Deze reviews zijn ouder dan een jaar.

Linda
07-09-2019

Rechtbijstand

Bureaucratisch en niet behulpzaam

Iris
03-03-2016

Uitermate tevreden

Ik heb hele goede ervaringen met FBTO. Nadat ik hulp nodig had ivm priveomstandigheden hebben de medewerkers van fbto er alles aan gedaan om mij goed te begrijpen en te helpen, Nog nooit problemen mee gehad.

Zeer tevreden

Pieter
05-02-2015

Alweer supersnel geholpen

Nu al 4 x gebruik gemaakt van rechtsbijstand, 4x supersnel geholpen en afgewikkeld. Accuraat en duidelijk!

Anoniem
22-02-2013

Na een juridisch conflict met mijn werkgever in 1993 heb ik indertijd een advocaat moeten inschakelen en de kosten zelf moeten betalen. Ruim 5.000,00 gulden. Dit was voor mij een reden om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Ik heb destijds gekozen voor de FBTO. Een zelfstandige verzekeringsmaatschappij met gunstige polisvoorwaarden. Op dit moment is de situatie dat ik een woning huur via Achmea Vastgoed Bank, een ziektekostenverzekering heb via Zilveren Kruis Achmea en juist omdat ook mijn rechtsbijstandverzekering nu loopt bij FBTO/Achmea denk ik erover om over te stappen naar een verzekeraar die niets met Achmea te maken heeft. Ik heb nu een conflict met mijn verhuurder over servicekosten doch de rechtsbijstandverzekering heeft mij laten weten hierin niet te kunnen bemiddelen. Dit is natuurlijk, ook al melden ze zelf dat dit niet zo is, snijden in eigen vlees. Ik heb nu de huurcommissie moeten inschakelen wat ook weer extra geld aan legeskosten betekent. In 2007 heb ik door een reorganisatie mijn baan helaas verloren. Ook toen weer mijn rechtsbijstandverzekering via de FBTO ingeschakeld. Ik heb heel veel werk zelf moeten verrichten (zelf verweerschriften schrijven etc.) De advocaat die mij indertijd is toegewezen gaf als reden op dat het door tussenkomst van een advocaat hard zou worden gespeeld en de zaken voor mij negatief zouden kunnen uitvallen. Ben eigenlijk wat teleurgesteld en hoop nu op een betere bijstand via Univé.

Anoniem
06-09-2012

Mijn dochter werd op weg naar school aangereden. Tegenpartij nb. een leerkracht van haar school was overduidelijk fout maar deed moeilijk. Vervolgens rechtsbijstand gebeld. Uitermate vriendelijk behandeld en geadviseerd. Goede vervolg afspraken gemaakt. Had echt het idee dat er iemand aan mijn kant stond. Uiteindelijk was de schade aan haar fiets vastgesteld incl. bijkomende kosten die gemaakt waren en heeft FBTO zelf het bedrag betaald omdat een procedure opstarten veel meer geld zou kosten. Dat vond ik wel slim. En ik was snel geholpen.

Anoniem
19-06-2009

Omdat ik nu een paar maanden op mijn zelf woon vond ik het tijd dat ik ook mijn verzekeringen op orde ging maken. Mijn vader rade mij o.a. een rechtsbijstand verzekering aan en dus ging ik daar naar op zoek. Ik had al andere verzekeringen lopen bij Fbto en had daar eigenlijk nog nooit problemen mee ondervonden. Dus sloot ik ook een rechtsbijstand verzekering bij de Fbto af.

Eigenlijk ging het heel gemakkelijk. Op de website van fbto kon ik gewoon de gegevens invoeren zodat ik een offerte op maat kreeg die bij mijn wenste paste. De prijs was z'n beetje het zelfde als bij andere verzekeraars waar ik had gekeken maar bij de Fbto ben ik vertrouwd en heb nog nooit klachten gehad. Toen heb ik dus mijn rechtbijstand afgesloten bij Fbto. Dit was een maand geleden en tot zo ver heb ik nog geen klachten, de prima verzekering voor mij dus.

Voordelen van FBTO: Snel en makkelijk online je offerte aanvragen. Misschien ben je bij een andere verzekeraar een paar euro per maand goedkoper uit maar bij fbto weet je tenminste zeker dat je altijd geholpen wordt en dat het bedrijf niet failliet zal gaan in deze tijd omdat Fbto zo groot is.

Nadelen van FBTO: De letters op de website zijn er klein dus ik moest mijn leesbril gebruiken om het goed te kunnen lezen.