijne bank. Ik kan er al mijn gewenste geldzaken met gemak regelen, zakelijk en prive. Veel neo banken hebben beperkte functionaliteiten maar bunq biedt alles wat je nodig hebt om tje geldzaken onder controle te houden. buiten dat bunq een fijne bank is, is het ook een mooie bedrijf dat innovatie in de baken sector uiterst serieus neemt, en constant nieuwe features introduceert, test en verbeterd. een frisse speler in het bankenlandschap.
Ik weet zeker dat bunq erg handig en nuttig is voor persoonlijk gebruik, maar de echte schat is volgens mij hun zakelijke rekening. Ik zou elk klein of zelfs middelgroot bedrijf aanraden om bunq te overwegen als ze op zoek zijn naar een bank. De aanmeldprocedure is eenvoudig en ongecompliceerd, het kostte me letterlijk 5 minuten om me aan te melden en mijn rekening was klaar. De functies die je tot je beschikking hebt zijn eindeloos en heel handig. Zo wordt budgetteren eenvoudiger en kun jij je concentreren op wat echt belangrijk is: het ontwikkelen van je bedrijf.