FBTO reviews

4.2
Positief31%
Neutraal6%
Negatief63%
PeriodeLaatste 12 maanden202220212020
Geen lid

Deze reviews zijn ouder dan een jaar.

Eldina
03-01-2020

Geen schadevrije jaren

In september vorig jaar heb ik mijn vaders auto overgekocht. Omdat mijn vader verder heel tevreden was over FBTO heb ik de auto op mijn naam, dezelfde dag dat de autoverzekering van mijn vader is stop gezet, afgesloten. Na een verkeersongeluk ben ik erachter gekomen dat mijn vaders gegevens nog in het systeem stonden! Dit was na 4 keer bellen nog steeds niet gewijzigd. Hierdoor heb ik mijn verzekering stopgezet. Nu zegt mijn nieuwe verzekeraar dat ik geen schadevrije jaren heb en dus meer moet gaan betalen. En dit allemaal door de slordigheid van FBTO. Ook vind ik hun manier van communiceren zowel over de mail als telefonisch niet plezierig.

Rob
03-01-2020

Sneller dan het licht.

Op 24 dec 2019 nieuwe auto verzekerd bij FBTO, polis oude auto beëindigd. Op 2 Jan. wordt maand premie afgeschreven voor nieuwe én oude auto. Gebeld: blijkt oude polis niet beëindigd. Wordt alsnog telefonisch opgelost en bevestigd per e-mail met toezegging premierestitutie binnen 14 dagen. Vanochtend 3 Jan. is de ten onrechte afgeschreven premie alweer bijgeschreven op mijn bankrekening.

Als dit geen goede service is.

Chapeau FBTO, zo kan het kennelijk ook.

Piet
22-12-2019

Dubieuse verhoging premie

Wij hebben bij de FBTO een levensverzekering lopen die overgenomen is van Interpolis. Na 5 jaar krijgen wij een bijna 100% verhoging premie. Voor ons is het een ondoorgrondelijke maatschappij FBTO, Achmea en Interpolis wij weten niets eens met wie we nu eigenlijk te maken hebben. FBTO kan geen inzage geven in je afgesloten verzekeringsdossier (digitaal) en hoe de nieuwe premie tot stand is gekomen. Ja we gaan lekker 34 uur werken en de klanten betalen wel!

Esmee
03-12-2019

Auto verzekering

Ik heb net 3 maanden mijn eerste auto. Krijg een mail dat ik verkeerde schadevrije jaren heb opgegeven. Dus dat mijn autoverzekering met 70 euro omhoog ging. Bleek het dat ze de schadevrije jaren van een ander persoon op mijn polis hebben gezet. Hebben ze opgelost. Kreeg een cadeaubon(die niet werkt, en ze laten niks meer van hun horen). De volgende dag staat er ineens 70 euro extra op mijn bank rekening. De dag erna is het er 2x afgeschreven. Ik er achteraan bellen. Geen uitleg alleen dat het binnen 10 dagen wordt teruggestort. ze schrijven dus te pas en onpas geld bij en af van je rekening.

Omar
14-11-2019

Schade wordt NOOIT uitbetaald!

Eind 2015 is er een poging tot inbraak geweest bij mijn achterdeur. Destijds is er aangifte hiervan gedaan bij de politie en de schade is ook gemeld bij FBTO. De melding hiervan was gedaan en ik mocht de schade laten herstellen en de kostenvergoeding verhalen wanneer dit uitkwam. Wegens verbouwingen heb ik dit jaar pas tijd gekregen om de deur te laten repareren, maar nu wordt mij verteld dat de kosten niet vergoed zullen worden, omdat ik niet binnen drie jaar de reparatie heb laten uitvoeren. Dit is een absurd argument gezien het feit dat ik niet ben verteld dat ik de schade alleen binnen een bepaald termijn mocht laten repareren. Ik heb hiervóór ook twee keer een schade gemeld en telkens werden mij absurde redenen verteld waardoor ik de schade niet kon claimen. Er worden telkens onterechte en totaal onjuiste redenen gegeven om uitbetaling van schadevergoedingen te voorkomen. Ik zou daarom iedereen sterk afraden een verzekering af te sluiten bij FBTO, het zijn professionele dieven!

Berend
08-11-2019

Eigen risico twee keer betalen

FBTO probeerde voor dezelfde waterschade twee keer mijn eigen risico te laten betalen.

Voor het herstellen van verfwerk heeft FBTO vaste partners die waarschijnlijk heel goed verdienen aan FBTO!

