Menzis reviews

Deze pagina is samengesteld na analyse van 132 recente reviews uit 4 bronnen.

Status: al meer dan 10 jaar klant bij Menzis. Door verhuizing is een rekening van 36,85 euro aan mijn aandacht ontsnapt. Ik heb deze rekening wel op tijd betaald, maar daar had ik het betalingskenmerk bij moeten schrijven (Ik dacht intussen dat ik gewoon netjes betaald had, maar dit bedrag is toen in mindering gebracht op mijn maandbedrag, hoorde ik pas vandaag!). Menzis stuurde dus een herinnering van deze rekening, die ik al betaald had. In de tussentijd is mijn adres gewijzigd en kreeg ik een aanmaning van GGN op mijn nieuwe adres. Ik schrok me wild en belde Menzis. Daar kreeg ik het advies dit bedrag direct te betalen, dan zou alles in orde komen. Dat heb ik gedaan, maar aan Menzis o.v.v. Mijn verzekerdennummer. Dat had ik dus aan GGN moeten betalen, bleek achteraf, want ik ontving weer een aanmaning, ditmaal met incassokosten. Ik stuurde een mail met uitleg naar GGN en Menzis. Hier is niet op gereageerd. Ik heb gebeld met GGN en bezwaar gemaakt met als bewijs een rekeningafschrift, daar stond twee keer het verschuldigde bedrag als betaald. Mijn bezwaar is afgewezen door GGN, in overleg met Menzis. Ik kreeg daar een mail over van GGN. Dus weer bellen met Menzis. Daar werd mij de les gelezen. Ik had het betalingskenmerk goed moeten vermelden, zeiden ze me. Ik had pech: de incassokosten moet ik gewoon batalen. Inderdaad, ze konden zien dat ik het bedrag twee keer had overgemaakt, maar ik kon toch niet verwachten dat ze van al hun klanten handmatig het betalingskenmerk zouden checken? En ze konden ook zien dat ik al jaren netjes betaal, maar ze konden niets voor mij doen. Weer met GGN gebeld. Afgesproken dat ik het bedrag nogmaals zou betalen, maar dan aan hen. Er werd een duidelijke notitie gemaakt en een betalingsstop, zodat de kosten niet nog hoger zouden oplopen. De incassokosten wil ik nadrukkelijk NIET betalen. Mijn vriend, ook verzekerd bij Menzis, belde vanaf zijn werk, hoorde het verhaal en werd boos. Hij belde met Menzis. Hij kreeg daar het antwoord dat ik maar moest terugbellen, wie weet konden zij coulance verlenen. Want dat stuk van het betalingskenmerk zou het probleem moeten zijn. Zij konden natuurlijk verder niets zeggen, aangezien ik dan zelf moest bellen. Ik belde weer met Menzis. Coulance kon niet worden verleend, aangezien ik al bezwaar had gemaakt (?). Kennelijk doelden ze op mijn onbeantwoorde mail? Maar ik sputterde: ik ben toch van zins altijd te betalen en Menzis hééft dit bedrag ook al drie keer (waarvan de laatste keer via GGN) ontvangen? Wat is dan het probleem? De servicedeskmedewerker ging lang in overleg met een collega en zei dat ik de incassokosten gewoon moet betalen. Het gaat mij nu echt om het principe. Het zou voor mij en mijn familie reden zijn om op te stappen als Menzis zo met haar klanten omgaat. Jammer, want ik ben al die jaren niets dan tevreden geweest. De medewerkers van Menzis zeggen het te begrijpen, maar daar heb ik, een welwillende klant, niets aan.

✓ Menzis Goedemiddag Fenna,

Ik heb je mail ontvangen en zojuist je een antwoord gestuurd, dat je verzoek in behandeling is bij onze afdeling klachten en bezwaar. Zij zullen hier verder over informeren.

met vriendelijke groet,
Brigit Mousa
Menzis

ik ben al jaren verzekerd bij de menzis goedkoop en nooit een probleem mee gehad

✓ Menzis Goedemorgen Tino,

Fijn dat je al zo lang bij ons verzekerd bent! Mocht je ooit ergens tegenaan lopen. Laat dit ons dan gerust weten.

