FBTO reviews

4.3
Positief32%
Neutraal6%
Negatief62%
PeriodeLaatste 12 maanden202120202019
Geen lid

Deze reviews zijn ouder dan een jaar.

Anoniem
11-06-2013

Waardeloze maatschappij

Ik dacht zoek even ervaringen op van FBTO, want zit met het zelfde probleem. Echt waardeloze maatschappij.

Ik had gebeld dat ik elke maand netjes mijn rekeningen over had gemaakt en dat ze maar een mailadres moesten geven waarin ik dat netjes kon laten zien.

maar die meneer weigerde me dat te geven. Hij zei gewoon je moet betalen waarop ik antwoorde ik ga niet iets betalen wat ik al betaald heb.

na een hoop gezeur aan de telefoon heb ik maar opgehangen en ze een mail gestuurd met de afschriften waarop ik een mail terug krijg dat ik alsnog de betalingen moet voldoen.

Dus heb maar weer een mail erachter aan gestuurd van lees onderstaande mail daar staan de afschriften en hierbij laat ik zien dat ik mijn betalingen elke maand netjes heb voldaan.

Nu maar weer wachten op reactie....... moe word je ervan

Anoniem
06-06-2013

Begin dec 2012 via andere verzekeraar overstappen aangekondigd. Andere verzekeraar deed dat de volgende dag!. FBTO had me in een wanbetalersregister geplaatst, wat volledig onterecht bleek. Ik sta daar nog steeds in, ik heb nooit een excuus gekregen van FBTO.

De laatste week den december FBTO maar eens gebeld, "moet ik nog separaat opzeggen?" Dat bleek niet nodig, de overstap was ontvangen en in verwerking. Ik zou van de andere verzekeraar (Menzis) de overstap bevestigd krijgen.

Menzis kreeg half januari van FBTO het verhaal over de wanbetalerslijst te horen, belden me netjes op en wachten (nu in juni wachten ze nog steeds) Omdat FBTO dit in januari gedaan heeft, is overstappen ineens onmogelijk, en dat terwijl de reden niet legitiem was.

Ik heb natuurlijk FBTO in gebreke gesteld en gemeld dat ze de overstap toch maar moeten regelen, zij hebben immers de fouten gemaakt. Daar wil men niets van weten, mijn argumenten worden volledig en ongelezen genegeerd. De laatste 3 maanden reageren ze al helemaal niet meer, tot afgelopen week, toen ik weer een mail ontving waaruit bleek dat men de schuld niet wil toegevenb en totaal niet ingaat op wat er werkelijk is gebeurt. En de premie, die betaal ik niet, de deurwaarder is twee weken terug geweest, alle bewijzen getoont en hij gaat de opdracht teruggeven aan FBTO (helpen is er natuurlijk niet bij) Door FBTO ben ik nu niet verzekerd (al 6 maanden). Waardeloze maatschappij!

Anoniem
09-04-2013

Ik ben helemaal weg van de FBTO zorgverzekering. Ik heb hem voornamelijk genomen omdat ik zwanger ben, dus voor de gezinsplanningmodule.

Een goed kraampakket gehad, 3x een boekje van pauline oud (9maanden, kraambezoek en baby 1e jaar) en de pretecho krijg je ook vergoed tot 100 euro!

Daarnaast kreeg ik een snelle reactie op mijn vragen via mail/twitter. Kortom, helemaal tevreden!!

