Zwitserleven reviews

2.4
Positief10%
Neutraal0%
Negatief90%
PeriodeLaatste 12 maanden202120202019
Lid
Pet
17-10-2022

Pensioen

Ik heb Zwitserleven gevraagd om een wijziging te verwerken in mijn pensioenvoorziening. Dit verzoek hebben zij ontvangen. Na een maand een herinnering gestuurd. Geen reactie. 2 weken later een klacht. Geen reactie. Na 2 weken gebeld. Na 20 minuten wachten heeft (een behulpzame) medewerker bericht dat het wijzigingsverzoek nog niet is behandeld. Hij zou de verantwoordelijke afdeling nog eens benaderen.

Mohammad
06-03-2022

Ik krijg €0 voor mijn pensioen, omdat volgens Zitserleven de kosten tot wanneer ik met pensioen ben hoger zijn dan wat ik en mijn werkgever betaald hebben. Dus duizenden euro is naar prullen bak gegaan.

Ralph
26-12-2021

Als ik destijds geweten had dat Zwitserleven een super kleine pensioenopbouw niet uit wil keren alvorens de bereikte pensioenleeftijd had ik er alles aan gedaan om mijn werkgever van destijd ervan te weerhouden mij daar aan te melden! Ik heb zelf gewerkt voor dit geld en ik kan er niet aankomen omdat hun dat beslissen want wettelijk gezien mag het namelijk wel bij het bedrag waar het om gaat.

Tevens vind ik het zeer irritant dat een onderneming uberhaupt zomaar eigen regels op kan stellen.

Gezien het hoge cijfer (sarcastisch bedoeld) dat Zwitserleven scoort op ervaringen.nl moeten ze zich misschien eens achter de orden krabben?

Albert
07-12-2021

Zwitser leven geeft op haar website aan dat afstandsverklaringen niet worden geaccepteerd. collectief pensioenreglement geeft ook aan dat deelname verplicht is. echter omdat een klant van zwitser leven 1 van zijn werknemers wil uitsluiten uit de regeling, accepteert zwitser een door werkgever opgestelde afstandsverklaring, mbt deze werknemer zonder controle op juistheid handtekeningen en inhoud afstandsverklaring (mist contante waarde en beschrijving wat exact aan pensioen afstand wordt gedaan) . zelfs anti datering van dienstverband wordt gemanipuleerd om de klant maar naar t zin te maken.

Deze reviews zijn ouder dan een jaar.

Frank
27-02-2021

Niet na komen belofte

Ik ben zwaar ontevreden over beloofde dienstverlening.

U beloofde mij de jaaropgave toe te zenden op mijn verzoek.

Ik ontving per brief de zelfde digitale instructie om dit met mijn digid op te vragen.

Dit is niet het beloofde en ook nog eens verspilling van papier en porto!

P. 002.125211.

Thomas Pieterse
26-02-2021

Inloggen bij Zwitserleven

Normaal inloggen met DIGD of account aanmaken lukt op geen enkele manier. Waardeloos

Rene
27-01-2021

Pensioen

Mijn werkgever heeft tot 2003 de Zwitserleven pensioen premie betaald.Vanaf dat moment is het opgebouwde pensioen in horizon beleggen omgezet.

Het opgebouwde pensioen bedraagt 70000 euro. Als mijn vrouw en ik nu overlijden is het opgebouwde bedrag weg . Hier krijg ik geen goed Zwitserleven gevoel bij. Als ik dit jaar de eerste premie krijg is dat 158 euro. Als ik geen partner pensioen regel dan vervalt het bedrag ook. Als ik het partner pensioen regel dan wordt de premie een stuk lager .Het lijkt wel wurgcontract.

Ron
10-03-2020

Nooit proberen om uit de wao te komen.

Nu ik orde op zaken aan het stellen ben over het afgelopen decennium en de papieren van het Zwitser leven tegenkom wil ik iedereen toch waarschuwen om de polis nog eens goed na te lezen, zodat men niet overkomt wat mij is over komen. Ik kan nog steeds niet geloven dat zij zo’n contract durft op te stellen en de mensen niet op deze clausule attenderen.

