FBTO reviews

4.3
Positief32%
Neutraal6%
Negatief62%
PeriodeLaatste 12 maanden202120202019
Geen lid

Deze reviews zijn ouder dan een jaar.

Dennis
30-12-2015

Goede Service

Uit mijn ervaring word je bij problemen goed verder geholpen en vriendelijk behandeld.

Noortje
29-12-2015

Beoordeling

erg prettig dat je zelf de modules aan en uit mag zetten

Mien
22-12-2015

Afwijzing voor operatie

Best een fijne zorgverzekering als je niets moet.

Heb al 3 x een afwijzing gehad voor een operatie, mijn internist vond de operatie noodzakelijk, kon anders alleen maar zieker worden.

FBTO gaf aan, "als een arts iets medisch noodzakelijk vind, wil het niet zeggen dat de FBTO het ook medisch noodzakelijk vind"

Heb de operatie op eigen kosten moeten laten uitvoeren. Dat deed zeer, vooral als je op forums leest dat lotgenoten wel de operatie vergoed hebben gekregen, uiteraard waren die elders verzekerd.

Evert
19-12-2015

Vrije keuze modules instellen

Ineens geldt dit niet meer voor de tandarts, een wezenlijke verslechtering in de aanvullende modules. Voor mij voldoende on de verzekering voor 3 mensen op te zeggen.

Esther
19-12-2015

Plotseling rekening

Eind van deze maanden heb ik elke keer een rekening zonder waarschuwing, en ik weet niet eens waar voor ik moet betalen geen duidelijke uitleg

Paula
18-12-2015

Modulen

in 2015 modulen aan en uitzetten als je ze nodig hebt, in 2016 aanvullende en tandartsmodulen moet nu per 1 januari 2016 en kan je niet meer uitzetten.

Ruud
17-12-2015

Uitstekende, degelijke en betrouwbare zorgverzekeraar

Fbto denkt met je mee zonder het popie jopie gedoe alsof ze je beste vriend zijn maar je ondertussen je rekening plunderen.

Gewoon betroubaar en de beloftes nakomen, waar voor je geld.

Tamara
15-12-2015

Prima verzekering

Was 6 jaar bij FBTO verzekerd en verder nooit problemen bij zee gehad. Ben nu alleen overgestapt vanwege de maandelijkse premie. Hoop dat de nieuwe verzekering net zo goed is.

Ankie
15-12-2015

Fbto

Dit jaar zijn we naar de FBTO zorgverzekeraar overgestapt en dat was ik niet van plan. Maar de inzetbare modules trok ons over de streep en ik heb er geen spijt van gehad. Ook de declaraties die ik indien zijn vlot overgemaakt zodat ik ook de zorgverlener weer kan betalen en zo niets hoef voor te schieten. Al met al tevreden.

Rita
15-12-2015

Goed contact!

Ik heb in het verleden en nog steeds een goed contact met FBTO zowel telefonisch als via de mail. Ik kan FBTO zeker aanraden voor die mensen die zoekende zijn!

Susa
12-12-2015

Fbto

goede zorgverzekering, goede voorwaarders en goede aanvullende verzekeringen en makelijk aan uit te zetten. redelijk snel met vergoedingen uitkeren!

Phoebe
11-12-2015

Ze doen niks voor je!

Ze belove dat bepaalde medicatie vergoed word, als de apotheek je laat betalen; ga ik er dan van uit dat ik na opsturen van rekening geld terug krijg.

Maar nee, het is schuld van apotheek dat ik niet vergoed krijg; afschuifsysteem. Als je fbto nodig hebt belove ze van alles maar helpen je niet!

Ba
11-12-2015

FBTO is top

Erg tevreden, altijd behulpzaam!

Paula
11-12-2015

Modulen 2016

in 2015 kon je de modulen aanvullende verzekering therapieën en tandartsverzekering aanzetten wanneer je ze nodig had, wat verbaasd me voor 2016 kan je nu deze twee modulen alleen per 1 januari 2016 aanzetten en dus voor een jaar betalen.

Tim
11-12-2015

Prima verzekering

Zelf heb ik twee jaar bij FBTO gezeten. Geen klachten (maar ook geen bijzondere medische klachten ;-))

Voordeel in 2014 vond ik de mogelijkheid om tijdens het jaar nog modules - bijvoorbeeld voor het buitenland - aan te zetten. Die mogelijkheid verdwijnt volgens mij helaas in 2016. Dan moet je aan het begin van het jaar meteen bedenken welke aanvullende modules je wilt.

Kim
11-12-2015

Makkelijke zorgverzekering

Bij FBTO kun je de verschillende extra pakketen aanzetten wanneer je wilt. Helaas geldt dat dit jaar niet meer voor de tandartsverzekering. Je kunt kiezen om je premie per maand te betalen waardoor je 3% korting krijgt. Alle beetjes helpen toch....

Erik Arentz
22-11-2015

Spontane woonhuis schade niet verzekerd

FBTO woonverzekering

Op een donderdag in oktober werd ik wakker en ging naar de badkamer om mij aan te kleden en te douchen. Ik vond aldaar mijn badkamer vol met stukjes glas. Mijn glazendouche deur (veiligheidsglas, 450 euro zonder installatie) gebroken. Totaal versplintert, een groot gedeelte zat nog in de deur, de rest zoals geschreven lag in de badkamer en de douche bak. Geen idee van de oorzaak.

