Waarom een caravanverzekering afsluiten?

Vraagt u zich af waarom u een caravanverzekering moet afsluiten als u op reis gaat? Als u een WA autoverzekering heeft, is uw caravan ook verzekerd indien deze gekoppeld is aan uw auto. Genoeg verzekerd? Dat waarschijnlijk niet. Een aparte caravanverzekering zorgt ervoor dat er veel meer mogelijke claims kunnen worden gedekt als diefstal, schade en stormschade. Voorbereid de weg op, dat is wel zo fijn.

Een bijkomend voordeel: een caravanverzekering hoeft niet duur te zijn. De premie is afhankelijk van het aantal uitbreidingen die u neemt binnen deze verzekering. Maar uit welke uitbreidingen kan u kiezen? Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Wat dekt uw (toekomstige) caravanverzekering?

De basisdekking van een caravanverzekering dekt de schade die door uw caravan wordt veroorzaakt, met of zonder koppeling aan uw auto. Daarnaast worden ook de schades door brand, storm, diefstal, ontploffing of blikseminslag gedekt. Verder wordt de schade als gevolg van een verborgen gebrek of constructiefout gedekt, indien de caravan niet ouder is dan vijf jaar. De uitbreiding van de caravanverzekering kan met meerdere aspecten. Allereerst de voortent, aanbouw en accessoires als een fietsendrager. Daarnaast kan de caravan extra verzekerd worden voor schade aan de inboedel en hulp bij het verplaatsen van uw caravan.

Binnen de basisdekking keren de meeste verzekeraars een bedrag van twee tot vijf miljoen euro per gebeurtenis uit aan claims die door uw caravan of aanverwante zaken zijn veroorzaakt. Dit valt binnen de wettelijke aansprakelijkheid. Hierbij geldt de eis dat de caravan losgekoppeld dient te zijn van een auto. In vele gevallen is de inboedel meeverzekert. Indien dit niet het geval is kan u deze toevoegen als extra optie. Net zoals binnen de basisdekking is de inboedel dat verzekerd tegen claims als brand, ontploffing, blikseminslag of storm. Hetzelfde geldt voor diefstal. Net als inboedel is deze vaak al meeverzekerd en indien dit niet het geval is kan u dit alsnog toevoegen. Als diefstal er wel binnen valt, dienen er sporen van inbraak aanwezig te zijn.

Uiteraard zijn er altijd een aantal uitzonderingen waardoor uw inboedel of caravan niet verzekerd is. Dit is het geval indien de caravan verhuurd wordt of voor zakelijke gelegenheden wordt ingezet. Tevens als u nalatig bent aan de schade door eigen schuld, dan keert de verzekeraar niets uit. Verder wordt er ook niets uitgekeerd indien de bestuurder geen (geldig) rijbewijs heeft of niet het juiste rijbewijs (BE rijbewijs). Bepaalde weersinvloeden die langzaam schade aan de caravan brengen zijn vaak niet gedekt. Vanzelfsprekend is het van zeer groot belang dat u de kans op schade tot een minimum beperkt en dit indien mogelijk probeert te voorkomen.

Het hebben van een caravanverzekering biedt u veel meer voordelen dat alleen een WA autoverzekering. De combinatie van beide zorgt ervoor dat de kans op verrassingen minimaal wordt. Een vakantie kijk je naar uit en daar wil je de mooiste tijd van het jaar van maken. Kies voor een caravanverzekering en ga met een veilig gevoel de weg op. Geniet van je vakantie!