Anoniem
22-02-2013

Na een juridisch conflict met mijn werkgever in 1993 heb ik indertijd een advocaat moeten inschakelen en de kosten zelf moeten betalen. Ruim 5.000,00 gulden. Dit was voor mij een reden om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Ik heb destijds gekozen voor de FBTO. Een zelfstandige verzekeringsmaatschappij met gunstige polisvoorwaarden. Op dit moment is de situatie dat ik een woning huur via Achmea Vastgoed Bank, een ziektekostenverzekering heb via Zilveren Kruis Achmea en juist omdat ook mijn rechtsbijstandverzekering nu loopt bij FBTO/Achmea denk ik erover om over te stappen naar een verzekeraar die niets met Achmea te maken heeft. Ik heb nu een conflict met mijn verhuurder over servicekosten doch de rechtsbijstandverzekering heeft mij laten weten hierin niet te kunnen bemiddelen. Dit is natuurlijk, ook al melden ze zelf dat dit niet zo is, snijden in eigen vlees. Ik heb nu de huurcommissie moeten inschakelen wat ook weer extra geld aan legeskosten betekent. In 2007 heb ik door een reorganisatie mijn baan helaas verloren. Ook toen weer mijn rechtsbijstandverzekering via de FBTO ingeschakeld. Ik heb heel veel werk zelf moeten verrichten (zelf verweerschriften schrijven etc.) De advocaat die mij indertijd is toegewezen gaf als reden op dat het door tussenkomst van een advocaat hard zou worden gespeeld en de zaken voor mij negatief zouden kunnen uitvallen. Ben eigenlijk wat teleurgesteld en hoop nu op een betere bijstand via Univé.

Anoniem
08-01-2013

Een hele nare verzekeraar. Ik heb in 2012 flink gebruik moeten maken van FBTO - er worden teveel fouten gemaakt en men is het meeste van de tijd niet klantgericht.

Grootste ergenis: er staan nog dossiers open. Deze worden niet afgehandeld. Ik moet er telkens achteraan.

Ik ben gekke Henkie als ik hier nog verzekerd zou blijven.

Ik hoop dat de recessie blijft aanhouden dit jaar, zo niet erger wordt en dat het FBTO heel hard mag treffen.

Ik zeg: succes!

Anoniem
06-01-2013

Recentelijk heb ik een behoorlijke schade aan mijn auto gehad waardoor ik ook niet meer verder kon rijden. Contact gehad met de alarmcentrale die een bergingsbedrijf regelde. Bij thuiskomst online een schadeformulier ingevuld. Ik vind het erg prettig dat je bij FBTO alles online kan regelen en dus niet aan kantoortijden gebonden bent. Ik heb dan ook mijn zorg- en woonverzekeringen hier ondergebracht. Persoonlijk ben ik erg tevreden over de geleverde service en ook de prijs hiervan is erg concurrerend.

Anoniem
13-10-2012

Ik heb geen goed woord over voor FBTO. Omdat ik op mezelf ging wonen ben ik het één en andere gaan vergelijken qua verzekeringen. Gezien ik graag alles bij elkaar wou hebben, heb ik op basis van de premieberekeningen en het aanbod passend bij mij voor FBTO gekozen. Ik wou dat ik dat nooit had gedaan. Bij de premieberekening gaf men aan dat ik € 199,97 per maand moest gaan betalen. Eenmaal de verzekering afgesloten en kijkende in mijn FBTO was het bedrag voor de zorgverzekering ineens € 143,22. Ik heb dan ook direct al mijn verzekeringen bij de FBTO opgezegd en overgestapt naar collectiviteitsverzekering van mijn baas.

Anoniem
25-09-2012

Wat een ellende om aan informatie te komen bij deze verzekering, en dan ook nog de verkeerde informatie krijgen. Geweldig als de medewerkers niet eens weten hoe het zit en je dingen vertellen die niet eens waar zijn. Voor mij in ieder geval reden om met ingang van volgend jaar over te stappen.

Anoniem
06-09-2012

Mijn dochter werd op weg naar school aangereden. Tegenpartij nb. een leerkracht van haar school was overduidelijk fout maar deed moeilijk. Vervolgens rechtsbijstand gebeld. Uitermate vriendelijk behandeld en geadviseerd. Goede vervolg afspraken gemaakt. Had echt het idee dat er iemand aan mijn kant stond. Uiteindelijk was de schade aan haar fiets vastgesteld incl. bijkomende kosten die gemaakt waren en heeft FBTO zelf het bedrag betaald omdat een procedure opstarten veel meer geld zou kosten. Dat vond ik wel slim. En ik was snel geholpen.