Nou zou je denken, ik ben verzekerd bij FBTO tegen dit soort schades. De dame aan de telefoon vond van niet, want de oorzaak stond niet in het rijtje oorzaken waarvan schade wordt vergoed. Daarop heb k de voorwaarden eens bekeken. Er staat toch dat “onvoorziene gebeurtenissen zijn verzekerd”

Daarop een mail naar FBTO geschreven. En wat schetst mijn verbazing? Ik krijg het volgende antwoord van FBTO:

“Het gaat om schade aan uw douchedeur door spontane breuk. U bent niet verzekerd voor deze schade. De voorwaarden die u noemt in uw melding hoort bij de algemene voorwaarden. De bijzondere voorwaarden zoals genoemd in de woonhuisverzekering beschrijven echter de verzekerde gebeurtenissen. De oorzaak van uw schade staat daar niet bij”

Waterschade door plotselinge breuk van een aquarium (meestal glas) wordt hierbij wel vergoed. Het omvallen van bomen of brand en ontploffing zonder verdere oorzaak worden ook vergoed.

Merkwaardig allemaal en ik begrijp dit soort zaken niet. Waar heb je nou een woonverzekering voor? “Zo van ja meneer u heeft wel een verzekering tegen brand, maar die verzekering hebben we allen zo genoemd omdat het zo lekker bekt.” Er staat wel in dat u voor brand bent verzekerd maar dat geldt niet voor brand waar vlammen bij komen kijken”

Volgens mij is een verzekering bedoeld om dit soort schades te verzekeren en kan je nooit het aantal oorzaken limiteren want er is geen oorzaak exact hetzelfde.

FBTO zet zich zelf behoorlijk te kijk door de schade niet te vergoeden en te verwijzen naar de kleine lettertjes en daar een interpretatie aan te geven in hun eigen voordeel. Daar ga ik dus niet al te lang meer mee door om voor een dergelijke verzekering te betalen.

Wendy
06-11-2015

Prima geregeld!

Ik ben zeer tevreden over de afhandeling. wij moesten helaas onze vakantie annuleren en zonder moeilijk te doen is het hele bedrag binnen een week op onze rekening gestort.

echt zoals je hoopt dat het gaat als je het zelf al moeilijk genoeg hebt.

Cindyenroy
13-09-2015

Dik tevreden met fbto!

ik ben iemand de best kritisch is op bedrijven waarbij ik klant ben.

Maar FBTO is voor ons een top verzekering.

Sowieso begint het al bij het afsluiten van de auto verzekering dit ging vlot en gelijk zonder problemen goed.

In tussen dat we al jaren ik denk zo jaar of 7 a 8 al klant zijn,

ben ik ook al 2x van auto veranderd alle wijzigingen en omzetting hiervan gingen goed.

en gaan nog steeds goed.

Op het begin dat ik klant werd heb ik door de tijd heen alle verzekering op alleen de zorgverzekering na omgezet naar FBTO.

Waarom als een bedrijf doet wat het zegt en beloofd ben ik erg tevreden .

FBTO beloofd en komt haar afspraken keurig netjes na.

1x beroep moeten doen op mijn woonverzekering dit is erg snel en vooral vlot afgehandeld door FBTO.

in 8 jaar heb ik slecht 1x een klein euveltje gehad dit heeft FBTO dan ook snel en keurig opgelost met ons.

Ik weet dat waar mensen werken en bedrijven zijn ook fouten gemaakt worden.

maar FBTO is er 1 die dit dan ook gelijk aanpak dan wel oplos thans dit gebeurd bij ons zo.

ik begrijp dat er jammer genoeg ook dingen mis gaan Bij FBTO, als ik zo ook deze review page ziet.

mijn advies is dan ook aan FBTO dat zij deze klachten sowieso bekijken en aanpassen in hun systeem wand FBTO is geen slecht bedrijf

en doet goede dingen voor hun klanten mijn ervaring is dan ook alleen maar goed en praat altijd vol lof over deze verzekerings-maatschappij.

ook iedereen die ons vraagd welke verzekering top is adviseren mijn brouw en ik FBTO.

tot slot ik heb geen flauw idee of de pakketten te duur of voordelig zijn. i.v.m. het maand bedrag mijn vrouw en ik niet kunnen boeien.

zolang er maar service geboden word.

dit is dan bij tele2 niet het geval die hebben geen klanten service

en we zijn hier ook zwaar teleur gesteld in geraakt.

De klantenservice van FBTO is dus top! en hier kunnen vele andere bedrijven een zwaar goed voorbeeld aan nemen.

waar alle bedrijven in te kort schieten!

Doet FBTO dan wel voor haar klanten erg goede maatschappij in mijn ogen zelfs de BESTE!

Nogmaals ik kijk erg kritisch naar bedrijven maar ik kan simpelweg geen fout vinden hoe FBTO ons als klant heeft en behandeld.

Shin
Shin
21-07-2015

Slecht , slecht, slecht.

Ik ben jaren trouw client. Ik heb in nov 2014 mijn zorgverzekering opgezegd. Maar FBTO blijft mij een brief sturen dat ik de premie zorgverzekering over jan 2015 moet betalen! En ze blijven ook incasso brieven sturen! Wat is dit? Maffe zorgverzekering !