Voor de blijvende schade aan een laminaat vloer heb ik telefonisch een waardevermindering afgesproken van 10 euro per m2 (berekend voor de volledige kamer). Dat heeft FBTO vergoed. Ik had ook afgesproken dat ik voor eigen herstel werkzaamheden 15 euro per uur zou krijgen. Die afspraak is FBTO niet nagekomen.

Het eigen risico is wel ingehouden.

Ik heb een bedrag gekregen ZONDER specificatie, ondanks dat ik daar twee keer naar heb gevraagd.

Een aantal weken later kreeg ik een brief met de vraag of ik het eigen risico even wou overmaken. Dat had betrekking op het werk dat de partner van FBTO heeft uitgevoerd.

Nadat ik bezwaar heb aangetekend heeft FBTO het bedrag "gestorneerd". Ze hebben GEEN excuses aangeboden.

Mijn insziens is de interne communicatie bij FBTO slecht en FBTO is niet echt klantvriendelijk.

Margot
20-10-2019

Top! Heel tevreden over mijn reisverzekering!

Heel tevreden met mijn doorlopende reisverzekering! :)

Uitgebreide dekking, geldig voor lange reizen en relatief goedkoop.

Afgelopen reis was mijn laptop beschadigd geraakt. Ik kon deze schade heel makkelijk online via een formulier invullen (5 min werk) en binnen 2 dagen kreeg ik een mail dat de door mij ingevulde reparatie kosten overgemaakt zouden worden op mijn rekening. En jawel 2 dagen later stond het bedrag daadwerkelijk op mijn rekening! Hele snelle afhandeling en zonder gedoe met schade aantonen of rekeningen opsturen e.d. Heel fijn! :D

Zou FBTO zeker aanbevelen aan mede reizigers! ??

Marcel
14-10-2019

Caravan verzekering

Willen via websites net doen of zij een caravan kunnen verzekeren. Maar als je geen andere verzekeringen hebt bij FBTO en je hebt toevallig een lopende verzekering bij een andere Achmea dochter hebt lopen die duurder is dan de op de website opgegeven premie vinden ze altijd wel een kapstok om je als nieuwe klant niet te accepteren. Hieruit kan je concluderen dat er dus ook niet zo netjes met je privé gegevens wordt omgegaan binnen de Achmea groep.

Daarbij komt nog een kijken dat je steeds zelf moet informeren wat de stand van zaken is betreffende de acceptatie. Zij nemen zelf niet de moeite. Excuses dat het druk zijn.

Kortom een verzekeraar die eigenlijk te klein is om mee te spelen en dus geen risico's kan dragen.

En als je een keer een boete hebt gekregen voor te hard rijden. Vermeld dit dan niet. Dat is namelijk een kapstok waaraan zij de afwijzing kunnen hangen.

Gerard
01-10-2019

Reisverzekering keert niet uit bij diefstal

Bij een reisverzekering van FBTO met module zakenreizen, keert de verzekering niet uit. Ik had de laptop in een kluis moeten achterlaten, als ik twee tellen bij het apparaat vandaan loop.

Volstrekt onmogelijk en compleet waardeloos dus!

Rune
20-09-2019

Uitstekende pechhulp buitenland bij autoverzekering

Op donderdag 5 september 'vast' komen te staan met een lekke achterband op een camping in Italie. Tevens ook nog een portie noodweer over ons heen waardoor natte bagage. Uitstekend en professioneel geholpen door de FBTO alarmcentrale, waardoor we de volgende dag met nieuwe banden én goede zin op pad konden. Speciale dank aan Henk en Daisy van de alarmcentrale!

Phlip
13-09-2019

Autoverzekering

Eerste auto via de website aangemeld, erg makkelijk en goedkoop. Hierna heb ik een importauto gekocht die niet via het internet verzekerd kon worden. Na 1 belletje alles geregeld en heel erg netjes te woord gestaan! toppers

Linda
07-09-2019

Rechtbijstand

Bureaucratisch en niet behulpzaam

Regina
31-08-2019

Pechhulp is TOP

Een lekke band, simpel maar wel een groot probleem. Gebeld met FBTO en doordat ik verzekerd ben voor pechhulp direct en supersnel geholpen. Monteur was er binnen 30 minuten, vriendelijk en vakkundig. Het kan dus toch, FBTO doet wat in de polis staat.

Bedankt!