Jessica Booij Menzis

Ben er al heel lang verzekerd en het werkt altijd goed. Betaal met automatische incasso en heb nooit problemen. Ben gelukkig gezond

✓ Menzis Goedemorgen Munter,

Goed om te lezen dat je zo tevreden bent! Ben je al bekend met ons SamenGezond programma? Hiermee spaar je punten die je in kunt ruilen voor artikelen in onze webshop of een korting op je premie. Zie: https://samengezond.menzis.nl/ voor meer informatie.

Jessica Booij Menzis

Sinds 1 januari zijn we overstapt van Menzis naar Delta lloyd. Nog steeds krijgen we rekeningen toegestuurd, automatische afschrijvingen, etc. Automatisch incasso is inmiddels geblokkeerd. We hebben al meerdere malen met Menzis contact gehad. Volgens een medewerker is het miscommunicatie en zijn we nu dubbel verzekerd. Na nog meer telefoontjes is er bevestigt dat we uitgeschreven zijn en de laatste 'eigen risico' rekeningen kunnen we negeren. Nu (half jaar na verstappen) krijgen we het incasso bureau GGN achter ons aan. Bij Menzis staat er nog een rekening van E42,28 open. Wederom hebben we contact opgenomen en zou dit opgelost worden... we wachten nog steeds op bevestiging van Menzis. Het incasso bureau heeft de volgende dreigbrief alweer laten bezorgen. Moeten wij nu maar blijven betalen omdat Menzis incapabele medewerkers en een slecht software systeem heeft? Moeten burgers bang zijn om over te stappen, omdat men geterroriseerd wordt met rekeningen en dreigbrieven? Op de site van Menzis is een klacht achterlaten (weer) niet mogelijk, de site is wegens onderhoud (weer) niet toegankelijk.

✓ Menzis Goedemorgen John,

Wat een vervelende situatie. Ik kan me goed voorstellen dat je dit gevoel krijgt. We lossen het graag zo spoedig mogelijk voor je op! Zou je in een e-mail naar social@menzis.nl je verzekerdenummer of BSN en een verwijzing naar deze klacht willen delen?

Jessica Booij Menzis

Van de reumatoloog heb ik activia voor geschreven ge- kreegen al jaren. Nu krijg ik een tijdje Mijlan naar weer een poosje krijg ik Auro, weer een ander medizijn de fabriek be staat niet meer, gelogen door de apotheek dat bleek op het internet bestaat het wel, maar kreeg ze niet was te duur natuurlijk.Menzis en apotheek verdienen er meer aan de passent zijn de dupe. Ik zal er mee moeten leven ondanks alle bij werkingen. Bedant menzin ga zo door. Gerrit Blekkenhorst.

✓ Menzis Goedemiddag Gerrit,

in je bericht lees ik dat je te maken hebt met verschillende merken van de medicatie die je gebruikt. Ik begrijp dat dit verwarrend is.

Als je van preferente middelen gebruik maakt, kan het zijn dat je bij de apotheek of apotheekhoudende huisartsen een ander merk/doosje meekrijgt dan dat je gewend was. Omdat de werkzame stof en de sterkte precies hetzelfde is, kun je zonder problemen overstappen op tabletten van de ene naar de andere leverancier.

Heb je naar aanleiding van de overstap naar een andere leverancier toch klachten? Dan adviseer ik je om contact op te nemen met je huisarts. Als je huisarts beslist dat het medisch niet verantwoord is om het andere merk te gebruiken, kan hij dit aangeven op het recept en mag de apotheek de duurdere variant afleveren.

Heb je nog vragen hierover? Stuur dan gerust een e-mail naar social@menzis.nl

Ik wens je een fijne dag toe.