In het kort, ik werd op een geven ogenblik ziek (ernstige vermoeidheid) daardoor werd ik 50% afgekeurd. Waardoor ik mijn ontslag kreeg (dat kon toen nog). Maar ik wilde gewoon blijven werken en kon aan de slag met een fysiek minder zwaar beroep en een bedrijf waar men mijn ziekte wel begreep en ik goed kon functioneren.

Na een jaar daar gewerkt te hebben kreeg ik een herkeuring bij het uvw en werd ik ondanks ik verklaard had dat ik het weleens heel zwaar had het toch nog wel een jaar wilde proberen. Waarna werd afgesproken dat mijn arbeidsongeschiktheid 35% zou omdat dat in mijn inkomsten niets zou schelen en ik dan altijd terug kon vallen op mijn WAO-uitkering.

Maar 8 maanden later viel ik voor dood neer en werd de oorzaak van mijn vermoeidheid gevonden.

Nu het Zwitser leven verhaal, ondanks ik steeds doorgeven had als er iets in de situatie veranderd was, kreeg ik bij het doorgeven dat ik 100% afgekeurd was door het uvw, te horen dat men mijn dossier niet konden vinden, en of ik mijn gegevens kon mailen, vervolgens kreeg ik een brief waarin werd gezegd dat ik nooit de wijziging van 50% naar 35% had doorgegeven en dat ik daardoor het te veel uitbetaalde WAO-gat uitbetalingen moest terugbetalen. Hoe men dit wist is mij nog steeds een raadsel omdat zij men dossier kwijt waren.

Maar het ergste was dat mijn premievrije pensioenopbouw werd gekort omdat ik een tijdje 35% afgekeurd was (een maand of 9). Het staat in de polis maar ik had het wel netjes gevonden dat men mij daarop gewezen had toen ik voor de eerste keer ziek melde. Zeker om dat dit pensioen verplicht was bij mijn toenmalige werkgever.

Dus, omdat ik hoe dan ook wilde blijven werken en te kort bij een ander pensioenfonds aangesloten was om ergens enige aanspraak op te kunnen maken, kan ik bij mijn pensioen geen vakantie boeken of een boot kopen maar moet ik mijn huis verkopen!

Peter
17-01-2020

Pensioenpolis is verdwenen.

Vreemd bedrijf hoor. Afgelopen week constateerde ik dat een van de drie pensioenpolissen is verdwenen en deze was nog wel gecreëerd om de twee overige polissen naar over te zetten. Navraag was dat deze abusievelijk was verwijderd, overgezet, hersteld zou worden. Wanneer was niet bekend en de medewerker hoopte dat er geen negatief effect uit zou voortkomen.

Het Zwitserleven gevoel heeft alleen Chris Zeegers en de BoBo's van Zwitserleven. Of een Chinese firma want die heeft het bedrijf een paar jaar geleden overgenomen.

Paola
10-12-2019

Mijnzwitserleven werkt niet

Gegevens van beleggingsrekening via MijnZwitsenleven zijn niet zichtbaar voor mij. Klantenservice niet bereikbaar. Ben gelukkig nog geen twee weken klant, dus kan kosteloos annuleren, want de eerste indruk is dat de automatisering van deze club van geen kant klopt. Ik heb geen enkel vertrouwen om geld te laten beheren door dit soort amateurisme.

Ad
14-10-2019

Misleiding of niet?

Er werd mij verteld dat mijn uitkering vooruit betaald werd, maar volgens mijn contract krijg ik als alles achteraf betaald.Per 1 november krijg ik mijn eerste pensioen uitkering,deze word achteraf dus per 25 november uitbetaald .De laatste 3maandelijkse betaling tot september ben ik misgelopen en ik kreeg in september ineens de maand oktober uitbetaald in plaats van juli augustus en september.wie heeft dit ook ervaren

Han
Han
13-07-2019

Partnertieslag kwijt na onwettig handelen zwitserleven

Zwitserleven keert pensioen onrechtmatig te vroeg uit doordat zij het "adres van ons niet konden vinden" hoezo zijn wij verhuisd dan? Nu worden wij achteraf gekort op partner toeslag, dus duizenden terug betalen aan SVB.

Han van der Meeren

Aalden

Jan
07-06-2019

Meer dan 10 jaar geen winst

Na de zoveelste overname van zwitserleven blijft de winstuitkering NUL.