Familie Vermeeren

Carlos
18-07-2019

Auto verzekering 2 x + rechtsbijstand

Wat ik me bij FBTO mee maak is gewoon een schande!

al jaren klant bij FBTO maar dit heb ik nog nooit mee gemaakt 2 auto verzekeringen lopen bij hun

1 x 120€

1 x 55€

1 x 5€ rechtsbijstand

in januari ben ik van ING bank naar KNAB verhuist

een overstap service aangevraagd zodat alles vlekkenloos overgenomen zou worden

nou ING was hierin nalatig en heeft bij 2 instanties niet of te laat de juiste gegevens doorgegeven

dus kreeg op een gegeven moment post van FBTO

dat er een betalings achterstand is van 1 auto

netjes contact op genomen met FBTO en gesproken met RAMON hij zij dat ze probeerde te incasseren maar niet lukte wegens foutief rekening nummer dus gelijk alles telefonisch met hem geregeld en rekening nummer laten aanpassen

we hebben het over alle 3 de verzekeringen gehad en zou allemaal aangepast zijn zou ik me geen zorgen over hoeven te maken.

3 maanden later april wil ik een nieuwe auto verzekeren aangezien de auto van €110 verkocht was dus zij de telefonisten dat ze me niet kon verzekeren aangezien de rechtsbijstand is stop gezet wegens wan betaling voor 3 x 4.50 omdat RAMON die het hier uitbundig met me over heeft gehad niet goed zijn werk had gedaan!

oké zuur ze sturen me uit coulance omdat ze het inderdaad in het dossier heeft kunnen zien een bon van bol.com 20€.

ze ging met acceptatie bellen en het uitleggen en voorleggen dat ze me toch moesten verzekeren inmiddels ook al een klacht neer gelegd bij klachten van FBTO

3 dagen later werd ik op gebeld de verzekering konden ze niet doorvoeren aangezien er dan automatisch een blokkade van 1 jaar is bij fbto!

alleen bij fbto?

ja alleen bij fbto

dus kan ik me auto gewoon ergens anders verzekeren met me 6 vrije schade jaren?

ja dat kan gewoon is geen probleem

centraal beheer achmea gebeld voor een verzekering aangevraagd en moest door acceptatie nog bekeken worden dus eerst 3 dagen wachten

telefoontje nee we kunnen u niet verzekeren ivm betalings achterstand van FBTO geregistreerd ook al is het niet mijn fout en zou ik de 15€ gewoon betalen.

dus weer 1 week verder nu eindelijk bij een andere groep kunnen verzekeren dus niet de achmea GROEP dus mensen kijk uit voor deze verzekerings maatschappijen want het zijn boeven innen kunnen ze maar als ze zelf een fout maken en deze ook toegeven

ben en blijf je de gedupeerde!

Boaz
16-07-2019

Zielig zooitje

Elke maand wordt er op een andere dag afgeschreven. Zorgt voor een onhandig zooitje. Ook schrijven ze soms dubbel af en wordt de tandartscontrole niet betaald, ook al staat in de documenten dat dit bij de basisverzekering in zit.

Tim
11-07-2019

Fbto independer tegen misleiden aan

Vandaag gezocht op independer.nl voor een autoverzekering, kwam op prijs uit bij fbto, wilde weten wat er is gedekt bij een inzittende verzekering.

Eerst een algemeen stukje tekst gevonden waarom dit zo belangrijk is, bijvoorbeeld bij medische kosten, letsel schade en onderhoudsderving. Echter na even gezocht op de uitgebreide details van deze verzekering kom je hele andere voorwaarden tegen zoals -> medische kosten niet gedekt, letselschade niet gedekt, onderhoudsderving niet gedekt. Heb uiteraard gebeld met independer, deze uiterst vriendelijke man vond t ook vreemd, hij speurde in de algemene polisvoorwaarden van fbto en vond dat je 30% van je salaris vergoed kunt krijgen. Ikzelf heb dat nergens kunnen terugvinden. Vindt daarom dat fbto op de site van independer bij lange na niet transparant is betreft je dekking. Zelf ga ik op zoek waar het duidelijker is en vindt dit tegen het misleiden aan hangen omdat mensen in t algemeen niet heel gedetailleerd kijken, wat bij bedrijven algemeen bekend is en daar ' handig ' gebruik van maken. Hoop dat er iemand aan dit stuk tekst heeft. Gr tim

Liane
27-06-2019

Waardeloze woonverzekering

Ruim 12 jaar geleden via VEH alle verzekeringen rond het huis afgesloten bij FBTO, waaronder de woonhuisverzekering. Na 12 jaar premie betalen bij de eerste de beste schade aan het dak veroorzaakt door vandalisme te horen gekregen dat deze niet wordt vergoed door de opstalverzekering. Direct opgezegd. Nooit meer FBTO.