Marcelle Middendorp
Menzis

04.15 uur........geen klachten over menzis behalve ( hoe Hollands kan het zijn) de prijs. Brengt mij dan ook direct op de kosten die medicatie met zich meebrengen. Ik vind het super dat jullie de prijzen van de medicijnen in de gaten houden om zo dezelfde zorg te kunnen bieden voor minder geld. Helaas gaat het hier even mis. Omecat, vervanger voor omeprazol, geeft namelijk andere zorg voor een uiteindelijk misschien wel een hogere prijs....... Ik dacht echt dat het aan mij lag...... , maar na de zoveelste nacht wakker te liggen van de jeuk en droge mond, toch maar eens gaan zoeken op omecat! Mijn vermoeden word door vele bevestigt. Sind ik namelijk omecat van apotheker heb gekregen, is het met m'n lichaam helemaal mis..... Om maar te zwijgen over m'n humeur. (Jeuk maakt meer kapot den je lief is). Beste menzis, ik heb dan ook 3 vragen...... Als u zoveel negatieve reacties krijgt over een "preferentie" medicijn....... Is het dan niet beter om het uit de preferentielijst te halen? Doet u onderzoek naar de preferentie medicijnen, of gaat u af op het oordeel van de verkopende partij van het preferentie medicijn? En wat gaat u doem om mijn 8 te veranderen in een 9? Straks direct de huisarts bellen om dit met hem te bespreken.....al zal hij waarschijnlijk wel al op de hoogte zijn van de verschillen omecat-omeprazol. Met een momenteel iets minder vriendelijke groet, J.D. te R.

✓ Menzis Hoi Jeroen,

Bedankt voor het delen van je ervaring. Ik begrijp dat je last hebt van vervelende bijwerkingen sinds je Omecat gebruikt. We hebben de verschillende berichten over het middel Omecat intern onder de aandacht gebracht bij de betreffende afdeling.

Ik adviseer je voor nu contact op te nemen met je huisarts en de klachten te bespreken. Mocht de huisarts het gebruik van Omecat medisch gezien niet verantwoord vinden dan kan hij/zij dit aangeven op het recept. De apotheek mag dan de duurdere variant afleveren.

Kom je er op deze manier niet uit? Mail dan gerust naar webcare@menzis.nl.

Met vriendelijke groet, Jessica Booij Menzis

Onvoorstelbaar..heb n afwijzing gekregen van menzis mbt machtiging vetschortresectie..omdat ik volgens hun geen smet plekken heb of n hangende vel tot 1/4 deel van mijn boven benen..maar watcik wel heb is gewoon nog n hangende buik ipv vellen..niet elk mens is t zelfde..weet ook niet waarom ik geen vel overschot heb maar n buik overschot .ze hebben wel foto gevraagd ervan maar niet persoonlijk gesprek om t laten zien dat n hangende buik ook nadelen heeft

✓ Menzis Hoi Chantal,

Ik begrijp je teleurstelling naar aanleiding van de afwijzing. Het beoordelen van een machtiging doen we aan de hand van door de overheid vastgestelde voorwaarden. Een medisch specialist binnen Menzis neemt je aanvraag in behandeling. Hij beoordeelt of er een mogelijkheid tot vergoeding is.

Wanneer je is gevraagd een foto op te sturen, adviseer ik je deze spoedig door te sutrent. De medisch specialist zal je aanvraag na ontvangst opnieuw beoordelen.

Heb je aanvullende vragen? Mail gerust naar social@menzis.nl.

Ik wens je ondanks alles een hele fijne dag toe. Met vriendelijke groet, Jessica Booij Menzis.

Ze zijn goedkoop snel en alles word op een goede manier geregeld

✓ Menzis Hoi Jordi,

Bedankt voor het delen van je ervaring!

Menzis

Laten we hopen dat het interne doorgeven van de klachten chten over Omecat ook werkelijk tot verandering leidt. Ik herken de klachten die ontstaan na de wisseling van het goedwerkende Omeprazol naar Omecat. Volgens mij leidt dit niet tot minder maar tot meerkosten.

✓ Menzis Hi Willemien,

Bedankt voor het delen van je ervaring. We hebben inmiddels meerdere berichten over Omecat ontvangen en brengen deze berichten intern onder de aandacht.

Ik adviseer je contact op te nemen met je huisarts en de klachten te bespreken. Mocht de huisarts het gebruik van Omecat medisch gezien niet verantwoord vinden dan kan hij/zij dit aangeven op het recept. De apotheek mag dan de duurdere variant afleveren.

Menzis

Fijne, duidelijke zorgverzekeraar die doet wat ze hoort te doen. Zonder haken of ogen, gewoon duidelijk. En voor een zeer betaalbare premie. Nota s worden meteen vergoed zonder dat je het te betalen bedrag eerst zelf voor moet schieten. Ze vergoeden vanuit het basispakket voor mij de belangrijkste dingen, dus ik hoef niey eens een aanvullende verzekering erbij te nemen. Ideaal!