Zwitserleven is alleen goed voor haar aandeelhouders en managers en misschien ook voor hun personeel, maar zeker niet voor de polishouders.

Janna
06-02-2019

Fantastische ervaringen

Als ik vragen heb over mijn pensioen wordt ik altijd uitermate netjes te woord gestaan door de werknemers van ZL. Ik heb over ZL en mijn pensioen niets te klagen

Elly
08-07-2018

Geen partnerpensioen uitgekeerd.

Na het overlijden van mijn man gaf Zwitserleven niet thuis. Dus geen wit strand en blauwe zee voor mij.

Zwitser
14-06-2018

Geld in een oude sok onder het matras is veiliger.

Mijn 10 jaar opgebouwd pensioen bij Zwitserleven wordt ieder jaar kleiner door "negatieve resultaten beleggingen". Ik kan deze maatschappij alleen maar HEEL HARD afraden.

Erik
Erik
14-05-2018

Kleine pensioentjes mag je niet meer afkopen!

Zeer slechte zaak! ik wil graag een klein pesioentje afkopen omdat de waarde nu bruto 174 euro per jaar en straks waarschijnlijk niets meer waard is. Wat zegt deze arrogante pensioenopbouwer. nee meneer omdat volgend jaar er een wetswijziging doorgevoerd wordt die dit niet meer toestaat lopen wij alvast voor uit op deze wet en kunt u dit voor nu vergeten! Schandalig, arrogant en precies de graaimentaliteit waar nederland (zonder hoofdletter) mee voorop loopt. Als 60 jarige wordt je dus gewoon voor jan met de korte achternaam weggezet!

Ger
08-04-2018

Misleiders zijn het

Pensioen opgebouwd bij zwitsers leven ,pensioen vrijgemaakt en tien jaar later om waarde overdracht gevraagd ,blijkt dat zwitsers leven de wetgeving hanteerd van de jaren dat het pensioen is opgebouwd dit was toch niet de bedoeling van de overheid! met als gevolg dat er maar een deel van het geld is overgedragen ,nooit weer iets met deze club beginnen of dealen inclusief moederbedrijven ger smit winschoten

Peter
22-02-2018

Informatievoorziening zeer slecht

Verzoeken via de (e-mailadres verwijderd) leiden tot niets. Zelden wordt er op gereageerd, ondanks hun automatische reply van . Binnen 5 of 10 werkdagen krijgt u van ons een formele reactie." Nabellen leidt tot niets. Je krijgt alleen maar dat niets zeggende zinnetje "We bellen u terug". Er zijn voor bedrijven accountmanagers aangesteld maar zij hebben de minste inbreng. Er is geen formeel klachtenportaal aanwezig. Alle klachten gaan ook gewoon via dezelfde servicedesk die geen service kunnen of willen leveren. En bij een klacht zeggen ze alleen maar " Sorry. We gaan dit oplossen. Wat vervelend", en hierna hoor je ze gewoon niet meer. Dat een dergelijke organisatie nog door de Financiële Autoriteit niet op de vingers wordt getikt is ongelooflijk. Of misschien toch niet. Ze horen blijkbaar allemaal bij hetzelfde "Olds Boy Network" en houden bij elkaar het handje boven hun hoofd. Mijn credo "Niet in zee gaan met deze organisatie. Het kost je meer dan dat het wat oplevert.

Haike
02-01-2018

Uitbetaling prepensioen

Bij Zwitserleven is een pensioen afgesloten wat vanaf 62 jaar zou uitbetalen . De keuze is deze uit te stellen. Begin 2017 vragenlijst gehad met berekening . De berekening waren fout .Contact gehad met service desk . Na ruim 1,5 maand nieuwe berekening ontvangen . Op gegeven dat uitbetaling per 1 jan 2018 zou plaats moeten vinden . Krijg de bevestiging uitbetaling per 1 september 2018 . Wederom contact gehad waarom .Antwoord medewerker had het niet correct gelezen . Na 2 maanden geen reactie ,wederom gebeld . Toezegging dat alles goed zou komen .Inmiddels zijn we 2018 en nog geen enkele reactie ontvangen Je wordt niet serieus genomen Daar krijg je echt het zwitserleven gevoel van , maar niet heus

Meer Zwitserleven reviews