Reaal reviews

1.9
Positief4%
Neutraal2%
Negatief94%
PeriodeLaatste 12 maanden20222021
Geen lid
Mark
06-12-2023

Polis levensverzekering afgekocht maar Reaal keert ons het geld niet uit. Nadat we ons eerst moest identificeren voordat zij het in behandeling konden nemen wachten we nu - 3 maanden later - nog steeds op ons geld. Moeilijk bereikbaar en steeds dezelfde reacties… het is in behandeling. Tussenpersoon met z’n advies: ‘ blijf het proberen, ze zijn moeilijk te bereiken en ‘ je kunt beter je rekening deblokkeren’ als reactie op onze opmerking dat Reaal geld blijft innen voor een verzekering die wij reeds hebben afgekocht ( maar niet uitgekeerd hebben gekregen). Hoezo deblokkeren? We hebben helemaal niets geblokkeerd! ( Er moet immers nog geld gestort worden door Reaal, dus beter om de rekening niet te blokkeren…zucht!)

Wij zijn nu aan het uitzoeken wat we het beste kunnen doen om deze boeven aan te pakken. In ieder geval aangifte doen bij justitie van diefstal.

Wat een oplichterij zeg!

Peter
29-08-2023

5 weken geleden lijfrente overgemaakt. Ik zou bevestiging onvangen. Tot vandaag nog niets vernomen. Ook mijn geld nog niet gehad deze maand. Bellen heeft geen zin, er wordt niet opgenomen. Zelfs na 3 x klachtenformulier gestuurd te hebben nog geen reactie!

Michel
19-07-2023

Mijn ouders hebben vanaf mijn geboorte een Uitvaartverzekering voor mij bij hun afgesloten (die elk jaar in premie omhoog gaat). Zodoende dat toen ik net ging samenwonen met mijn ex-vrouw inmiddels, dat er zo'n gluiperig mannetje langs kwam om mij van allerlei zinloze en bodemloze verzekeringen aan te smeren. Ik ben er toen ingetrapt voor een lijfrente-polis (tja jong en nog nat achter de oren). Nu wil ik deze na een jaar of twintig afkopen en nu is Reaal niet thuis. Reaal hanteert een "Demotiverend Beleid" waarin ze hun klanten standaard 30 tot 40 minuten in de wacht zetten en daarna zeggen dat ze gaan helpen en vervolgens niet doen (2 x achteraan moeten zitten en bellen), daarna krijg je een mail (op mijn eigen emailadres) waarin je een account voor jezelf aan moet maken anders krijg je nog niet wat je wil. Ik die account aan proberen te maken, moet je je email-adres invullen, zegt dat klereding: emailadres foutief! Terwijl ze net die mail, naar hetzelfde emailadres hebben gemaild

Wil
07-06-2023

Op 28 juli 2022 is mijn moeder overleden.de uitvaart keurig geregeld door een plaatselijk uitvaart bedrijf,deze ging ook de begrafenis polissen innen bij de verzekeringen. Alle verzekeringen zijn uitbetaald behalve van Reaal deze doen zo moeilijk zodat er nog steeds niet is uitbetaald aan het uitvaart bedrijf.

Neem dus nooit Reaal want die maken het heel moeilijk voor de nabestaanden

Mar
15-05-2023

Wat wordt je slecht behandeld bij reaal.

Gelijk na overlijden de overlijdensakte ingestuurd plus de nodige info.

Nu kleine 3 maanden later geen uitbetaling.

Gelukkig kunnen wij het zelf bekostigen

Maar als de begravenis ondernemer er van wilt betalen kan hij heel lang op zijn geld wachten, of je kan aanmaning verwachten.

Verleden maand weer gebeld ze misten mijn e-mail, dus nog geen compleet dossier.

Dan zeggen dat ze weer 4 weken hebben om uit te betalen. Volgende week zijn ze je telefoonnummer kwijt weer 4 weken uitstel.

Wat vreselijk manier van werken.

Je hoofd staat wel ergens na. Ben het eens met review hier onder nooit hier afsluiten.

Eve
21-02-2023

Mijn advies: sluit elders je verzekering af. Ik heb alleen maar gedoe gehad met Reaal, de initiële verwerking van mijn persoonsgegevens ging niet goed, ik heb mijn adres 3x moeten wijzigen voordat het overal goed stond en nu probeer ik al sinds 4 maanden mij te identificeren maar Reaal slaagt er niet in om mij de benodigde email te sturen. Ze slagen er natuurlijk wel in om mij brieven te sturen waar in dreigende toon staat dat ze geen dienstverlening bieden totdat ik geïdentificeerd ben (dus bijvoorbeeld ook geen uitkering uit deze verzekering of mutatie/opzegging ervan) en de premie mag ik ook lekker doorbetalen. Klantenservice personeel is aardig maar kan niet zien waar het probleem ligt, dus waarom ik geen email krijg, en krijgt het dus al maanden niet opgelost. Misschien is dit gewoon onderdeel van “geen dienstverlening” waar in de brief mee wordt gedreigd?

