Verzekerd van hulp bij pech

U heeft pas een nieuwe auto gekocht. Een prachtige tweedehands auto die al enkele kilometers op de klok heeft staan. Echter de auto is in perfecte staat en zit nog mooi in de lak. Goede banden zitter er ook onder en de motor loopt als een zonnetje. Alles lijkt dus goed! Ook de prijs is perfect en u besluit om de auto te kopen van de autodealer of van de particulier die de auto wil verkopen.

Na de testrit praat u nog een paar honderd euro van de prijs af en dan rond u het af! U laat de auto overschrijven op uw naam in ruil voor de betaling die u doet aan de tegenpartij. U bent nu de trotse eigenaar van de nieuwe auto!

Echter nu u thuis bent en met de buren heeft gesproken of met vrienden of familie wordt u wel vaak erop gewezen dat het toch een auto is met veel kilometers op de klok en dat de prijs wel erg scherp was. Ze maken al grapjes dat het misschien wel een gestolen auto is. Dit is het echter niet want als u op internet gaat kijken dan ziet u dezelfde auto's voor ongeveer dezelfde prijs te koop staan. Echter nu begint u toch te twijfelen of er geen addertje onder het gras zit. Wat als u binnenkort op de snel weg of in the middle of no where stil komt te staan met de auto? Dat hij het niet meer doet? Wat dan?!

U gaat nadenken over de mogelijkheden van pechhulp. Met pech onder weg staan kan immers altijd gebeuren. Als u een lekke band heeft of een accu die kapot is gegaan of mogelijk een zekeringnetje wat kapot is geknapt doordat het overbelast was. Alleen wat gaat dat kosten?

Er zijn twee mogelijkheden. U neemt wel een pechhulp voor uw auto of u doet het niet. Zo simpel is het gewoon. Echter de verschillen kun erg groot zijn!

Wat als u nu naar de andere kant van het land gaat zonder pechhulp en op de zondagmiddag knapt uw v snaar van uw auto en kunt u geen meter meer verder. Ter plekke zal iemand van de pechhulp dienst u niet verder kunnen helpen. Wat ze wel kunnen doen is uw auto afslepen naar de dichtstbijzijnde autogarage. En dat gebeurt ook. Hier kunnen ze vervolgens op maandag uw auto onderhanden nemen. In de tussentijd zult u terug moeten reizen naar huis om daar te wachten tot u een telefoontje krijgt dat de auto klaar is. U zult dan kosten maken voor de komst van de pechhulp dienst, het afslepen van de auto en het vervoer naar huis of de overnachtingskosten in het hotel. Die laatste kosten had u sowieso gehad echter het afslepen van de auto was kosteloos geweest net als de komst van de pechhulp dienst.

Als u geen pechhulp service heeft dan bent u dus een stuk duurder uit. En die kosten lopen vaak hoger op als het lidmaatschap wat u betaald.

De pechhulp verzekerd dus eigenlijk de komst van service ter plekke op het moment dat er iets mis is met uw auto. Dit is (hopelijk) vast niet ieder jaar echter dat kan wel. U zit hier natuurlijk niet om te springen want naast de pechhulp zijn er vaak nog veel meer kosten die bij de reparatie komen kijken. En ook is het geen pretje om langs de weg steeds maar te wachten totdat iemand u komt helpen.

Een goede auto is niet altijd een garantie voor het niet hebben van geen pech onder weg. Wel zou u kunnen overwegen om geen pechhulp in te schakelen als u weinig rijdt en voornamelijk in uw eigen regio blijft.

En als u daarnaast een goede band met uw garagehouder heeft. Een garagehouder die dag en nacht voor u klaar staat en zijn eigen pechhulp aan u levert. Of u dit mag verwachten van uw autogarage is maar de vraag. Echter vooral in de kleinere dorpen zien wij nog veel kleine garages die deze service toch verlenen. Een telefoontje en ze springen al in de auto om u te helpen en de auto af te slepen naar hun garage. Een goede fles sterke drank of andere versnapering doen dan vaak wonderen om de rekening niet te hoog te laten worden. De service is zo goed dat u weet dat u nooit meer naar een andere garage zult gaan. En dat is waarom de meeste garagehouders die service wel willen verlenen. Ze weten dat ze hiermee klanten voor het leven maken.

En daarnaast is de auto niet voor niets blijven staan aan de kant van de weg en zal er dus ook nog geld verdient worden op de reparatie. Een win win situatie dus zullen de meeste kleine garagehouders denken.

De grote merken leveren ook vaak een vorm van pechhulp bij hun nieuwe auto's. In zekere zin verlenen hun dus ook eenzelfde dienstverlening echter meer op landelijk niveau.

Sinds kort zijn er ook mogelijkheden voor motoren om gebruik te maken van een breder aanbod van pechhulp diensten die er zijn in Nederland. Steeds meer pechhulp diensten richten zich ook op de motorrijders. Zeker in de zomer en in het najaar en voorjaar zijn er veel motoren op de weg en ook die motoren zijn onderhevig aan onderhoud en kunnen er ieder moment even niet meer goed werken. En dan is een service als een pechhulp altijd fijn. Zeker het idee dat de motor afgesleept kan worden en niet ergens langs de kant van de weg hoeft blijven te staan is dan een fijn gevoel. Als u een wat duurdere motor heeft dan zult u toch niet lekker slapen als de motor langs de kant van de weg moet blijven staan.

Dus ook voor motorrijders is het interessant om een pechhulp te nemen om bij eventuele problemen met de motor hier een beroep op te kunnen doen.