Ze tonen totaal geen begrip voor een situatie en denken ook niet mee met de klant. Ze wijzen letterijk elke machtiging af met iedere keer een andere smoes! volgend jaar gegarandeerd overstappen.

✓ Menzis Goedemiddag Amir, jammer te lezen dat je deze ervaring met ons hebt! Kun je een verzekerdenummer of BSN met ons delen in een e-mail naar social@menzis.nl? We zoeken graag voor je uit waarom je machtiging telkens wordt afgewezen. Met vriendelijke groet, Jessica Booij Menzis.

Slechte verzekering ,oplichters

✓ Menzis Hoi Nadia, ik begrijp uit je bericht dat je een vervelende ervaring met ons hebt gehad. Als je wilt mag je een toelichting en je gegevens met ons delen in een e-mail naar social@menzis.nl. We zien je e-mail graag tegemoet. Met vriendelijke groet, Jessica Booij Menzis.

Over het algemeen ben ik tevreden over menzis. Mijn ouders zijn diegene die voor menzis hebben gekozen dus ik spreek ook namens hun. Tot nu toe is alles wat verzekerd moest worden verzekerd (denk aan podotherapeut, orthodontist, diëtist etc.) En de klantenservice is ook prima, meestal vriendelijk aan de telefoon en informatief.

Hallo, Ook hier slechte ervaring met Omecat, maagzuur, misselijk, duizelig. Hiervoor gebruikte ik gewoon Omeprazol, nooi klachten en zeker nooit maagzuur! Ik lees veel over slechte ervaringen, misschien een reden voor Menzis om weer terug te gaan naar Omeprazol, dat moet toch kunnen lijkt mij? Als ik het goed begrijp kan ik gewoon even naar mijn huisarts bellen en dan krijg ik weer Omeprazol? Mvg, Caroline

✓ Menzis Hoi Caroline,

Wat vervelend dat je deze klachten ervaart. We hebben inderdaad via deze site meerdere meldingen over Omecat ontvangen. Ik breng dit intern onder de aandacht. Ik adviseer je contact op te nemen met huisarts en je klachten te bespreken. Mocht de huisarts het gebruik van Omecat medisch gezien niet verantwoord vinden dan kan hij/zij dit aangeven op het recept. De apotheek mag dan de duurdere variant afleveren.

Hopelijk is er snel een passende oplossing!

Menzis

Menzis is een zeer goede zorgverzekering! Niet te duur uitgebreide dekking nette en duidelijke klantenservice.ook p er r mail km rijg je snel antwoord vaak binnen 24 uur al!dat vind ik een compliment waard!

✓ Menzis Goedemorgen Hendra, bedankt voor je mooie compliment! Met vriendelijke groet, Jessica Booij Menzis

Ik kreeg onlangs van de apotheek Omecat ipv de gebruikelijk Omepraol omdat dat door de verzekering zo bepaald was. Ik kreeg er geen bijsluiter bij. Vandaar dat ik de bijwerkingen dan ook niet in verband beacht met het medicijn: aften, droge mond, smaakverandering, pijnlijke tong en ook oorsuizen. Vandaag bij de tandarts de klachten besproken. Die raadde aan te informeren naar bijwerkingen van medicijnen die ik gebruik en jawel, raak! Bij omecat staan deze bijwerkingen beschreven. Ik heb er heel veel last van, vooral de ften en droge mond dus ik zal aan de huisarts vragen of ik weer omeprazol kan krijgen. Als ik het zo lees is de Omecat geen succes.

✓ Menzis Goedemorgen,

De bijwerkingen klinken erg onprettig! Wat fijn dat de tandarts met u meedenkt! Omeprazal valt inderdaad onder ons preferentiebeleid. Bent u op de hoogte van ons preferentiebeleid? We hebben een toelichting op onze website vermeld staan. Zie: https://www.menzis.nl/over-menzis/gezondheid-en-zorg/preferentiebeleid-geneesmiddelen. Mijn advies is inderdaad ook om in overleg te gaan met uw arts. Als de arts beslist dat een behandeling met een preferent geneesmiddel niet medisch verantwoord is vermeldt hij/zij MN (medische noodzaak) op het recept. De apotheek mag dan de duurdere variant afleveren. Deze variant wordt onder aftrek van het eigen risico volledig vergoed.