Anoniem
06-04-2012

Ik heb gewoon een goed ervaring met fbto gehad. Bij vrienden had ik de deur per ongeluk te ver opengegooid waardoor het raam in de deur tegen de hoek van de kast wam. Gevolg was een kapot raam. De claim voor deze schade had ik ingediend bij fbto en mijn wa verzekering vergoede dit. Fbto heeft het snel en goed geregeld zoals het ook hoort naar mijn mening. Ben tevreden!

Anoniem
30-03-2012

Wij werden in Spanje op de snelweg beroofd. In de handtas van mijn vrouw zaten persoonlijke zaken, pasjes, geld, medicijnen enz. Gelukkig hadden wij onze spullen gescheiden zodat onze vakantie gewoon door kon gaan. Na thuiskomst alles doorgegeven aan FBTO. Sommige zaken zelfs zonder factuur omdat deze invindbaar was. Binnen de kortste keren wordt alles vergoed behalve het contante geld. Ook de gemeentelijke boetes voor verlies van paspoort en rijbewijs werden vergoed. Klasse!

Anoniem
29-03-2012

Mijn ervaring met de FBTO autoverzekering is goed. Al jaren ben ik bij de FBTO verzekerd met meerdere verzekeringen waaronder dus ook de autoverzekering. Nooit eerder moest ik een claim in dienen maar helaas was het laatst wel zover. Er was in onze auto ingebroken. De airbag, radio en tomtom waren gestolen. En een zijraam was ingetikt. De morgen waarop ik zag dat er was ingebroken heb ik direct aangifte gedaan. En die aangifte samen met de nodige formulieren verzonden naar FBTO. Op voorhand had ik al het vermoeden dat de tomtom niet verzekerd was omdat die gewoon los in het dashboardkastje lag en deze niet standaard bij de FBTO autoverzekering zijn meeverzekerd. Na bericht van de FBTO bleek dit inderdaad zo te zijn. Wel jammer maar helaas. De rest werd wel gewoon vergoed. De afhandeling ging ook redelijk vlot en inmiddels is mijn auto weer gemaakt. Mijn FBTo autoverzekering ervaring beoordeel ik met een 9. Dit om de vlotte afhandeling waarbij FBTO duidelijk zowel schriftelijk als telefonisch communiceerde en geen moment moeilijk deed.

Anoniem
08-07-2011

Voor mij de laagste premie

ik ben al jaren verzekerd bij de fbto. ik heb al tal van jaren geen schade gehad dus mijn premie is ook lekker laag. toen ik zojuist ging kijken of mijn autoverzekering goedkoper kon kwam ik erachter dat fbto voor mij de laagste premie heeft. de andere goedkoopste was alsnog 5 euro duurder dan fbto. niet overgestapt dus.

Anoniem
02-07-2011

Omdat ik meerdere malen per jaar op vakantie ga heb ik een doorlopende reisverzekering afgesloten bij de FBTO. Hierdoor ben ik in elk land het hele jaar door goed gedekt.

Ik kon gewoon bellen naar de helpdesk van de FBTO om deze verzekering af te sluiten. Omdat ik ermee instemde was ik direct verzekerd, al kreeg ik de polis wel later opgestuurd.

Tot nu toe heb ik nog geen problemen gehad in het buitenland (gelukkig!) dus aanspraak heb ik ook nog niet gedaan.

Anoniem
02-07-2011

Pakketkorting

Omdat ik zo'n beetje al mijn verzekeringen bij FBTO heb afgesloten ben ik sindskort ook met mijn woon en inboedelverzekering overgestapt naar FBTO. Omdat ik nu meerdere verzekeringen bij de FBTO heb uit staan krijg ik pakketkorting ofzoiets. In iedergeval scheelt dat mij weer een paar procenten. mijn fbto ervaring is dus alleen gebasseerd op afsluiten en niet claimen.

Anoniem
04-04-2011

Afgelopen maand ben ik op vakantie geweest naar Indonesie. Mooi land, mooi weer en aardige mensen. Maar 2 dagen voor wij weer naar huis gingen werd de tas van mijn verloofde gestolen op een moment dat we even niet aan het opletten waren. Gelukkig lag haar paspoort in het hotel maar onze portemonnee, camera (met alle fotos!!) en nieuwe iPhone waren weg.