Jane
13-01-2023

Helaas in het bezit van kapitaalverzekering van Reaal gekoppeld aan een hypotheek . Huis is verkocht, overdracht binnenkort. Je wordt van kastje naar de muur gestuurd als je vraagt welke acties je evt zelf moet ondernemen, waardeloos. Ik houd mijn hart vast voor de verwerkingstermijjn tzt.

Ron
03-01-2023

Wat een stel dieven!

Deze reviews zijn ouder dan een jaar.

Ray
25-11-2022

3 maanden wachten op een uitkering, klacht ingediend via hun formulier, geen reactie, ga je ze bellen nemen ze gewoon niet op, heb een een vermoeden dat Reaal hun financiële buffer niet op orde is, daarom doen ze zolang mogelijk met uitbetalen. Nationale Nederlanden is ook zo bedrijf die maar regels verzinnen om niet uit betalen. Hier moet de financiële diensten ingrijpen. Ik ga iedergeval mijn verzekeringen opzeggen en helaas heb ik ook een Sns bank, dat overweeg ik ook naar een ander bedrijf te gaan.

Zo ga je niet met je klanten om zeker als het om een uitkering gaat na overlijden, nabestaanden kunnen zo niet rouwen.

Henk
04-12-2021

Onterecht als fraudeur aangemerkt. Het gevolg is dat je in allerlei databanken wordt opgenomen als fraudeur. Ik heb uiteindelijk een rechtszaak moeten aanspannen en net voordat er een rechtzaak zou komen, wilde ze schikken. Nu duizenden euro’s later aan advocaatkosten, maar toch gelijk gekregen. Ze reageren niet op je mailtjes en belletjes, schrijven bij een claim de domste dingen op om maar een reden te hebben om je als fraudeur te bestempelen. Kortom, hier niet verzekeren!

Eric
14-07-2021

Neigt sterk naar misleiding of zelfs oplichting

Na het overlijden van mijn vader hebben we dat niet meteen gemeld bij uitkering verantwoordelijke Reaal. dat hebben we na 10 maanden gedaan. Nadat Reaal zelf om een bewijs van leven vroeg. De uitkering per kwartaal was derhalve 10 keer te veel geweest.

Een eenvoudige netto berekening geeft aan dat er 3.400 euro teveel betaald is. Reaal komt met wollige en onduidelijke bruto/belasting/netto blabla uitleg en vordert ruim 10.000 terug. Herhaaldelijk om uitleg en berekening gevraagd, klacht ingediend maar de uitkering wordt gewoon 2,5 jaar geheel stop gezet. Na indienen klacht door derde partij (assurantiekantoor) en verzoek tot uitleg, is nu na 6 weken nog steeds geen teken van leven vernomen. Het handelen en het ontbreken van handelen van Reaal begint sterk te lijken op misleiden en oplichten.

Karin
08-10-2020

Levensverzekering

Gisteren ontving ik een brief dat mijn premiedepot onvoldoende is om de premie van de levensverzekering te betalen, na 23 jaar. Dit premiedepot moest voldoende zijn voor 27 jaar. Ze laten mij dit op 7 oktober weten, terwijl het 1 oktober ingaat. Ze geven mij het tussenpersoon als contactpersoon op die van niets weten. Ze willen mij niet doorverbinden. Ik wou dat ik destijds een andere beslissing had genomen, bijv. een lineaire hypotheek. Ik wil niets meer met dit soort verzekeringen te maken hebben. Trouwens de opbrengst is ook fors lager dan voorspeld.

Karel
22-09-2020

Absurde vragen

Probeer er eens achter te komen wat een orv kost bij Reaal. Dan mag je eerst op het belachelijke af gegevens invullen. Zelfs jouw gegevens van de ID. Nergens voor nodig en niet klantvriendelijk

Dhr. R
07-09-2020

Slechte service bij Reaal

Wee zaken waar reaal sterk in tekort schiet. Gaat het om openheid van zaken bij het afkopen van een overlijdensrisicoverzekering dan wenst men maar ten dele tegemoet te komen aan het verzoek om o.a. De rekenmodules beschikbaar te stellen. Je bent als klant dan niet in staat om het uit te keren bedrag na te rekenen. Reaal gebruikt hierbij als argument dat dit alleen maar meer vragen oproept. Een antwoord dat suggereert dat reaal overduidelijk niet eerlijk met haar klanten omgaat en kennelijk iets te verbergen heeft waarmee ze een cliënt niet het correcte bedrag uitkeren. Met een dergelijke verzekeraar moet je niet in zee willen gaan!