Hopelijk is er in overleg met de arts snel een passende oplossing voor u!

Menzis

Na jarenlang dezelfde maagzuurremmer te hebben geslikt ( Omeprazol 20 mg) kreeg ik ineens Omecat 20 mg voorgeschreven. Al na een paar dagen kreeg ik jeuk over mijn hele lijf en zelfs mijn brandend maagzuur stak weer de kop op, en ook had ik vanaf dat moment problemen met in slaap te komen. Ik heb onmiddellijk contact met mijn apotheek opgenomen en hoorde dat Mezis de Omeprazol niet meer vergoed, en over is gegaan op Omecat. Bij het afhalen van het medicijn werd er wel door de apotheek verteld dat het een andere pil was maar met dezelfde werkzame stoffen. Dit blijk dus bij zoeken op Internet niet helemaal te kloppen, en zitten een paar andere stoffen in. In overleg met apotheek krijg ik vanaf morgen weer mijn oude pillen voor 2 weken, daarna evalueren of het geholpen heeft! Ben benieuwd!

✓ Menzis Goedemorgen,
Wat vervelend dat de wisseling van medicatie zoveel extra klachten oplevert! Omeprazol valt inderdaad onder ons preferentiebeleid. We hebben op onze website een toelichting geschreven inzake het preferentiebeleid. Zie: https://www.menzis.nl/over-menzis/gezondheid-en-zorg/preferentiebeleid-geneesmiddelen. Wanneer iemand klachten ervaart adviseren we om in overleg te gaan met de voorschrijver van de medicatie. Als de arts beslist dat een behandeling met een preferent geneesmiddel niet medisch verantwoord is vermeldt hij/zij MN (medische noodzaak) op het recept. De apotheek mag dan de duurdere variant afleveren. Deze variant wordt onder aftrek van het eigen risico volledig vergoed. Wel moet een preferent middel eerst geprobeerd zijn, voordat de arts kan verklaren dat er medische noodzaak bestaat voor een niet preferent middel. Hopelijk is er in overleg met de arts snel een passende oplossing voor u!
Menzis

Aantal keer gebruik moeten maken van mijn zorgverzekering nooit problemen gehad

✓ Menzis Hoi Ctijn,

Fijn te lezen dat je zo tevreden bent!

Met vriendelijke groet, Jessica Booij Menzis

Gebruik al jaren omeprazol, nu een ander merk daarvan, omecat . Echt een drama . Na 2 dagen gebruik al maagzuur en nu steeds meer maagpijn, misselijkheid en hoesten . voel me knap beroerd. het middel werkt niet

✓ Menzis Goedemorgen Marleen,

Vervelend dat je last hebt van deze bijwerkingen. Heb je deze al besproken met je huisarts? Als je arts besluit dat een behandeling met dit middel niet medisch verantwoord is, zal hij een medische noodzaak afgeven voor een ander geneesmiddel.

Jessica Booij Menzis

Ik heb 3 gespreide betaling lopen bij menzis en menzis wil er niet 1 betaling van maken omdat dat niet kan volgens hun. Door deze regeling betaal ik nu bijna een bedrag van rond 100 euro af. Hier door kom ik in de problemen met het betalen van mijn andere rekening. wat ze wel doen is het bedrag van de 3 betalingen in 1 bedrag af schrijven. Dit kan echter dus wel. heb diverse mail en telefoon contact gehad maar ze willen niks weten van een oplossing. Heb voorgesteld dat ze wachten tot mei zodat ik het met mijn vakantie geld kan betalen wederom geen reactie. hoop excuses en gelul daar koop ik niks voor

✓ Menzis Goedemorgen Ronald,

Ik kan me voorstellen dat dit een hele lastige situatie voor je is! Zou je je gegevens met ons willen delen in een e-mail naar social@menzis.nl? Dan bekijken we voor je wat de mogelijkheden zijn.