Gelukkig hadden we een doorlopende reisverzekering afgesloten bij FBTO. Daarom ging ik mijn claim in dienen voor de gestolen goederen. Op de internet site van FBTo kon ik dat eenvoudig doen. En binnen -/ 10 werkdagen had ik mijn claim terugestort gekregen op mijn rekening. Alle fotos zijn we kwijt maar gelukkig kunnen we met het verzekeringsgeld weer een nieuwe camera en telefoon kopen.

Marlies
06-03-2011

Top afgehandeld

bijna al mijn verzekeringen heb ik bij fbto zitten omdat ik dan pakketkorting krijg ofzo. maar ik ging de inboedelverzekering berekene bij andere verzekeraars en die waren toch nog iets goedkoper. echter ben ik door luiheid niet overgestapt. toen er vorige week was ingebroken in de garage en mijn fiets weg was moest ik dus deze claim indienen bij foto. en ik moet zeggen: dit hebben zijn top afgehandeld. dus al met al ben ik blij dat ik niet ben overgestapt. dan maar een paar euro per maand meer, ik zit goed.

Anoniem
13-11-2010

Omdat de zorgverzekering volgend jaar een stuk duurder wordt besloot ik mijn verzekeringen door te spitten en te kijken of deze nog steeds actueel waren qua prijs. Al mijn verzekeringen waren wel zo'n beetje goed alleen mijn autoverzekering bij Interpolis was aan de dure kant. Toen heb ik wat rond gevraagd bij collega's vrienden ect. en die rade mij vooral centraal beheer en fbto aan.

Vanuit die adviezen heb ik mijn premie berekend bij de FBTO en kwam erachter dat ik veels te veel betaal! Want de premie bij fbto was 30euro per maand goedkoper! DUs sinds vorige week loopt mijn verzkeering bij de fbto omdat deze veel goedkoper is dan mijn huidige verzekering en ik hier meer positieven beoordelingen over vond op het internet ten op zichte van interpolis.

Ik had trouwens al een paar jaar een woonverzekering bij de fbto en nog nooit problemen gehad, dat speelde ook mee, ik heb vertrouwen in de fbto!

Anoniem
13-08-2010

Ik las recentelijk bij de consumentenbond dat de autoverzekering van de FBTO als beste eruit kwam. Dat bracht me tot nadenken over mijn autoverzekering waar ik eigenlijk nooit naar omkijk. Dus besloot ik mijn premie online te berekenen bij de FBTO en een paar andere verzekeraars.

Voordelen van FBTO: De premie die bij de FBTO eruit rolde was stukken lager dan mijn huidige autoverzekering. Ook was de premie lager dan de meeste andere verzekeraars. Omdat de consumentenbond de FBTO aanprijsde lijkt me dit wel een correcte verzekeringsmaatschappij. Daarom heb ik direct mijn oude autoverzekering opgezegt en heb mijn nieuwe verzekering online bij de FBTO afgesloten wat mij nog extra korting opleverde. Mijn ervaring met het afsluiten van een autoverzekering bij de FBTO is prima verlopen.

Anoniem
25-11-2009

Sinds dit jaar heb ik mijn ziektekosten verzekerd bij de FBTO. Dit bevalt mij eigenlijk prima, ik maak maandelijks wel is gebruike van mijn verzekering en dit gaat allemaal zonder problemen. De FBTO is misschien wel wat duurder, misschien 10 euro duurder dan de goedkoopste zorgverzekering die er te vinden is maar de zekerheid en goede klantenservice die de FBTO mij biedt vind ik meer waard.

Ook heb ik wel is contact opgenomen bij de klantenservice van FBTO en ik werd meteen geholpen. De mevrouw die ik aan de telefoon kreeg leek te weten waar ze over praten en dit maak ik niet vaak mee met die callcenters!

Nadelen van FBTO: Misschien iets duurder dan andere zorgverzekeraars.