Mireille
27-05-2024

Wij hebben schade aan onze inductiekookplaat.

Er zit een scheur in en we hebben niet gezien how dit ontstaan is.

Dit eerlijk verteld. Daarom wordt het NIET vergoed.

Als we gewoon een reden uit onze duim hadden gezogen zou het MISSCHIEN wel vergoed zijn. Maar ja, dat kunnen ze nu niet meer op het formulier zetten.

Een ding is duidelijk, wij gaan per direct WEG bij FBTO. Wat een oplichters. Daar betaal je tich geen premie voor zeg!

Peter
02-05-2024

Mijn woonhuisverzekering zou 62% meer premie moeten kosten, terwijl aan de woning niets veranderd is.

Dus contact gezocht met FBTO. Dan kom je in een chat circus terecht, wat uren kan duren . Dan maar gelijk opzeggen.

Ook dat kan alleen via een chat en vergt ook weer een half uur met steeds die domme (automatische) vragen, die nergens op slaan.

Blij dat ik van FBTO verlost ben!

Deze reviews zijn ouder dan een jaar.

Crista
12-12-2020

Geen vergoeding na waterschade

Door een lekkende radiator kraan heeft m’n laminaat waterschade. Omdat het laminaat 7 jaar ligt is het bij FBTO al afgeschreven. Een nieuwe vloer, incl onder vloer en plinten bedraagt ruim 900Euro. Kon 180 Euro krijgen. Ik ben ruim 24 jaar verzekerd en nog nooit ergens aanspraak op gemaakt en dat dit. Echt zo teleurgesteld, zit nu met beschadigde vloer maar kan niks. Echt zo teleurgesteld. Alleen geld innen maar niks terug naar een trouwe klant.

Marjolijn
23-11-2020

Verschrikkelijk

Van het kastje naar de muur gestuurd met mijn lekkage. Uiteindelijk niks vergoed gekregen omdat het scheurtje in de muur zat en niet in het dak. Ben heel slecht geholpen en ze lieten me eerst alles aanleveren terwijl ze al wisten dat dit blijkbaar niet onder de premie viel. Heb uiteindelijk niks vergoed gekregen terwijl ik al

jaren hier een verzekering heb en nooit eerder iets heb geclaimd.

Brian
19-05-2020

Betaald niet uit en staat je amper te word

Je betaald om verzekerd te zijn voor het geval dat!

Bij FBTO is dat weg gegooid geld.

Ze verschuilen zich achter zo veel vage polis voorwaarde dat ze eigenlijk nooit uitkeren.

Heel mijn huis onder water. altijd premie betaald

maar niets uitgekeerd.

Het enige wat ze scheven " wordt niet vergoed zie polis"

Meer worden maken ze er niet aan vuil bij FBTO

Heb meteen alles maar overgedaan naar een andere verzekeraar. Ik ben met een groote kosten post blijven zitten en raad FBTO dan ook af!

Omar
14-11-2019

Schade wordt NOOIT uitbetaald!

Eind 2015 is er een poging tot inbraak geweest bij mijn achterdeur. Destijds is er aangifte hiervan gedaan bij de politie en de schade is ook gemeld bij FBTO. De melding hiervan was gedaan en ik mocht de schade laten herstellen en de kostenvergoeding verhalen wanneer dit uitkwam. Wegens verbouwingen heb ik dit jaar pas tijd gekregen om de deur te laten repareren, maar nu wordt mij verteld dat de kosten niet vergoed zullen worden, omdat ik niet binnen drie jaar de reparatie heb laten uitvoeren. Dit is een absurd argument gezien het feit dat ik niet ben verteld dat ik de schade alleen binnen een bepaald termijn mocht laten repareren. Ik heb hiervóór ook twee keer een schade gemeld en telkens werden mij absurde redenen verteld waardoor ik de schade niet kon claimen. Er worden telkens onterechte en totaal onjuiste redenen gegeven om uitbetaling van schadevergoedingen te voorkomen. Ik zou daarom iedereen sterk afraden een verzekering af te sluiten bij FBTO, het zijn professionele dieven!

Berend
08-11-2019

Eigen risico twee keer betalen

FBTO probeerde voor dezelfde waterschade twee keer mijn eigen risico te laten betalen.

Voor het herstellen van verfwerk heeft FBTO vaste partners die waarschijnlijk heel goed verdienen aan FBTO!

Voor de blijvende schade aan een laminaat vloer heb ik telefonisch een waardevermindering afgesproken van 10 euro per m2 (berekend voor de volledige kamer). Dat heeft FBTO vergoed. Ik had ook afgesproken dat ik voor eigen herstel werkzaamheden 15 euro per uur zou krijgen. Die afspraak is FBTO niet nagekomen.

