Zorgeloos op reis met een reisverzekering

Zin in de vakantie? Ga zorgeloos op reis en kies voor een reisverzekering. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je ziek wordt en medische kosten krijgt, je bagage kwijt raakt of door een vertraging van het vliegtuig in een hotel moet overnachten. Mocht je voor verrassingen komen te staan kan je jezelf op deze verzekering behoeden. Maar een reisverzekering is niet alleen handig voor onverwachte verrassingen. Het is ook inzetbaar als je juridische hulp in het buitenland nodig hebt. Je verzekeraar kan in een dergelijke situatie ook hulp bieden. Kortom: het afsluiten van een reisverzekering kan enorm kostenbesparend werken.

Verschillende soorten reisverzekeringen

Er zijn drie soorten reisverzekeringen: een korte reisverzekering, een doorlopende reisverzekering en een annuleringsverzekering. Deze drie verzekeringen worden kort nader toegelicht. De korte reisverzekering is echt iets voor jou als je niet zo vaak op vakantie gaat met wel een reisverzekering wil. Deze verzekering dekt alleen de periode dat je jezelf daadwerkelijk op vakantie bevindt. De kosten van een kortlopende reisverzekering zijn afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij, de bestemming waar je heen gaat, het aantal personen dat binnen de verzekering valt, de periode waarin de verzekering geldig is en eventuele uitbreidingen. Vraag een korte reisverzekering altijd persoonlijk aan bij de verzekeringsmaatschappij zodat je van alle punten op de hoogte bent.

De doorlopende reisverzekering past bij jou als je meer dan één keer per jaar op vakantie gaat voor een periode van meer dan twee weken. Met deze variant ben je het hele jaar verzekerd. Indien je vaak met dezelfde partner of kinderen op reis gaat is het verstandig om hen mee te laten verzekeren op dezelfde polis. Dit kan een aanzienlijk bedrag schelen. Bij de doorlopende reisverzekering dien je rekening te houden met het maximale aantal verzekerde dagen. Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij en in enkele gevallen kunnen extra dagen bijgekocht worden. Vanzelfsprekend zal de premie dan verhogen. In het geval van bijvoorbeeld een wereldreis is het verstandig om te controleren voor hoeveel dagen je verzekert bent.

Dankzij een annuleringsverzekering krijg je een schadevergoeding wanneer je vanwege een bepaalde gebeurtenis de reis dient te annuleren. Hierbij kan gedacht worden aan dat je ernstig ziek bent geworden of het overlijden van een eerste of tweede graad familielid/huisgenoot. Het is aan te raden de polis van de annuleringsverzekering goed te controleren wanneer je hier gebruik van wil maken. Het kan zijn dat bepaalde situaties niet worden vergoed. Het afsluiten van een reisverzekering is lastig, maar zeer noodzakelijk. Voor iedere reis zijn er enkele specifieke punten waar je op kan controleren of jouw reisverzekering daar een vergoeding voor biedt. Controleer daarom altijd de polis van de verzekering voordat je daadwerkelijk vertrekt.

Het is belangrijk om een geschikte verzekeringsmaatschappij te vinden, waarbij je de reisverzekering wil afsluiten. De prijs en de dekking van de verzekering zijn hierin het meest belangrijk. Controleer diverse aanbieders en controleer de polis of deze aansluit bij jouw wensen en plannen van de reisverzekering.