Zwitserleven reviews

2.3
Positief9%
Neutraal0%
Negatief91%
Periode202320222021
Lid
Hans
26-09-2023

Waardeloze club! Maakt totaal niet waar wat zij beloven. Wat mij betreft een Zwitserleven gevoelloos verhaal.

Offerte en identificatie gingen goed maar daarna een hele slechte service. Ik moest zelf bellen voor de polis terwijl de pensioenbedra-

gen al weken op hun rekening stond. Uiteindelijk toezegging via de mail gehad dat de polis via de post opgestuurd zou worden (hoezo digitale tijdperk?) maar tot op heden niets ontvangen. Toch maar ff via Digid ingelogd en warempel; polis aanwezig. Nu nog wachten op daadwerkelijke overmaking naar mijn rekening. Ik houdt mijn hart vast.

Andre
29-08-2023

Onpersoonlijke organisatie, 3x gebeld, desbetreffende persoon niet aan wezig en bellen nooit terug. Spijt als haren op mijn kop om daarmee in zee tegaan. Mensen doe het niet bij zwitserleven

Sven
04-06-2023

Dacht hier een goede pensioen polis te hebben maar niets is minder waar. Een grote chaos wat je krijgt aan informatie, telkens wéér andere en verkeerde bedragen. Moet constant alles nabellen (40 min in de wacht) en dan nog wordt je niet veel wijzer. Website werkt totaal niet, geen informatie beschikbaar of "er is iets fout gegaan, probeer het later nog eens". Een ster is nog teveel, wat een vreselijke puinhoop!

Deze reviews zijn ouder dan een jaar.

John
05-01-2023

Indexatie niet bekend bij het Zwitserleven gevoel👎🏿

Kees
29-12-2022

Geen "zwitserleven" gevoel. Ben 69 en heb berekend dat ik pas enkel mijn eigen geld terug heb als ik 94 ben. Bovendien is pensioen niet geïndexeerd. Pensioenmaatschappijen zijn gewoon oplichters. Je krijgt een gegarandeerd eindbedrag maar wat je met dat eindbedrag aan kan kopen wordt niet over gerept.

Als ik alles van te voren geweten had zou ik nooit met zwitserleven in zee gegaan zijn maar had ik een pensioen zelf opgebouwd via een beleggingsfonds of zo iets dergelijk. Belastingvoordeel is ook maar betrekkelijk.

Pet
17-10-2022

Pensioen

Ik heb Zwitserleven gevraagd om een wijziging te verwerken in mijn pensioenvoorziening. Dit verzoek hebben zij ontvangen. Na een maand een herinnering gestuurd. Geen reactie. 2 weken later een klacht. Geen reactie. Na 2 weken gebeld. Na 20 minuten wachten heeft (een behulpzame) medewerker bericht dat het wijzigingsverzoek nog niet is behandeld. Hij zou de verantwoordelijke afdeling nog eens benaderen.

Mohammad
06-03-2022

Ik krijg €0 voor mijn pensioen, omdat volgens Zitserleven de kosten tot wanneer ik met pensioen ben hoger zijn dan wat ik en mijn werkgever betaald hebben. Dus duizenden euro is naar prullen bak gegaan.

Ralph
26-12-2021

Als ik destijds geweten had dat Zwitserleven een super kleine pensioenopbouw niet uit wil keren alvorens de bereikte pensioenleeftijd had ik er alles aan gedaan om mijn werkgever van destijd ervan te weerhouden mij daar aan te melden! Ik heb zelf gewerkt voor dit geld en ik kan er niet aankomen omdat hun dat beslissen want wettelijk gezien mag het namelijk wel bij het bedrag waar het om gaat.

Tevens vind ik het zeer irritant dat een onderneming uberhaupt zomaar eigen regels op kan stellen.

Gezien het hoge cijfer (sarcastisch bedoeld) dat Zwitserleven scoort op ervaringen.nl moeten ze zich misschien eens achter de orden krabben?

Albert
07-12-2021

Zwitser leven geeft op haar website aan dat afstandsverklaringen niet worden geaccepteerd. collectief pensioenreglement geeft ook aan dat deelname verplicht is. echter omdat een klant van zwitser leven 1 van zijn werknemers wil uitsluiten uit de regeling, accepteert zwitser een door werkgever opgestelde afstandsverklaring, mbt deze werknemer zonder controle op juistheid handtekeningen en inhoud afstandsverklaring (mist contante waarde en beschrijving wat exact aan pensioen afstand wordt gedaan) . zelfs anti datering van dienstverband wordt gemanipuleerd om de klant maar naar t zin te maken.

Frank
27-02-2021

Niet na komen belofte

Ik ben zwaar ontevreden over beloofde dienstverlening.

U beloofde mij de jaaropgave toe te zenden op mijn verzoek.

Ik ontving per brief de zelfde digitale instructie om dit met mijn digid op te vragen.

Dit is niet het beloofde en ook nog eens verspilling van papier en porto!

P. 002.125211.

Thomas Pieterse
26-02-2021

Inloggen bij Zwitserleven

Normaal inloggen met DIGD of account aanmaken lukt op geen enkele manier. Waardeloos

Rene
27-01-2021

Pensioen

Mijn werkgever heeft tot 2003 de Zwitserleven pensioen premie betaald.Vanaf dat moment is het opgebouwde pensioen in horizon beleggen omgezet.

Het opgebouwde pensioen bedraagt 70000 euro. Als mijn vrouw en ik nu overlijden is het opgebouwde bedrag weg . Hier krijg ik geen goed Zwitserleven gevoel bij. Als ik dit jaar de eerste premie krijg is dat 158 euro. Als ik geen partner pensioen regel dan vervalt het bedrag ook. Als ik het partner pensioen regel dan wordt de premie een stuk lager .Het lijkt wel wurgcontract.