Het eigen risico is wel ingehouden.

Ik heb een bedrag gekregen ZONDER specificatie, ondanks dat ik daar twee keer naar heb gevraagd.

Een aantal weken later kreeg ik een brief met de vraag of ik het eigen risico even wou overmaken. Dat had betrekking op het werk dat de partner van FBTO heeft uitgevoerd.

Nadat ik bezwaar heb aangetekend heeft FBTO het bedrag "gestorneerd". Ze hebben GEEN excuses aangeboden.

Mijn insziens is de interne communicatie bij FBTO slecht en FBTO is niet echt klantvriendelijk.

Liane
27-06-2019

Waardeloze woonverzekering

Ruim 12 jaar geleden via VEH alle verzekeringen rond het huis afgesloten bij FBTO, waaronder de woonhuisverzekering. Na 12 jaar premie betalen bij de eerste de beste schade aan het dak veroorzaakt door vandalisme te horen gekregen dat deze niet wordt vergoed door de opstalverzekering. Direct opgezegd. Nooit meer FBTO.

MCC van Eekelen
29-04-2019

Water schaden

Je bent allriskverzekert maar na 20 jaar wordt er niets meer vergoed ik had een lekkage aan verwarmings platen de kurkvloer was los gegaan maar omdat de vloer meer als 20 jaar oud was werd het nier vergoed als ik een nieuwe vloer zou laten leggen zou ik 10 procent vergoeding krijgenbij aankoop.Waarom bij je dan nog voor verzekert.

Piet
31-07-2018

Heb je na 30 jaar een keer schade, krijg je 10% vergoed!

Al 30 jaar heb ik een opstal en inboedelverzekering. Door een windhoos een stuk van mij dak af. Dat betalen ze al helemaal niet. Water stroomde naar binnen. Krijg ik 10% van de waarde van de vernielde spullen terug. Omdat mijn bank niet nieuw is, de gordijnen al even hingen! Alsof ik van dat bedrag ook maar iets kan vervangen! En wat zegt juffie aan de telefoon? Ja. u mag er niet beter van worden! In dit soort gevallen weet je pas wat je aan ze hebt. Wij gaan er per direct weg! Afzetters!

Mike
26-03-2018

Zeer slechte verzekeringen

Wel bijna 20 jaar klant geweest bij FBTO, nooit wat gehad. Alle verzekeringen liepen bij dit bedrijf. 2x Achter elkaar schade gehad in mijn badkamer, 1x maal lekkage tot aan de hal en 1x een kapotte douchedeur. Wordt alleen verwezen naar de polisvoorwaarden 0 euro vergoed in beide gevallen, Heb alle verzekeringen maar opgezegd wat een oplichtersbende, geen goed woord voor over.

Esther
25-07-2016

Rechtsbijstand slecht

We hebben 20 jaar premie betaald, en als we hulp nodig hebben blijkt dat ze ons niet kunnen helpen omdat het dan weer niet onder hun voorwaarden valt,... we hebben per direct opgezegd,... zonde van alle nutteloos betaalde premie

Evert
06-03-2016

Waterschade niet vergoed

Ik kreeg een fikse waterschade (ruim Euro 1500,-) veroorzaakt door een lekkage bij de aansluiting tussen gevel en kozijn niet vergoed van FBTO. Hun motivatie was dat hun expert had geconstateerd dat de oorzaak sinds oplevering van de woning reeds aanwezig was en dat ik er sinds 2007 (bouwjaar woning) niets aan gedaan had waardoor de schade niet onvoorzien was! Nu vermelde het schade rapport van hun expert waarvan ik een kopie heb niets over hoe lang de aansluiting al niet goed was noch over het feit dat ik hier iets van had kunnen weten. Tevens heb ik een Bouwkundig opleveringsrapport en is het betreffende kozijn tot 2x toe door een professioneel schilderbedrijf geschilderd in de afgelopen 8 jaar. Hun fantasie is even groot als hun wens om geen schade uit te hoeven betalen.

Lj
08-02-2016

Verkeerde adres overgenomen

We zijn zeer ontevreden over FBTO, ze hadden per ongeluk ons oude adres ingevuld bij de woonverzekering. We waren dus 1,5 jaar niet verzekerd door een fout aan hun kant. Slordig is een understatement in dit geval.