Jessica Booij
Menzis

Geachte heer, mevrouw, Al jaren is het voor mij helaas noodzakelijk dat ik maagzuur remmers moet gebruiken, al een aantal keren kreeg ik een ander medicijn, omdat het gebruikte medicijn of uit de handel was genomen of te duur was. De laatste jaren gebruikte ik Nexium 2 x 40 mg en dit werkte bij mij geweldig om financiële redenen, mocht de apotheek dit niet meer verstrekken. Na een tweetal andere middeltjes kreeg ik uiteindelijk vorig jaar Omeprazol Activis 40 mg. Dit medicijn werkte perfect en ik voelde me ook stukken beter. Nadat ik begin van dit jaar een hartinfarct kreeg en ik hierna het verstandiger vond om van huisarts en apotheek te veranderen ( dit om dat deze beide veel dichter bij mijn woonadres gevestigd zijn ), kreeg ik plotseling Omecat 40 mg. Dit medicijn werkt totaal niet voor mij, ik krijg het zuur al als ik naar een glas water kijk, daarnaast is mij opgevallen dat ik last heb van vermoeidheid en regelmatig duizelig ben. Even voor alle duidelijkheid ik ben al jaren klant bij Menzis en ben altijd op een correcte wijze geholpen! Wat kan ik er aan doen om Omeprazol activis weer terug te krijgen, zodat ik geen last meer heb van nare vervelende bijwerkingen. Ik hoor graag van u? Met vriendelijke groet, Rob

✓ Menzis Beste Rob,

Wat een heftig verhaal. Het kan niet de bedoeling zijn dat je dergelijke bijwerkingen krijgt van dit geneesmiddel! Heb je je klachten al besproken met je huisarts? Als je arts besluit dat een behandeling met dit middel niet medisch verantwoord is, zal hij een medische noodzaak afgeven voor een ander geneesmiddel. Wil je meer informatie, of heb je aanvullende vragen? Stuur dan gerust een e-mail naar social@menzis.nl.

Jessica Booij Menzis

Na altijd omeprazol te hebben gekregen, nu plotseling omecat. Dit zal dezelfde werkzame stof bevatten, maar de hulpstoffen zijn niet hetzelfde. Dat omecat goedkoper is ontkent mijn apotheker. Het gaat er toch hopelijk bij de Menzis wel om om de mensen te helpen of wordt er toch alleen gekeken naar het goedkoopste?

✓ Menzis Hoi C.a,

Bedankt voor het delen van je ervaring. Het is absoluut niet de bedoeling dat je dit gevoel krijgt, ik leg je daarom graag uit hoe het precies zit.

Vaak zijn er meerdere geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof op de markt. Bij sommige geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof heb je alleen recht op een zogenaamd preferent geneesmiddelen.

Als je van preferente middelen gebruik maakt, kan het zijn dat je bij de apotheek een ander merk/doosje meekrijgt dan dat je gewend was. Soms kan het zijn dat het medisch niet verantwoord is om een ander merk te gebruiken. Als je arts besluit dat een behandeling met een preferent geneesmiddel niet medisch verantwoord is, vermeldt hij MN (medische noodzaak) op het recept. De apotheek mag dan de duurdere variant afleveren.

Met vriendelijke groet, Jessica Booij Menzis

Ik heb goede ervaringen met Menzis, maar wil jullie vertellen dat overstappen van omeprazol Actavis naar Omecat een grote vergissing is. Actavis hielp goed tegen de hoestbuien door de reflux maar sinds ik omecat gebruik zijn ze weer helemaal terug. En ik ben niet de enige met slechte ervaringen met Omecat!

✓ Menzis Hoi Jo,

Vervelend te lezen dat je deze bijwerkingen krijgt. Heb je dit al besproken met je huisarts? Indien hij aangeeft dat een preferent geneesmiddel voor jou niet medisch verantwoord is. Mag de apotheek alsnog de duurdere variant afleveren. Heb je aanvullende vragen? Stuur gerust een e-mail naar social@menzis.nl.

Met vriendelijke groet, Jessica Booij Menzis

Met de PMA zorgverzekering houd ik aan het eind van de maand ongeveer 5 euro over!