Ron
10-03-2020

Nooit proberen om uit de wao te komen.

Nu ik orde op zaken aan het stellen ben over het afgelopen decennium en de papieren van het Zwitser leven tegenkom wil ik iedereen toch waarschuwen om de polis nog eens goed na te lezen, zodat men niet overkomt wat mij is over komen. Ik kan nog steeds niet geloven dat zij zo’n contract durft op te stellen en de mensen niet op deze clausule attenderen.

In het kort, ik werd op een geven ogenblik ziek (ernstige vermoeidheid) daardoor werd ik 50% afgekeurd. Waardoor ik mijn ontslag kreeg (dat kon toen nog). Maar ik wilde gewoon blijven werken en kon aan de slag met een fysiek minder zwaar beroep en een bedrijf waar men mijn ziekte wel begreep en ik goed kon functioneren.

Na een jaar daar gewerkt te hebben kreeg ik een herkeuring bij het uvw en werd ik ondanks ik verklaard had dat ik het weleens heel zwaar had het toch nog wel een jaar wilde proberen. Waarna werd afgesproken dat mijn arbeidsongeschiktheid 35% zou omdat dat in mijn inkomsten niets zou schelen en ik dan altijd terug kon vallen op mijn WAO-uitkering.

Maar 8 maanden later viel ik voor dood neer en werd de oorzaak van mijn vermoeidheid gevonden.

Nu het Zwitser leven verhaal, ondanks ik steeds doorgeven had als er iets in de situatie veranderd was, kreeg ik bij het doorgeven dat ik 100% afgekeurd was door het uvw, te horen dat men mijn dossier niet konden vinden, en of ik mijn gegevens kon mailen, vervolgens kreeg ik een brief waarin werd gezegd dat ik nooit de wijziging van 50% naar 35% had doorgegeven en dat ik daardoor het te veel uitbetaalde WAO-gat uitbetalingen moest terugbetalen. Hoe men dit wist is mij nog steeds een raadsel omdat zij men dossier kwijt waren.

Maar het ergste was dat mijn premievrije pensioenopbouw werd gekort omdat ik een tijdje 35% afgekeurd was (een maand of 9). Het staat in de polis maar ik had het wel netjes gevonden dat men mij daarop gewezen had toen ik voor de eerste keer ziek melde. Zeker om dat dit pensioen verplicht was bij mijn toenmalige werkgever.

Dus, omdat ik hoe dan ook wilde blijven werken en te kort bij een ander pensioenfonds aangesloten was om ergens enige aanspraak op te kunnen maken, kan ik bij mijn pensioen geen vakantie boeken of een boot kopen maar moet ik mijn huis verkopen!

Peter
17-01-2020

Pensioenpolis is verdwenen.

Vreemd bedrijf hoor. Afgelopen week constateerde ik dat een van de drie pensioenpolissen is verdwenen en deze was nog wel gecreëerd om de twee overige polissen naar over te zetten. Navraag was dat deze abusievelijk was verwijderd, overgezet, hersteld zou worden. Wanneer was niet bekend en de medewerker hoopte dat er geen negatief effect uit zou voortkomen.

Het Zwitserleven gevoel heeft alleen Chris Zeegers en de BoBo's van Zwitserleven. Of een Chinese firma want die heeft het bedrijf een paar jaar geleden overgenomen.

Paola
10-12-2019

Mijnzwitserleven werkt niet

Gegevens van beleggingsrekening via MijnZwitsenleven zijn niet zichtbaar voor mij. Klantenservice niet bereikbaar. Ben gelukkig nog geen twee weken klant, dus kan kosteloos annuleren, want de eerste indruk is dat de automatisering van deze club van geen kant klopt. Ik heb geen enkel vertrouwen om geld te laten beheren door dit soort amateurisme.

Ad
14-10-2019

Misleiding of niet?

Er werd mij verteld dat mijn uitkering vooruit betaald werd, maar volgens mijn contract krijg ik als alles achteraf betaald.Per 1 november krijg ik mijn eerste pensioen uitkering,deze word achteraf dus per 25 november uitbetaald .De laatste 3maandelijkse betaling tot september ben ik misgelopen en ik kreeg in september ineens de maand oktober uitbetaald in plaats van juli augustus en september.wie heeft dit ook ervaren

Han
13-07-2019

Partnertieslag kwijt na onwettig handelen zwitserleven

Zwitserleven keert pensioen onrechtmatig te vroeg uit doordat zij het "adres van ons niet konden vinden" hoezo zijn wij verhuisd dan? Nu worden wij achteraf gekort op partner toeslag, dus duizenden terug betalen aan SVB.

Han van der Meeren

Aalden

Jan
07-06-2019

Meer dan 10 jaar geen winst

Na de zoveelste overname van zwitserleven blijft de winstuitkering NUL.

Zwitserleven is alleen goed voor haar aandeelhouders en managers en misschien ook voor hun personeel, maar zeker niet voor de polishouders.

Janna
06-02-2019

Fantastische ervaringen

Als ik vragen heb over mijn pensioen wordt ik altijd uitermate netjes te woord gestaan door de werknemers van ZL. Ik heb over ZL en mijn pensioen niets te klagen

Elly
08-07-2018

Geen partnerpensioen uitgekeerd.

Na het overlijden van mijn man gaf Zwitserleven niet thuis. Dus geen wit strand en blauwe zee voor mij.

Meer Zwitserleven reviews