Erik Arentz
22-11-2015

Spontane woonhuis schade niet verzekerd

FBTO woonverzekering

Op een donderdag in oktober werd ik wakker en ging naar de badkamer om mij aan te kleden en te douchen. Ik vond aldaar mijn badkamer vol met stukjes glas. Mijn glazendouche deur (veiligheidsglas, 450 euro zonder installatie) gebroken. Totaal versplintert, een groot gedeelte zat nog in de deur, de rest zoals geschreven lag in de badkamer en de douche bak. Geen idee van de oorzaak.

Nou zou je denken, ik ben verzekerd bij FBTO tegen dit soort schades. De dame aan de telefoon vond van niet, want de oorzaak stond niet in het rijtje oorzaken waarvan schade wordt vergoed. Daarop heb k de voorwaarden eens bekeken. Er staat toch dat “onvoorziene gebeurtenissen zijn verzekerd”

Daarop een mail naar FBTO geschreven. En wat schetst mijn verbazing? Ik krijg het volgende antwoord van FBTO:

“Het gaat om schade aan uw douchedeur door spontane breuk. U bent niet verzekerd voor deze schade. De voorwaarden die u noemt in uw melding hoort bij de algemene voorwaarden. De bijzondere voorwaarden zoals genoemd in de woonhuisverzekering beschrijven echter de verzekerde gebeurtenissen. De oorzaak van uw schade staat daar niet bij”

Waterschade door plotselinge breuk van een aquarium (meestal glas) wordt hierbij wel vergoed. Het omvallen van bomen of brand en ontploffing zonder verdere oorzaak worden ook vergoed.

Merkwaardig allemaal en ik begrijp dit soort zaken niet. Waar heb je nou een woonverzekering voor? “Zo van ja meneer u heeft wel een verzekering tegen brand, maar die verzekering hebben we allen zo genoemd omdat het zo lekker bekt.” Er staat wel in dat u voor brand bent verzekerd maar dat geldt niet voor brand waar vlammen bij komen kijken”

Volgens mij is een verzekering bedoeld om dit soort schades te verzekeren en kan je nooit het aantal oorzaken limiteren want er is geen oorzaak exact hetzelfde.

FBTO zet zich zelf behoorlijk te kijk door de schade niet te vergoeden en te verwijzen naar de kleine lettertjes en daar een interpretatie aan te geven in hun eigen voordeel. Daar ga ik dus niet al te lang meer mee door om voor een dergelijke verzekering te betalen.

Anoniem
02-11-2009

Betrouwbaar

Onlangs ben ik verhuist vanuit een rijtjeshuis naar een appartement. Hierdoor vond ik het hoogtijd om op zoek te gaan naar een nieuwe verzekering. Ik informeerde hiervoor bij mijn huidige verzekeraar ING die eigenlijk met een slecht aanbod kwam waarop ik besloot op zoek te gaan naar een nieuwe appertementverzekering bij een nieuwe verzekeraar. Bij de FBTO kwam ik uit. De boden mij wel een goed aanbod aan voor een huisverzekering. Via internet kreeg ik dit aanbod online te zien. Ik vulden mijn gegevens in en hups daar kwam de lage premie te voorschijn. Ik heb toen de verzekering maar meteen afgesloten omdat ik niet te veel tijd aan dit soort saaie dingen wil besteden. Maar toch om andere erop te wijzen dat de FBTO goedkoper kan zijn raad ik julie allemaal aan eerst daar ook jouw premie te bereken.

Voordelen van FBTO: Goed aanbod, en ook wel betrouwbaar naar mijn mening.

Anoniem
06-07-2009

Meteen geholpen

Ik heb al een paar jaar een woonhuisverzekering bij de FBTO. Eigenlijk nooit problemen mee gehad en ook nog nooit beroep op gedaan tot anderhalve maand geleden. Ergens in mei was er een enorme hagelbui bij mij in Amsterdam Noord. Ik heb een platdak en deze was gedeeltelijk door de grote hagelstenen vernagelt. Ik had lekkage waardoor mijn vloer in de slaapkamer ook nat was geworden en mijn houten vloer was gaan uitzetten en was gaan breken.

Daarom deed ik beroep op mijn woonhuisverzekering. Een verzekering taxateur kwam direct de volgende dag langs en had de schade opgenomen. Mijn dak werd de zelfde week nog gerepareerd en ik kreeg na een maand een bedrag uitgekeerd om mijn vloer te vervangen.

Voordelen van FBTO: Toen ik schade had werd ik meteen geholpen en mijn lekkage werd snel gedicht. Snelle service dus.

Nadelen van FBTO: Ik moest vrij nemen van mijn werk om de taxateur te ontvangen, maar of dat nou echt een negatief punt is...