Fruts
07-06-2019

Moeilijk bedrijf

Tijdens een vakantie op Cran Canaria is onze strandtas naast onze ligstoelen op het strand gestolen. Het was al laat in de middag toen we naar ons hotel wilden rijden en we ontdekten dat de tas was verdwenen. Rijbewijzen, zonnebrillen, sleutel huurauto etc weg. Schade met contant geld ca. €1000,00

Daar stonden we dan in onze badkleding op de boulevard van Puerto Rico. Hoe moesten we naar het hotel komen 40 km verderop en zonder geld. We werden fantastisch geholpen door de jongens van de ligbeddenverhuur. Zij brachten ons naar de Politie en vertaalden alles in het Spaans. Belden het autoverhuurbedrijf die een takelwagen stuurde en kregen een nieuwe huurauto op het vliegveld van Las Palmas. Ook werd het hotel gebeld om de kamer te blokkeren en onze geldpassen werden geblokkeerd. We kwamen na uren oponthoud in ons hotel.

FBTO reageerde snel door mee te delen, dat er niets wordt vergoed, omdat er onvoldoende toezicht is gehouden tijdens het zonnen op de ligbedden.

Hiertegen hebben wij bezwaar gemaakt, omdat de strandtas binnen bereik lag maar dat we deze moeilijk op onze buik kunnen plaatsen als we zonnen en er ook geen kluis is naast onze ligbedden. Volgens de Politie gebeurt het regelmatig en zijn het Roemenen die snel toeslaan als het rustig is.

Nadat we bezwaar hebben aangetekend, gaf FBTO toe toch uit te keren. Wij hadden inmiddels verzekeringsklachten.nl in kennis gesteld van ons bezwaar en die liet weten dat het te gek voor woorden zou zijn als FBTO ons bezwaar zou afwijzen. FBTO staat bij haar slecht bekend, omdat zij er altijd onderuit proberen te komen.

Inmiddels het schadebedrag uitgekeerd zonder opgave van de vergoeding mobiele telefoon. Ook hebben zij een aantal posten onder diversen geplaatst zodat wij niet kunnen zien wat wel, gedeeltelijk of niet wordt vergoed.

Tevens moesten wij vaststellen dat er tweemaal een eigen risico van € 100,00 is ingehouden. Na hierover weer gecorrespondeert te hebben, kregen we een excuus. Het was een systeemfout. We zijn er nu klaar mee en kiezen voor een andere verzekeraar.

Nardy
20-05-2019

Mijn premie per jaar 430 euro goedkoper bij andere verzekeraar

Toen ik mijn nieuwe premiebedrag voor de auto las schrok ik, 71 euro per maand! 842 euro per jaar.

Ben andere verzekeraars gaan zoeken, op de autoverzekering bespaar ik per jaar nu 170 euro, en op de woonhuisverzekering ( opstal en inboedel) 26 euro per maand! Bizar gewoon. 430 euro per jaar.

Ben al 30 jaar bij FBTO verzekerd, maar niet aan denken wat er veel te veel betaald is.

Yvonne
17-05-2019

Fijne positieve ervaring, zo kan het dus ook.

Begin dit jaar na ski ongeluk waar ik nog steeds van herstellende ben, een hele nare ervaring gehad met annuleringsverzekering bij Unigarant. Hun totale gebrek aan empathie en de ronduit onbeschofte reactie heeft me destijds behoorlijk geraakt. Vandaag schoot me te binnen dat ik de annuleringsverzekering nog om wilde zetten naar de FBTO. En de medische verzekering wilde toevoegen. Zeer fijn geholpen door Sabina van de FBTO. Het kwam zo ter sprake waarom ik de doorlopende annuleringsverzekering naar de FBTO wilde overzetten en zij reageerde heel begripvol. Fijn dat mensen ook zo met je kunnen omgaan. Een uurtje later gaat bij mij de bel en staat Fleurop voor de deur. Met een bos bloemen namens de FBTO van Sabina met een voorspoedig herstel toegewenst. Dat is toch geweldig attent?

Nog even ter aanvulling: vanuit de doorlopende reisverzekering die al wel bij de FBTO liep ben ik trouwens begin dit jaar zeer goed geholpen. Dus ik was al een tevreden klant.

FBTO: ik wens jullie veel klanten toe.