Daarnaast is bij alle gevoerde correspondentie niet aan de toegezegde termijn van afhandelen/beantwoorden voldaan. Conclusie: bij reaal moet je niet zijn wanneer je een zaak tijdig afgehandeld wilt zien.

Muss
18-08-2020

Reaal erg slecht

Mijn ouders hebben ooit een overlijdens polis afgesloten op mijn naam.

Nu blijkt na de scheiding dat ze door ergens een fout deze polis op mijn ex zijn naam te hebben gezet.

Mijn geboortedatum is in een ander jaar dan mijn ex hij was nog niet eens geboren toen die polis is afgesloten.

Nu moet ik bewijzen dat het mijn polis is terwijl er een fout bij hun is gemaakt.

Door de vechtscheiding heb ik helaas geen beschikking over de papieren.

En reaal zegt niks te kunnen doen.

Ze steken het liever in hun eigen kas.

Michel
03-08-2020

Wat een bagger verzekering is dit

Fouten maken kan gebeuren maar het na een half jaar nog niet rechtgezet hebben is echt te gek voor woorden, schrijven ten onrechte een bedrag naast mijn autoverzekering af, en als ik de volgende afschrijving blokkeer schakelen ze een Incassobureau in. Degene die hier werken hebben de hersencapaciteit van een eekhoorn

Dick
14-04-2020

Zakkenvullen of geen verstand van beleggen.

Onlangs viel te lezen dat bij beleggingsfondsen top

rendementen van zo'n 18 % gehaald waren. En ieder jaar krijg ik van reaal bericht dat er "helaas" geen

winst voor m'n verzekering is gemaakt. Bij het afsluiten

van de verzekering bij hooge huis werd "verzekerd dat

er altijd minimaal 2,5 % rente bij geschreven zou worden zodat het verzekeringsbedrag mee zou stijgen met

de kosten.

Reaal heeft of geen kaas gegeten van beleggen

of de zakken worden eerst weer gevuld.

Voelen ons flink belazerd door reaal .

Stefan
10-03-2020

Levensverzekering niet beëindigen

Al meer dan 2,5 maand bezig om mijn levensverzekering te beëindigen.

Alle documenten al meerdere keren verstuurd maar hoor niks.

Zelf gebeld en krijg te horen dat er al een mail is verstuurd, misschien in je spam. Ik heb niks ontvangen maar goed zou kunnen?

Alles nog een keer verstuurd en hoor weer niks.

Weer gebeld, medewerker nu aan de lijn vond het raar dat ik die betreffende documenten moest invullen, maar welke ik dan moest invullen dat kon hij mij niet vertellen?

Via mij Reaal alles netjes ingestuurd en ingevuld en word al 2,5 maand van kastje naar de muur gestuurd. Wel gewoon premie afschrijven van me rekening? Betaling terug gehaald en dag later gelijk een email.

Dan kan het wel. Moet me echt inhouden maar wat gr. ty . Bedrijf is dat Reaal. Zit er ook met me honden verzekering,. Premie ineens met 10 euro per maand verhoogd?

Overstappen kan niet want me hond is te oud nu. Uitgekookte honden bij reaal

Sawatdee
05-03-2020

Teleurstellende service

Iemand had schade gereden op mijn voertuig.

En met veel pijn en moeite contact kunnen krijgen met Reaal.

Er werd mij toen versteld dat de schade mijn fout was ,dat ik niet verzekerd ben en dat ik geen rechtsbijstand bij mijn auto verzekering had. Echter kon ik middels mij polis aantonen dat het tegendeel waar was.

Ik heb nooit meer wat van Reaal gehoord en heb ondanks mij hulp vraag via de rechtbijstandsverzekering alles zelf op moeten lossen.

half jaar later wil ik een motor komen en verzekeren en de meneer aan de telefoon zegt prima geregeld u motor is verzekerd. Een dag later bel ik ter controle gezien mijn vertrouwen wel een beetje geschaad is en krijg ik te horen dat de motor helemaal niet is verzekerd!?

Mijn advies

Meer betalen voor je verzekeringen maar dan wel bij een goede maatschappij aansluiten!

Klaas
13-02-2020

Autoverzekering

Als je staat te wachten (stil staat) en er rijd iemand tegen je aan , dan moet je van reaal aantonen dat je niets gedaan heb en stil gestaan heb, er word makkelijk met de vinger gewezen. en zodra je om uitleg van de situatie vraagt word je letterlijk uitgescholden door een van de dames van reaal.

mensen neem absoluut geen autoverzekering hier

Meer Reaal reviews