✓ Menzis Hoi Floor,

Dat doe je goed! Van € 5 Kun je een heleboel leuke dingen doen :-)

Met vriendelijke groet, Jessica Booij menzis

17 dagen geleden Menzis, een goede zorgverzekeraar Menzis is een mensenmens zorgverzekeraar; ze doen veel voor hun klanten en je kunt er ook punten sparen om daarna cadeaus te bestellen; gratis of met een kleine bijbetaling. Bij Samen Gezond kun je een puzzel maken of een video bekijken (en dan een verborgen code doorgeven); op die manier verdien je punten maar ook als je je zorgverzekering automatisch laat overmaken, verdien je punten. Ook zorgt Menzis ervoor dat je gezond meedoet door bijv. te gaan fietsen of sporten en je verdient hier ook punten mee. Al met al; neem een zorgverzekering bij Menzis; goedkoop en leuk !

✓ Menzis Hoi Ali,

Wat leuk dat je zo enthousiast bent over ons SamenGezond spaarprogramma. Bedankt voor het delen van je ervaring en succes met sparen.

Met vriendelijke groet, Monique van Kalker Menzis

Na jarenlang vol tevredenheid Omeprazol Actavis te hebben gebruikt voor mijn scheurtje in het middenrif,moest ik tot mijn verbazing vaststellen,dat ik Omecat meekreeg van de apotheek "omdat Menzis dat wil".Na een paar dagen kreeg ik verschrikkelijke maagpijn(kon niet meer slapen!)en na elke hap of slok(zelfs water)kreeg ik oprispingen.Jullie moeten mij niet proberen wijs te maken,dat Omecat hetzelfde is als Omeprazol;dat is gewoon niet waar. Gelukkig geeft de huisarts medische noodzaak aan voor de Omeprazol en hoop ik binnen een paar dagen van pijn en oprispingen verlost te zijn.

✓ Menzis Hoi Femke,

Wat vervelend dat je zoveel last hebt gehad van de Omecat, hopelijk gaat het snel beter met je. Ik leg je graag uit waarom we met het preferentiebeleid werken.

Vaak zijn er meerdere geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof op de markt. Bij sommige geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof heb je alleen recht op geneesmiddelen die door Menzis zijn aangewezen. Dit zijn de zogenaamde preferente geneesmiddelen. Dit doen we om, waar mogelijk, de kosten zo laag mogelijk te houden. De werkzame stof in het preferente middel is precies hetzelfde als de werkzame stof in het middel dat je gewend bent.

De huisarts heeft aangegeven dat een behandeling met een preferent geneesmiddel voor jou niet medisch verantwoord is. In dat geval mag de apotheek de duurdere variant afleveren.

Monique van Kalker
Menzis

Wij zijn al jarenlang verzekerd bij Menzis en dit tot volle tevredenheid. Zij zijn niet de goedkoopste aanbieder, maar hebben service hoog in het vaandel staan en dat vinden wij minstens zo belangrijk. De klantenservice is vriendelijk en oplossingsgericht. Zij proberen zich in de klant te verplaatsen en dragen goede oplossingen aan. Afspraken worden nagekomen. Al met al een prima zorgverzekeraar.

✓ Menzis Goedemorgen Carmen,

Dit brengt een glimlach op mijn gezicht! Bedankt voor het delen van je ervaring!

✓ Menzis Hoi Gerda,

Goed te lezen dat je zo actief met ons SamenGezond programma bezig bent! Bedankt voor het delen van je ervaring en alvast een fijn weekend gewenst!

Jessica Booij Menzis

Mijn ervaring is ben goed verzekerd word altijd netjes te woord gestaan duidelijke uitleg Netjes gespreid betalen eigen risico . Aanschaf van enkelbrace werd ook zeer snel uit betaald paar dagen later had ik het al. Ik kan bij menzis met al mijn vragen terecht word goed geholpen dus voor mij geen ander

✓ Menzis Goedemorgen Irma,

Wat leuk om je ervaring te lezen! Bedankt voor het delen!

Menzis

In november gemaild over vergoeding acne voor 2016, waar wij al jaren de behandeling krijgen. Zou ook in 2016 vergoed worden, nu blijkt dit echter niet het geval. Voor niets aanvullend pakket 2 verzekerd. Slechte informatie verstrekking.

✓ Menzis Hoi Anja,

Vervelend dat je nog niets hebt gehoord, excuses hiervoor. Ik heb contact opgenomen met mijn collega die de klacht in behandeling heeft. Hij neemt vandaag nog contact met je op.

Monique van Kalker
Meer Menzis reviews